© Esenyurt Haberleri

Dolarda rüzgar tersine döndü

Dün akşam açıklanan Fed tutanakları ardından iki haftanın dip seviyesine gerileyen dolar bu sabah 3,64 seviyesinin altını test ederek güne başladı.

ABD ile yaşanan gerginliğin kısa sürede çözüleceği umudu, TL'nin dolar karşında toparlanmasını sağlarken, dün akşam açıklanan Fed tutanakları sonrası kurda geri çekilme devam ediyor. Dolar/TL yeni güne 3.63 seviyesinin altını test ederek başladı.

Fed tutanakları, birçok yetkilinin bu yıl yeni bir faiz artışının "gerekli olabileceğini" düşündüğünü ortaya koyarken, birkaçının para politikasında ek bir sıkılaştırmanın ilerleyen aylardaki enflasyon verisine bağlı olacağı belirtildi.

Dolar, Fed tutanaklarının bazı yetkililerin düşük enflasyonun devam etmesi konusunda hala endişeli olduğunu göstermesinin ardından para birimleri sepeti karşısında iki haftanın dip seviyesine geriledi.

İçerde ise kur ilk işlemlerde 3.6288 seviyesine kadar geriledi. Dolar/TL, saat 09:30 itibariyle 3.6295 seviyesinde yer aldı.

Analistler, kurda satışların devamı durumunda 3.60-3.62 bandından sonra 3.5750 desteğinin 
takip edilebileceğini, olası yükselişlerde ise 3.6620 ve 3.70 dirençlerinin hedeflenebileceğini belirtiyor. 

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

13:00 Euro Bölgesi, Ağustos ayı sanayi üretimi
15:30 ABD, işsizlik maaş başvuruları
15:30 ABD, Eylül ÜFE
15:30 ABD, Eylül çekirdek ÜFE.

İlginizi Çekebilir

Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam! İstanbul kanatsız kaldı

Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle hafta sonu ve bayramlarda kanat bulmak zorlaştı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son günlerinde kasap ve marketlerde tavuk kanat bulunamadı.

Asgari ücrete ara zamda hayaller suya düşerken milletvekillerinin alacağı zam belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zamma kapıları kapattı. Temmuzda emekliler ve memurlar için zam mesaisi başladı. Milletvekillerinin de alacağı zam oranı şekillenmeye başladı.

Şok marketin tamamı satıldı..

ŞOK Market, "İstegelsin" markasıyla bilinen Future Teknoloji Ticaret'in hisselerini almak için sözleşmeyi imzaladı. ŞOK tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yeni açıklama yapıldı.

Bakan'dan asgari ücrete ara zam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Temmuz ayında asgari ücrete ara zam gündemimizde yok” açıklamasını yaptı.

Bu faize kim ev alabilir? 3 milyon liralık konut kredisine 11 milyon lira faiz

Kredi ile ev almak artık imkansızlaştı. Yükselen faiz oranları nedeniyle aylık ödemelerin 91 bin TL’yi aştı. Geri ödemeler ise 11 milyon TL’yi buldu.

2024 emekli promosyon tutarları belli oldu

Emekli banka promosyonları için yapılan SGK anlaşmasından sonra bankalar arasında rekabet başladı. Emekli aylığına göre değişen promosyonlar 8 bin-15 bin lira arasında hesaplanıyor. Emekliler bankaya gitmeden, mobil bankacılık üzerinden promosyon için başvurabiliyor.

TÜM HABERLER