© Esenyurt Haberleri

Başkan Hasan Akgün: Dünya Barışı İçin Kore'deyiz

Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı’ndaki Türk şehitliğini ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Atalarımız burada dünya barışı ve Korelilerin özgürlüğü için mücadelede şehit düştü.

Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı'ndaki Türk şehitliğini ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Atalarımız burada dünya barışı ve Korelilerin özgürlüğü için mücadelede şehit düştü. Dün de bugün de Kore'de bulunmamızın en önemli nedeni dünya barışına katkıdır" dedi.

Dünya Dans Festivali için ülkemizi temsil etmek üzere Güney Kore'de bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki Büyükçekmece Belediyesi heyeti temaslarına Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı'ndaki Türk şehitliğini ziyaret ederek başladı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Atalarımız burada dünya barışı ve Korelilerin özgürlüğü için mücadelede şehit düştü. Mustafa Kemal Atatürk dünya barışı ve ulusların özgürlüğü için bir meşaledir. Atatürk'ün yaktığı meşale hem yolumuzu hem de tüm dünyayı aydınlatmaktadır. Dün de bugün de Kore'de bulunmamızın en önemli nedeni dünya barışına katkıdır. Buraya da gelerek aziz şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla andık. Kahraman gazilerimize saygıyla uzun ömürler diledik" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve heyet üyeleri, şehitlikteki Türk mezarlarını ziyaret ederek başlarında dualar okudu. Duygulu anların yaşandığı ziyaretin ardından heyet, Koreli yetkililerden Şehitlik ve Anıtsal Mezarlık hakkında bilgi aldı.

Güney Kore'nin Busan şehrindeki Anıtsal Mezarlık 1950-1953 yılları arasındaki Kore Savaşı'nda hayatını kaybeden Birleşmiş Milletler askerleri için yaptırılmıştı. Mezarlık içinde Kore Savaşı'nda şehit olan 724 askerimizden 462'sinin defnedildiği 'Türk Şehitliği' de bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Büyükçekmece'de cinayet! Parkta bıçaklanan kişi hayatını kaybetti

Büyükçekmece'de bir parkta kimliği belirsiz kişi ve ya kişiler tarafından bıçaklanan Yıldıray K. (50) kanlar içinde dakikalarca yürüdükten hayatını kaybetti. Polis, olayın ardından kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Ali Koç, Ekrem İmamoğlu'ndan Büyükçekmece'de söz verilen 200 dönümü istedi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Büyükçekmece’de kendilerine verilecek arazili ile ilgili görüştü.

Büyükçekmece‘de otomobil göle uçtu! Sürücü kurtarılamadı..

Büyükçekmece'de Mustafa Tığ'ın kullandığı otomobil, manevra yapan TIR'a çarpmamak için ani dönüş yaptı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini katbettiği otomobil göle uçtu. Çevrede bulunan vatandaşlar otomobilin sürücüsünü kurtararak kenara çıkardı. İhbar üzerine olay yerine ekipler tarafından hastaneye kaldırılan Tığ, kurtarılamadı.

Başkan Hasan Akgün 7’nci kez büyük rekora imza attı

Büyükçekmece'de belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlarına göre, mevcut başkan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Hasan Akgün kazandı. Akgün, böylece 7’nci kez üst üste başkan seçilmiş oldu.

CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den Türk milletini aşağılayan sözler!

CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Türk milleti için skandal ifadeler kullandı. Akgün, "250 bin yıl sonra dahi Türkiye Avrupa medeniyetini ve demokrasisini yakalayamaz. Çünkü biz en iyisini yapma noktasında genetik olarak bir yapıya sahip değiliz" sözleri tepki çekti.

Hatice Bozdağ AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu

Büyükçekmece’nin sevilen kadın siyasetçisi, AK Parti MKYK Üyesi olan Hatice Bozdağ, AK Parti Büyükçekmece Belediyesi 1. Sıra meclis üyesi adayı oldu.

TÜM HABERLER