© Esenyurt Haberleri

Azmi Ekinci: Bizi hedeflerimize Siz Götüreceksiniz

Cumhur İttifakı ve AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, Esenyurt'a büyük çaplı, kaynak teşkil edecek, kişiye özel yerlerin olacağı kent şehir kütüphanesi düşündüklerini belirterek, hedeflerinin Esenyurt'u okuyan bir metropol haline getirmek olduğunu söyledi.

Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, 55. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi  Kütüphane Müdürlüğü tarafından Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Ekinci'nin yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıs ve Esenyurt Belediye Başkanı  Ali Murat Alatepe de katıldı.

Mahallere de kütüphane

Gençlere projelerini anlatan Azmi Ekinci, öncelikle kütüphanesi olmayan okullarda bu eksikliği gidereceklerini belirterek, "Millet kıraathaneleri yapacağız. Bir de büyük çaplı, kaynak teşkil edecek, kişiye özel yerlerin olacağı kent şehir kütüphanesi düşünüyoruz. Gerekirse mahallelerimiz içerisinde kütüphaneler kurulacak, böylece Esenyurt okuyan bir metropol olacak. Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için sürekli eğitim merkezlerimiz var. Bunları daha kapsamlı hale getireceğiz. Öğrencilerimiz için girişimcilik atölyesi açacağız. Burayı geleceğin iş adamları dolduracak. Bir başka konu da gençlerimiz için yetenek analizi merkezimiz olacak. Yine gençlerimiz için kültür gezileri düşünüyoruz. Kültür gezileri sadece İstanbul içinde olmayacak. Her sınıfta ilk üçe giren öğrencileri şehirlerarası kültürel gezilere götüreceğiz. Gurbetten gelen öğrenciler için çay çorba ve çamaşır hizmetimiz var. Çayları ve çorbaları bizden olacak, çamaşırlarını da belediye yıkayacak. Hayır sahipleriyle burs ihtiyacı olan öğrencilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Esenyurt'ta parasızlıktan dolayı okuyamayan hiçbir gencimiz kalmayacak inşallah" dedi.

Bizi hedeflerimize siz götüreceksiniz

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de gençleri gerçekten önemseyen bir liderin ardına düşmüş insanlar olduklarını vurgulayarak "Son yirmi yıla baktığımızda gençlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Gençler artık oy isteyebilecek duruma geldiler. Genç milletvekilimiz var. Önemli yerlerde olan gençlerimiz var. Şu an üç hedefimiz var 2023, 2053, 2071 sakın bunları küçümsemeyin, unutmayın. Çünkü siz unutuyorsunuz ama birileri unutmuyor. Bu hedeflere el ele vererek birlikte gideceğiz. Bu hedefler sizin gençler. Hiçbir yere kaçmak, korkmak yok, bu hedeflere bizi sizin götürmeniz lazım. Kendinizi geliştirmeniz lazım, bizim yapacağımız sadece sizin yolunuzdaki taşların bir kaçını kaldırmak. Kütüphanelerimizi kullanan siz değerli gençlerle buluştuk. Kütüphanelerimizde yemek ikramımız oluyor ve buraları geç saatlere kadar açık bırakabilmek için çalışıyoruz. Servis imkanı sağlayıp sizleri geç saatlerde eve ulaştırmanın çalışmalarını yapıyoruz" dedi. 

Program sonunda günün anısına öğrencilere kalem hediye edildi.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta "Yan baktın" kavgasında silahlar konuştu!

Esenyurt’ta iddiaya göre yan bakma nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Esenyurt’ta Elektrik hattında patlama: 1 yaralı

Bir binanın çatı katına inşaat malzemesi taşıyan vinç yüksek gerilim hattına çarptı. Çarpmanın etkisiyle meydana gelen statik elektrik sonucu yer altında bulunan elektrik hattında patlama meydana geldi.

Başkan Özer yılın “Kültür ve Sanat Markası” ödülünü aldı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği 8. Türkiye Marka Zirvesi’nde yılın Kültür ve Sanat Markası ödülünü aldı. Sahnede yaptığı konuşmada sanata ve spora katkı sunan herkese teşekkür eden Başkan Özer, hedefinin Esenyurt’u, kültür, sanat ve sporun başkenti haline getirmek olduğunu söyledi.

Esenyurt'ta alışveriş yapan çifte suikast! Yeni detaylar ortaya çıktı

Esenyurt'ta Sema ve Murat Dilekçi çiftine silahlı saldırıyla ilgili yeni detaylar ve görüntüler ortaya çıktı. Dilekçi çifti iddiaya göre oğullarının husumetlisi olduğu belirtilen kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu Sema Dilekçi hayatını kaybederken eşi Murat Dilekçi'nin tedavisi devam ediyor.

Esenyurt’ta vahşet: 16 yaşındaki çocuk, arkadaşı tarafından öldürüldü!

Esenyurt'ta evde toplanan 6 arkadaş uyuşturucu kullanmaya başladı. Daha sonra içlerinden biri 16 yaşındaki Asrin Ege'yi silahla öldürdü. Zanlı olayın ardından kayıplara karışırken öldürülen çocuğun da uyuşturucu satışından suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Özyurtlar İnşaat son noktayı koydu

Kamuoyunda bir süredir Ödül İstanbul Projesi ile ilgili yapılan algı operasyonu sonrası Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, açıklamada bulundu. Özyurtlar İnşaat’ın bugüne kadar 20.000 aileyi konut sahibi yaptıklarının altını çizdi.

TÜM HABERLER