© Esenyurt Haberleri

Kurban Bayramı'nda yola çıkmak için en uygun saatler hangileri?

Yandex Navigasyon, Kurban Bayramı tatili için İstanbul’dan yola çıkacak milyonlarca kişiye yardımcı olacak bir araştırma yaptı. İşte Yandex Navigasyon'dan Kurban Bayramı tatili yolculuğunda sürücülere büyük kolaylık sağlayacak ipuçları

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı döneminde 23 Haziran - 2 Temmuz 2017 tarihleri arasında İstanbul trafiğini inceleyen Yandex navigasyon, yaptığı bu araştırmayla İstanbul'un bayram trafiği haritasını çıkardı.

Yandex Navigasyon’nun analizinde trafiğin yoğun olduğu bölgeler ve yola çıkmak için ideal saatler incelendi. Kurban Bayramı tatilinin, 30 Ağustos Zafer Bayramı tatiliyle birleştirip 10 güne çıkmasıyla vatandaşların 25 Ağustos Cuma günü hareket etmesi beklenirken, yapılan analizde İstanbul'un her iki yakasından da ideal yola çıkış saatleri Sabah 10.00’dan önce veya akşam 21.00’den sonra olarak belirlendi.

Analizde en yoğun olması beklenen noktalarla ilgili bilgilere de yer verildi. Bu bilgilere göre Anadolu Yakası'nda İstanbul çıkışı yönünde E5'te Uzunçayır-Maltape-Pendik arasında, TEM'de ise Sultanbeyli-Kurtköy arasında sürücüleri yoğun bir trafik bekleyecek. Avrupa Yakası'nda Anadolu Yakası istikametindeyse Mahmutbey Gişeler ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yolunda büyük ölçüde trafik sıkıntısının yaşanması öngörülüyor. 

Analiz, Avrasya Tüneli’nin önceki bayramlara göre trafikte bekleme sürelerini azalttığını ortaya çıkardı. Avrupa-Anadolu yönünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde normal bir cuma gününe göre ortalama 2 saat olan bekleme süresi, 1 saat 12 dakikaya düştü. Sürücülerin Avrasya Tüneli’ne yönelmesi sayesinde köprü üzerinde yapılan yol çalışmasına rağmen eski bayramlardaki kadar trafik oluşmadı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yoğunluğu azalttı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Avrasya Tüneli’nin etkisi yaşanırken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ise Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde yoğunluğun azaldığı gözlemlendi.  TEM’de Mahmutbey Gişeler’e kadar oldukça yoğun bir trafik yaşanırken, bu noktadan sonra hem tır hem de normal araç trafiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yöneldi. Bundan dolayı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün girişinde az denebilecek bir trafik oluştu.

Uzunçayır-Maltape-Pendik arasına dikkat!

Anadolu Yakası’nda Avrasya Tüneli’nin çıkışında 30 dakikadan fazla süren bir yoğunluk yaşandı. Uzunçayır ve Kozyatağı bölgelerinin yoğunluklarının da eklenmesiyle sürücüler Pendik’e kadar ciddi bir trafiğin ortasında kaldı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda Uzunçayır-Maltepe arası bekleme süresi 43, Maltepe-Pendik arası ise 34 dakika olarak kaydedildi.

Trafik çilesinden kurtaracak alternatif rotalar

Geçtiğimiz bayramda, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden Ataşehir’e gelindiğinde TEM üzerinde bekleme süresi 45 dakikaya kadar çıkan yoğun bir trafiğin oluştuğu belirlendi. Sultanbeyli-Kurtköy arasında da sürücülerin gözünü korkutacak nitelikte yoğunluk yaşandı. Yandex Navigasyon, bu yoğunluktan kaçmak isteyenlere Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden kuzey çevre otoyoluna bağlanmayı öneriyor. Bu alternatif rota, Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na hareket edecek sürücüleri en az 2.5 saatlik bir trafik çilesinden kurtarma potansiyeli taşıyor.

Anadolu-Avrupa yönünde ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki çalışmalar nedeniyle trafikte 1 saatlik bir bekleme süresi yaşandı. Bu durum göze alındığında Anadolu-Avrupa yönünde 32 dakikalık bekleme süresiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü daha iyi bir alternatif olarak gözüküyor.  

TEM’de Avrupa-Anadolu yönünde trafik Mahmutbey Gişeler’den başlıyor

Sürücüler Avrupa Yakası’na geçtikten sonra E5’te Haliç-Bahçelievler arasında bekleme süresi 33 dakikaya çıkan bir trafikle karşılaşıyor. TEM’de ise trafik Mahmutbey Gişeler’den başlıyor ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yolundaki kamyonların katılımıyla 34 dakikaya çıkıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yolunda, gişelerden ve sonrasındaki yoğunluktan kaynaklanan 1 saati aşkın süren bir trafik yaşanıyor.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda kullanıcı rekoru kıran Yandex Navigasyon, bu döneme ait istatistikleri paylaştı. Yandex Navigasyon kullanıcılarının geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda kat ettiği mesafeyle 1 kere Mars’a gidilip gelinebiliyor veya dünyanın çevresinde 2726 kere tur atılabiliyor. (Milliyet)

İlginizi Çekebilir

Bilişim Uzmanı Suat Işıklı Teknoloji kampına katıldı

Bilişim Uzmanı Mehmet Suat IŞIKLI Antalya’da düzenlenen HYBRONE teknoloji kampına katıldı. Türkiye’nin en büyük ve tamamen yerli mühendislerin hazırladığı, uluslararası alanda da çok büyük şirketlerin takip ettiği HYBRONE uygulamasının lansmanı ve eğitim kampı yoğun katılım ile gerçekleşti. Doğu Anadolu Bölgesinden kampa katılan tek isim Mehmet Suat IŞIKLI oldu.

Airfryer kullanmak sağlıklı mı?

Son yıllarda hayatımıza hızla giren airfryer fritözler sağlıklı mı? Yağsız pişirme lezzeti etkiliyor mu?

Youtube’da Döngü Nasıl Yapılır?

Youtube’da döngü nasıl yapılır; aynı video ya da listeyi sürekli olarak oynatmak istiyorsanız video ve listenin yanında bulunan döndürme simgesine basarak döngü aktif hale getirilebilir.

2024’ün Web Tasarım Trendleri Webintek ile Netleşiyor!

Dijital dünyada var olmanın avantajları bir hayli büyük. Her sene başka bir boyuta evrilen web tasarım sektörüne yön veren firmalardan biri olan Webintek ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. 2024’ün Web Tasarım trendleri ve web tasarım örnekleri ile ilgili Webintek’in bırakmış olduğu notlar şu şekilde:

OnePiece Full İzle

Eiichiro Oda tarafından yaratılan OnePiece, geniş bir karakter kadrosuyla dolup taşan bir manga ve anime serisine ev sahipliği yapar.

Akıllı Saat Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Akıllı saatler günlük yaşam tarzımızın önemli bir parçası haline geldi. Sadece zamanı söylemekle kalmıyor, aynı zamanda GPS takibi, fitness takibi, mesajlaşma ve arama ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli özellikler sunuyorlar. Giyilebilir cihazların artan popülaritesiyle birlikte, piyasada binlerce akıllı saat mevcut ve bu da doğru olanı satın almayı zorlaştırıyor. Dolayısıyla, yeni bir akıllı saat için pazardaysanız, satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken ilk sekiz faktörü burada bulabilirsiniz.

TÜM HABERLER