© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Üniversitesi Hatay’da öğrencilerle buluştu

Devlet ve vakıf üniversitelerinin katıldığı Hatay Eğitim Fuarı'nda İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, öğrencilere meslek seçimi hakkında seminer verdi.

Öğrencilerle her daim buluşmaya devam eden İstanbul Esenyurt Üniversitesi Hatay Eğitim Fuarı'nda da yoğun ilgi ile karşılaştı. Birçok üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen fuarda İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, öğrencilere meslek seçimi hakkında seminer verdi.

Rektör Prof. Dr. Cuma Bayat, İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olduğunu ifade ederek, “Tanıtımını yapmak üzere buraya geldik. Eğitim fuarları bu eğitimin bir aracı. Eğitim fuarından konferans daveti aldığım için bugünkü çalışmamızı planladık. Bugün meslek seçimiyle ilgili çocuklarımızı yönlendirdik. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Ne kadar isabetli seçim yaparlarsa o kadar verimli olacaktır. Meslek seçiminin önemini anlattık ve sorularını yanıtladık. Üniversitemizde bölümlerle ilgili sorduğu sorularda onlara aydınlatıcı fikirler sunduk. Üniversiteyi seçerken hatalar yapıyorlar. Değişik meslekler seçiyorlar. Bilmedikleri bir mesleğe giriyorlar. Sonra kırk yıl onu icra ederken hem sevmeyerek çalışıyorlar, mutsuz oluyorlar hem de faydalı olmuyorlar. Onlar bizim geleceğimiz olduğuna göre ne kadar isabetli bir meslekte olurlarsa o kadar verimli olacaklar. Dolayısıyla gençlerin Türkiye’ye hizmeti o derece artacaktır" dedi.

"Meslekleri tanıyın!"
Öğrencilerin kendilerini tanımaları için onlara 4 soru yönelttiğini belirten Prof. Dr. Bayat, "O soruların cevabını biliyorlarsa önce kendilerini tanımış oluyorlar. Kapalı alanda mı çalışmayı seviyorlar, açık alanda mı çalışmayı severler. İçe dönükler mi, dışa dönükler mi bu soruların cevaplarını isabetli bir şekilde aldıklarında bu kez meslekleri tanımaya yönelik onlara önerilerde bulundum. Meslekleri nasıl tanıyabilirler? Yakınları hangi meslektendir? Hangi alanda çalışıyorlarsa onların yanında çalışıp meslekleri deneyimlemelerini önerdim. Sonra o mesleği seçerken ona göre karar vermeleri, mesleği tanıyıp, kendilerini tanıyıp hangisi denkse o mesleği seçmelerini önerdim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Seminer sonrasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren ve onların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Bayat daha sonra da üniversite standına geçerek fuara gelen misafirlerle sohbet etti.

İlginizi Çekebilir

Başkan Ahmet Özer, hıdırellez neşesine ortak oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Esenyurt'ta boğazına para kaçan çocuk ölümden döndü!

Esenyurt'ta annesiyle alışveriş yaparken boğazına takılan bozuk para nedeniyle nefes alamayan çocuk, çevredeki vatandaşlar ve bir vatandaşın Heimlich Manevrası sayesinde kurtarıldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt’ta uyuşturucu serasına çevrilen Ev'de 15 kilogram esrar ele geçirildi

Esenyurt’ta Güven Timleri tarafından uyuşturucu serasına çevrilen eve operasyon düzenlendi. Operasyonda özel düzenekle saksılara ekilmiş 15 kilogram esrar ele geçirilirken 1 kişi yakalandı.

Tartıştığı babasını vurdu!

Esenyurt’ta bilinmeyen nedenle tartıştığı babasını silahla vuran şahıs kaçarak kayıplara karışırken yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

Başkan Özer, Yakınan değil iş yapan bir belediye başkanı olacağım!

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bölgedeki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Esenyurt'ta uyuşturucu operasyonu: Kaçmak için 5'inci kattan atladı

Esenyurt'ta polis ekipleri uyuşturucu satışı yapıldığı öğrenilen bir adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında polisten kaçmaya çalışan İran uyruklu M.E. 5. kattan atladı. Ağır yaralanan M.E'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, evde bulunan 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

TÜM HABERLER