© Esenyurt Haberleri

Hayata sağlıklı dişler ile gülümseyecekler

Beylikdüzü Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği 'Bir Engel de Diş Olmasın' sosyal sorumluluk projesi ile ilçede yaşayan engelli bireyler ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti alıyor.

 Eylül ayına kadar 150 engelli bireyin tedavilerinin tamamlanması hedeflenirken,  Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü engelli nakil, Engelsiz Yaşam Birimi ve gerekli medikal malzeme desteğine kadar tüm süreçlerde özveriyle çalışıyor. 

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Esenyurt Esendent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi iş birliği ile hayata geçirdiği “Bir Engel de Diş Olmasın” sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli bireylere ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti sunuyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan projede şimdiye kadar 17 bireyin gerekli test ve muayenelerinin yapılmasının ardından operasyonları gerçekleşirken Eylül ayına kadar 150 bireyin tedavisinin tamamlanması planlanıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin sağlık anlamında sunduğu önemli hizmetlerden biri olan nakil hizmeti ile hastaneye taşınan çocukların tüm tahlil ve tedavi süreçleri ise ailelerin bilgi ve onayı dâhilinde gerçekleşiyor.

Tüm muayene ve tedaviler ücretsiz yapılıyor

Esenyurt Esendent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ortak yürütülen projede muayeneleri sonucu bireylerin ortodonti, çene cerrahisi ve implant hizmeti dışında tüm önemli müdahaleleri gerçekleştiriliyor. Müdahale yapılırken kimi zaman genel anestezi ihtiyacı doğması sonucu gerekli kan tahlili ve tetkiklerle bireylerin anesteziye uygun olup olmadıkları tespit ediliyor ve tüm bu işlemler ailelerin onay ve bilgisi dâhilinde gerçekleştiriliyor. Şimdiye kadar ise 17 kişinin röntgen ve tahlilleri sonrasında diş çekimi, dolgu, diş taşı temizliği, kanal tedavisi gibi işlemleri ücretsiz olarak yapıldı.

“Ulaşılabilir sağlık hizmeti köprüsü kuruyoruz”

Engelli bireylerin diş sağlığı açısından yaşadıkları zorlukları ve tedavi süreçlerindeki aksamaları görerek bir ihtiyaç analiziyle ortaya çıkan projenin önemine vurgu yapan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilisi Ali Onur Baştuğ, “Beylikdüzü Belediyesi olarak yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde almaları gereken hizmetleri alamayan vatandaşların sorunlarına başka bir bakış açısıyla çözüm projeleri üretmeye çalışıyoruz. Bu sorumlulukla geliştirdiğimiz projelerden biri olan "Bir Engel de Diş Olmasın" projemizle diş sağlığı hizmeti alamayan düşük gelirli ailelerin çocukları ve sistemsel aksaklıklara yönelik bireylerin hayatını kolaylaştıran ücretsiz tedavi hizmeti sağlıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan bu proje ile ulaşılabilir sağlık hizmeti köprüsü kurarken aynı zamanda sorun ve ihtiyaç analizlerini yaparak çözüm odaklı bir süreç geliştiriyoruz” dedi. 

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER