© Esenyurt Haberleri

Facebook kaç paranız olduğunu bilecek

Sosyal medya devi Facebook patentini aldığı yeni algoritma ile gündemde.

Sosyal medya devi Facebook, kendi alanında kullanıcısını en çok tanıyan platformlardan biri. Yeni bir algoritma üzerinde çalışan Facebook artık kullanıcılarının ne kadar parası olduğunu da bilecek.

Facebook, kullanıcılarını sosyoekonomik kategorize etmesine imkan sağlayan yeni algoritması için patent başvurusunda bulundu. 

1.5 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook'un 2016'nın Temmuz ayında yaptığı patent başvurusu bu hafta onaylandı. 

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından onaylanan algoritma sayesinde Facebook, kullanıcılarının sosyal ağda gerçekleştirdikleri işlemlerden yola çıkarak kullanıcıların finansal varlıklarını tahmin edecek. 

Patentte ayrıca kullanıcıları sosyoekonomik gruplara ayırmak için demografik verilerden, hangi cihazlarla Facebook’a bağlandıkları ve internet kullanımı gibi bilgiler de kullanılacağı belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

Airfryer kullanmak sağlıklı mı?

Son yıllarda hayatımıza hızla giren airfryer fritözler sağlıklı mı? Yağsız pişirme lezzeti etkiliyor mu?

Youtube’da Döngü Nasıl Yapılır?

Youtube’da döngü nasıl yapılır; aynı video ya da listeyi sürekli olarak oynatmak istiyorsanız video ve listenin yanında bulunan döndürme simgesine basarak döngü aktif hale getirilebilir.

2024’ün Web Tasarım Trendleri Webintek ile Netleşiyor!

Dijital dünyada var olmanın avantajları bir hayli büyük. Her sene başka bir boyuta evrilen web tasarım sektörüne yön veren firmalardan biri olan Webintek ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. 2024’ün Web Tasarım trendleri ve web tasarım örnekleri ile ilgili Webintek’in bırakmış olduğu notlar şu şekilde:

OnePiece Full İzle

Eiichiro Oda tarafından yaratılan OnePiece, geniş bir karakter kadrosuyla dolup taşan bir manga ve anime serisine ev sahipliği yapar.

Akıllı Saat Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Akıllı saatler günlük yaşam tarzımızın önemli bir parçası haline geldi. Sadece zamanı söylemekle kalmıyor, aynı zamanda GPS takibi, fitness takibi, mesajlaşma ve arama ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli özellikler sunuyorlar. Giyilebilir cihazların artan popülaritesiyle birlikte, piyasada binlerce akıllı saat mevcut ve bu da doğru olanı satın almayı zorlaştırıyor. Dolayısıyla, yeni bir akıllı saat için pazardaysanız, satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken ilk sekiz faktörü burada bulabilirsiniz.

Bilişim uzmanu Işıklı uyardı! Amazon dolandırıcılığına dikkat

Bilişim Uzmanı Mehmet Suat IŞIKLI piyasada son günlerde çok fazla kişinin kurbanı olduğu yeni dolandırıcılık sayfaları hakkında bilgi verdi.

TÜM HABERLER