© Esenyurt Haberleri

13 Haziran’daki LGS İçin Giriş Bilgileri Yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 13 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ilişkin sınav giriş bilgilerinin erişime açıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları'na İlişkin Merkezi Sınav" için öğrencilerin sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri ile sınav tedbirlerine yönelik detaylar "e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi" üzerinden görüntülenebilecek. 

Fotoğraflı sınav giriş belgeleri ise 3 Haziran tarihinden itibaren okul müdürlükleri tarafından alınarak onaylı şekilde öğrencilere teslim edilecek. 

Öte yandan, mücbir sebepler nedeniyle sınava farklı illerde girmesi gereken öğrencilerin başvuruları, 8 Haziran 2026 tarihine kadar ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince kabul edilecek. 

Özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrenciler için alınan sınav tedbirleri de sınav giriş belgelerinde yer alacak. 

LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin giriş yeri bilgilerine, e-Okul sistemi üzerinden erişim sağlanabiliyor. 

13 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınav öncesinde adayların sınav giriş belgelerini kontrol etmeleri ve sınav günü gerekli belgeleri yanlarında bulundurmaları önem taşıyor. 

 

İlginizi Çekebilir

12 Haziran'da Öğrencilere Okul Yok, Öğretmenler İdari İzinli!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim-öğretim yılı takviminde önemli bir düzenleme yaparak öğrencilerin ve öğretmenlerin gözünü Haziran ayına çevirdi. Eğitim maratonunun son düzlüğüne girilirken, gelen son dakika açıklamasıyla birlikte 12 Haziran Cuma günü tüm örgün eğitim kurumlarında eğitime ara verileceği duyuruldu.

Esenyurt’ta “e-Siper Siber Güvenli Aile Programı” Başladı

Esenyurt’ta, dijital dünyada artan risklere karşı aileleri bilinçlendirmeyi amaçlayan “e-Siper Esenyurt Siber Güvenli Aile Programı”nın açılış oturumu gerçekleştirildi. Program, Esenyurt İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildi.

Okul Müdürü Abdulkadir Turan'dan, öğrencisine Hastanede Ziyaret

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, 15 yaşındaki Bünyamin B., yaşıtı bir başka çocuğun muştalı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Yüzü ve vücudunun çeşitli bölgelerinde çok sayıda kırık oluşan öğrenci, olayın ardından hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Ek tedbirler artırıldı! Saldırılar sonrası okullarda yeni dönem

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıların ardından okullarda güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Birçok okul, formasız öğrenci kabul edilmeyeceğini duyururken, giriş-çıkışların da sıkı denetime alınacağını açıkladı.

Esenyurt’ta Yapay Zekâ Turnuvası Büyük İlgi Gördü: Gençler Geleceğe Umut Oldu

Esenyurt Kaymakamlığı uhdesinde, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen II. Yapay Zekâ Yetkinlikleri Turnuvası’nın ödül töreni, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Eğitim ve teknolojiyi bir araya getiren organizasyon, gençlerin ortaya koyduğu projelerle dikkat çekti.

LGS'nin sınav tarihi değişti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın, Dünya Kupası'ndaki milli maç sebebiyle 13 Haziran Cumartesi gününe alındığını bildirdi

TÜM HABERLER