© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Konut Satışında Lider

TÜİK’in yayınladığı istatistikler doğrultusunda senenin ilk ayında en fazla satış 2770 ile Esenyurt’da yapıldı.

TÜİK’in yayınladığı istatistikler doğrultusunda senenin ilk ayında en fazla satış 2770 ile Esenyurt’da yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz aya ait taşınmaz satış istatistiklerini yayınladı. Buna göre ülkenin tamamında ocak ayı içerisinde doksan yedi bin on dokuz adet konut satışı meydana geldi.

Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul da, on altı bin üç yüz otuz altı konut satışı ile en fazla satışın olduğu il unvanını aldı. Ülke genelindeki payı ise %16,8 olarak hesaplanan İstanbul’u, Ankara ve İzmir izliyor. Geçtiğimiz aya ait ipotekli konut satışları ise yirmi sekiz bin altı yüz yetmiş sekiz olarak kayıtlara geçti. Ayrıca diğer satış türleri de devreye girdiğinde, el değiştiren konut sayısı altmış sekiz bin üç yüz kırk bire denk geldi. Ocak ayında en fazla konut satışı yapılan ilçe, daha önce olduğu gibi yine Avrupa Yakası’ndaki Esenyurt oldu.

Geçtiğimiz ay içerisinde söz konusu ilçede iki bin yedi yüz yetmiş daire satıldı. En fazla konut satışı olan ikinci ilçe de, Anadolu Yakası’nda yıldızı yeni parlayan ilçelerinden Sancaktepe oldu. Sancaktepe’de ocak ayında sekiz yüz on beş adet daire satıldı. Avrupa Yakası’ndaki Bakırköy’de üç yüz beş adet konut satışı gerçekleşirken, Bağcılar’da iki yüz altmış altı, Başakşehir’de beş yüz doksan dört adetlik devir işlemi gerçekleşti. Anadolu Yakası’ndaki Ataşehir’de üç yüz kırk beş, Beykoz’da ad yirmi iki adet konut satışı oldu.
 

İlginizi Çekebilir

Başkan Ahmet Özer, hıdırellez neşesine ortak oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Esenyurt'ta boğazına para kaçan çocuk ölümden döndü!

Esenyurt'ta annesiyle alışveriş yaparken boğazına takılan bozuk para nedeniyle nefes alamayan çocuk, çevredeki vatandaşlar ve bir vatandaşın Heimlich Manevrası sayesinde kurtarıldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt’ta uyuşturucu serasına çevrilen Ev'de 15 kilogram esrar ele geçirildi

Esenyurt’ta Güven Timleri tarafından uyuşturucu serasına çevrilen eve operasyon düzenlendi. Operasyonda özel düzenekle saksılara ekilmiş 15 kilogram esrar ele geçirilirken 1 kişi yakalandı.

Tartıştığı babasını vurdu!

Esenyurt’ta bilinmeyen nedenle tartıştığı babasını silahla vuran şahıs kaçarak kayıplara karışırken yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

Başkan Özer, Yakınan değil iş yapan bir belediye başkanı olacağım!

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bölgedeki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Esenyurt'ta uyuşturucu operasyonu: Kaçmak için 5'inci kattan atladı

Esenyurt'ta polis ekipleri uyuşturucu satışı yapıldığı öğrenilen bir adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında polisten kaçmaya çalışan İran uyruklu M.E. 5. kattan atladı. Ağır yaralanan M.E'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, evde bulunan 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

TÜM HABERLER