© Esenyurt Haberleri

Esenyurt'lu Engelli tekvandocu Yusuf dünya ikincisi

Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği engelli sporcu Yusuf Yünaçtı, Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak dünya ikincisi oldu.

Tekvando hayatına Esenyurt Belediyesi’nin spor salonlarında başlayan engelli sporcu Yusuf Yünaçtı, 5-6 Şubat’ta Antalya’da düzenlenen 8. Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’nda, dünya ikincisi olarak ülkemize büyük gurur yaşattı. 10 Ocak’ta Ankara’da yapılan Türkiye Para Taekwondo şampiyonası Kyorugi ve Poomsae karşılaşmasında rakibini yenerek Türkiye şampiyonu olan ve milli takıma girmeye hak kazanan Yünaçtı, şimdi hedeflediği noktaya gelerek dünya şampiyonasında ikincilik elde etti. Küçük yaşta geçirdiği kazayla iki kolunu kaybeden Yusuf Yünaçtı, Esenyurt Belediyesi Spor Müdürlüğü’nün sağladığı imkanlarla tekvando sporuna başlamıştı. Başarılı bir sporcu olma yolunda yürüyen Yünaçtı, 8 ay gibi kısa bir sürede hedeflediği dünya şampiyonasına çıkarak ikincilik elde etti. Hedeflediği dünya şampiyonluğuna adım adım yaklaşan Yusuf sonraki karşılaşmalarda birinci olarak Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

Yusuf Yünaçtı gibi diğer Türk sporcuların da dünya şampiyonluğu için mücadele ettiği Dünya Para Tekvando Şampiyonası Antalya Belek’te yapıldı. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na katılım aşamasında önemli organizasyonlardan olan ve Türk sporcuların da Dünya şampiyonluğu için mücadele ettiği Dünya Para Tekvando Şampiyonasına 69 ülkeden 258'i erkek 396 sporcu katıldı. ​

İlginizi Çekebilir

Y.Esenyurt Spor İzzettin Spor’u 3-2 yendi

İstanbul Amatör 2. Küme 2. Grupta oynanan maçta son haftalarda aldığı sonuçlarla zirve yarışında ağır yara alan Yeşilesenyurt kendi sahasında ve seyircisi önünde İzzettin Spor'u 3-2 mağlup ederek kötü gidişe dur dedi.

Fenerbahçe Olympiakos maçını yayınlanacak kanal değişti

UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, çeyrek finalde evinde Olympiakos'u konuk edecek. Dev maçın yayınlanacağı kanal değişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Esenyurt’ta Turgut Özal Stadının açılışına katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Esenyurt Turgut Özal Stadı açılış törenine katıldı. Bakan Bak, Türkiye'nin spor alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Old School Fitnes & Fight Club Kuzey Akın Spor kulübüne forma sponsoru oldu

Old School Fitnes & Fight Club 2023-2024 sezonları için, Esenyurt’un başlarılı spor kulüplerinden Kuzey Akın Spor kulübüne forma sponsoru oldu. Yeni sezonda antrenör Tekin Cengiz’in hocalığında takımda çalışmalar hız kazandı.

Tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak erteledi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı çok kötü, insanlık dışı olarak nitelendirdi ve saldırıyı şiddetle kınadığını vurguladı. Başkan Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların ise süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu

Süper Lig'in 15'inci haftasında görev alacak hakemler açıklandı. 9 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi konuk edeceği derbi maçta Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu üstlenecek.

TÜM HABERLER