© Esenyurt Haberleri

Esenyurt’ta Bazı Özel Hastanelerde Otopark Vurgunu!

Esenyurt’ta bazı özel hastane otoparklarında hasta ve yakınlarından alınan otopark ücretleri vatandaşları çileden çıkardı. Sağlık Bakanlığı’nın genelgesine göre “ücretsiz” verilmesi gereken otopark hizmetinden hala para alınıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 25.03.2013 tarihinde yayınladığı genelgede tüm Hastanelerde “ücretsiz” otopark hizmeti verilmesi gerektiği belirtildi ancak genelgenin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen yasal olmayan ücretler alınmaya devam ediyor. Hastanelerde giriş çıkış için dahi ücret alındığını belirten vatandaşlar, otoparklarda talep edilen ücretlerin son bulması için seslerini duyurmaya çalışıyor. Ücretsiz otoparkların olmadığını ücretsiz olan yerlerin ise hastane ile arasındaki mesafenin oldukça uzak olduğunu belirten hasta yakınları “ücretli otoparkları kullanmaya mecbur bırakılıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

“Yasal Olmayan Bir Şekilde Otopark Ücreti Alınıyor”

“Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 25.03.2013 tarihinde yayımlanan genelge ile; kamu özel bütün hastanelere çalışan ve hasta yakınları için ücretsiz otopark hizmeti verme zorunluluğu getirmiş, hiçbir hastane yönetiminin hastane çalışanından ve hasta yakınından otopark ücreti alamayacağı öngörülmüş olmasına rağmen Esenyurt’ta bazı özel hastaneler bu uygulamayı hiçe saymakta; hasta ve yakınlarından haksız ve hukuksuz bir şekilde otopark ücreti alarak onları mağdur etmektedir. En üzücü olanı ise konu ile ilgili konuşacak yetkili bir muhatap dahi bulunamaması. Hasta ve yakınları dertleri ile mi uğraşsınlar, yoksa otoparkçılarla mı?

Sağlık Bakanlığı Bu Özel Hastane Otoparklarını Denetlemeli..

Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimler özel hastane otoparklarını acilen denetleyerek tüketici mağduriyetlerini gidermeli; Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılarak otopark kapasiteleri güncel hale getirilmelidir. Mevcut yasal düzenlemelere aykırı uygulamalar acilen giderilmediği takdirde Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimler hakkında gerekli yargısal girişim kaçınılmaz olacaktır.

İlginizi Çekebilir

Başkan Ahmet Özer, hıdırellez neşesine ortak oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Esenyurt'ta boğazına para kaçan çocuk ölümden döndü!

Esenyurt'ta annesiyle alışveriş yaparken boğazına takılan bozuk para nedeniyle nefes alamayan çocuk, çevredeki vatandaşlar ve bir vatandaşın Heimlich Manevrası sayesinde kurtarıldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt’ta uyuşturucu serasına çevrilen Ev'de 15 kilogram esrar ele geçirildi

Esenyurt’ta Güven Timleri tarafından uyuşturucu serasına çevrilen eve operasyon düzenlendi. Operasyonda özel düzenekle saksılara ekilmiş 15 kilogram esrar ele geçirilirken 1 kişi yakalandı.

Tartıştığı babasını vurdu!

Esenyurt’ta bilinmeyen nedenle tartıştığı babasını silahla vuran şahıs kaçarak kayıplara karışırken yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

Başkan Özer, Yakınan değil iş yapan bir belediye başkanı olacağım!

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bölgedeki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Esenyurt'ta uyuşturucu operasyonu: Kaçmak için 5'inci kattan atladı

Esenyurt'ta polis ekipleri uyuşturucu satışı yapıldığı öğrenilen bir adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında polisten kaçmaya çalışan İran uyruklu M.E. 5. kattan atladı. Ağır yaralanan M.E'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, evde bulunan 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

TÜM HABERLER