© Esenyurt Haberleri

Evlilik Okulu'na Katılan Çiftler Sertifikalarını Aldı

Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu’ndaki eğitimlere katılan ve evlilik hazırlığı yapan 60 çifte düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Esenyurt Belediyesi tarafından ilçede yaşayan ve evlenecek olan çiftlere yönelik düzenlenen Evlilik Okulu programına katılan 60 çifte düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Esenyurt Belediyesi Nikah Salonu’nda her ay düzenli olarak gerçekleştirilen" Evlilik Okulu" programı kapsamında bu ay 60 çifte psikologlar ve uzmanlar tarafından seminerler verildi.

Seminerler kapsamında evlenecek olan çiftlere evlilikte karşılaşılabilecek sorunlar, çatışmayaşanabilecek konular, bu konulara nasıl yaklaşılması gerektiği ve nasıl çözüme ulaştırabilecekleri hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca seminere katılan çiftler arasında yapılan çekilişle 3 talihli çifte beyaz eşya hediye edilirken, diğer katılımcılara da sertifikalarının yanı sıra çeşitli hediyeler takdim edildi.

Evlilik Okulu kapsamında verilen seminerler hakkında bilgi veren Esenyurt Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri‘nde görevli Psikolog Sevgi Terzioğlu, “Bugün yapmış olduğumuz program aslında bütün olarak gerçekleştirdiğimiz bir program. Evlenecek olarak olan çiftlere yönelik yapmış olduğumuz bir program. Burada amacımız evlenecek olan çiftlerin biraz olsun çiftlerin evliliğe dair bakış açılarını geliştirmek ve değiştirmek. Aynı zamanda da bir farkındalık sağlamaktır. Her ay evlenecek olan çiftlere programlarımızı yapmaktayız. Seminerde genelde karşılaşılabilecek sorunlar, çatışmayaşanabilecek konular neler ve bunlara nasıl yaklaşılması gerektiği ile ilgili açıklama yapmaya çalışıyoruz onlara çatışma çözümünde nelere dikkat edilmesi gerektiğini neler yapılırsa daha iyi olur, daha mutlu bir evlilik daha mutlu bir yaşam nasıl sağlanır seminerlerde anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Başkan Ahmet Özer, hıdırellez neşesine ortak oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Esenyurt'ta boğazına para kaçan çocuk ölümden döndü!

Esenyurt'ta annesiyle alışveriş yaparken boğazına takılan bozuk para nedeniyle nefes alamayan çocuk, çevredeki vatandaşlar ve bir vatandaşın Heimlich Manevrası sayesinde kurtarıldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt’ta uyuşturucu serasına çevrilen Ev'de 15 kilogram esrar ele geçirildi

Esenyurt’ta Güven Timleri tarafından uyuşturucu serasına çevrilen eve operasyon düzenlendi. Operasyonda özel düzenekle saksılara ekilmiş 15 kilogram esrar ele geçirilirken 1 kişi yakalandı.

Tartıştığı babasını vurdu!

Esenyurt’ta bilinmeyen nedenle tartıştığı babasını silahla vuran şahıs kaçarak kayıplara karışırken yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

Başkan Özer, Yakınan değil iş yapan bir belediye başkanı olacağım!

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bölgedeki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Esenyurt'ta uyuşturucu operasyonu: Kaçmak için 5'inci kattan atladı

Esenyurt'ta polis ekipleri uyuşturucu satışı yapıldığı öğrenilen bir adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında polisten kaçmaya çalışan İran uyruklu M.E. 5. kattan atladı. Ağır yaralanan M.E'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, evde bulunan 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

TÜM HABERLER