© Esenyurt Haberleri

Beylikdüzü Belediyesi'nden Açıklama

Belediyemiz mülkiyetinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi Derviş Eroğlu Cd. 191 Ada 14 Parsel üzerinde Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Derneği’nce kullanılan, yaklaşık 7 m 15 mebatındaki tek katlı prefabrikle ilgili olarak herhangi bir tahsis ya da kiralama vb. yasal bir izin bulunmamaktadır.

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü’ne, Gürpınar Mahallesi Sahil mevkiinde, spor kulübünün çalışmaları için uygun alan olan, deniz kenarında yaklaşık üç dönüm alan üzerinde bir alan tahsis edilmiştir. Bu tahsis işlemi ardından derneğin, bahsi geçen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki prefabrik yapıyı uzun süre sportif faaliyetler için kullanmadığı, hatta kapalı tuttuğu tespit edilmiştir.

Dernek yetkililerince kamuoyunda, “Beylikdüzü Belediyesi intikam alıyor” söylemleri ve göstermiş olduğu davranışlar ile Beylikdüzü Belediyesi’nin hukuksuz bir işlem yaptığını öne sürerek kamuoyunu yanıltması hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamakla beraber, Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözünde söylediği gibi derneğin adına yakışmayacak davranışlarda bulunulmaktadır.

İzinsiz kullanım dolayısıyla tesis edilen işlem hukuka uygun olmadığından Beylikdüzü Belediyesince mevcut alanın spor alanı için projelendirilmesi adına, ilgili derneğe şifahen birçok kez prefabrik yapıyı kaldırması söylenmiştir. Tüm bu uyarıların dikkate alınmaması üzerine konuyla ilgili 02.05.2018 tarihinde bahse konu alanı kullanan yetkililere işgalin kaldırılmasıyla ilgili tebliğ edilmiştir.Bunun üzerine işgali yapan dernek, mahkemeye başvurmuş, İstanbul 5.İdare Mahkemesi de 2018/997 esas numaralı kararıyla söz konusu derneğin yürütmeyi durdurma isteğinin REDDİNE karar vermiştir. Dolayısıyla tahliye ve yıkımla ilgili herhangi bir yasal olmayan durum sözkonusu değildir.

Konuyla ilgili dernek yetkililerinin iddia ettiği gibi “Karara itiraz ettik. Yasal süreç bitmeden yıkıyorlar”şeklinde söyleminin yasal olarak bir geçerliliği yoktur. Söz konusu konuyla ilgili karara itiraz edilmiş olsa da, 2709 sayılı Anayasanın 138.maddesinin 4.fıkrası ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 28.Maddesi uyarınca mahkemece yürütmenin durdurulmasına veya iptaline ilişkin bir karar verilmediği sürece yıkım işleminin uygulanmasına devam edileceği tabiidir.

Bilginize sunarız.

Beylikdüzü Belediyesi

İlginizi Çekebilir

Beylikdüzü balık halinde silahlı kavgada 3 kişi yaralandı

Çıkan tartışmada bir şahıs tabanca ile etrafa rastgele ateş açarak 3 kişiyi yaraladı. Yaşanan kavga güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Beylikdüzü’nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında

Beylikdüzü’nde motosikletli şüphelilerin belindeki silahı fark eden polis dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan şüpheliler ile polisin kovalaması kask kamerasına yansırken 18 yaşından küçük olduğu belirlenen şüphelilerin üzerinde 1 adet havalı tabanca ve satışı yasaklı olan cinsel güç artırıcı ilaçlar bulundu.

Yabancı uyruklu şahıs Beylikdüzü'nde tuvalet soyarken yakalandı

Beylikdüzü’nde yabancı uyruklu şahıs ücretli tuvaleti soymaya çalışırken yakalandı. Hırsızlık şüphelisini yakalayan işletme sahibi "50 kere hırsızlık yaptı yakalamadılar. En sonunda ben yakaladım” dedi.

Yeniden Refah Partisi Adayı Vehbi Orakçı: İmamoğlu AK Parti'ye geçmek için benden yardım istedi

Yeniden Refah Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Vehbi Orakçı, Haberler.com yayınında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ses getirecek bir iddiada bulundu. Orakçı, İmamoğlu'nun AK Parti'ye geçmek için kendisinden yardım istediğini öne sürdü.

Beylikdüzü’nde operasyon! Piyasa değeri 15 milyon TL: Tam 18 bin adet ele geçirildi

Beylikdüzü’nde polis ekiplerince piyasa değeri 15 milyon TL olan 18 bin 325 cep telefonu ele geçirildi.

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı belli oldu!

Beylikdüzü'nde Mustafa Günaydın'ın yerine geçecek isim merakla bekleniyordu. AK Parti İlçe Başkanlığı'na geçen yeni isim belli oldu.

TÜM HABERLER