© Esenyurt Haberleri

Migren Ağrılarını Bıçak Gibi Kesen 5 Yöntem

Migren, birkaç saat veya günlerce sürebilen şiddetli zonklama ve ağrı hissine neden olur. Çoğu kişi, migren ağrısını dindirmek için ağrı kesicilere başvurur.

Ancak düzenli olarak ağrı kesici kullanmanın, birçok başağrısı ve migren ağrısının sebebi olabileceği belirtiliyor.

Baş ağrısı için sürekli ağrı kesici aldığınızda, vücudunuz bu ilaçlara alışmaya ve bu ilaçların etkisi azalmaya başlar. Dolayısıyla, aynı etkiyi göstermesi için daha fazla ağrı kesici almaya ihtiyac duyarsınız. Bu bir kısır döngü haline gelir ve ilaç alma alışkanlığınız başağrınızın sebebine dönüşeblir.

Ağrı kesicilerden uzak durmanızı gerektiren tek neden bu değil. Çoğu ağrı kesici bağımlılık yapar, kullanmayı bıraktığınızda yoksunluk semptomları baş gösterir ve daha fazla tüketmek istersiniz. Ağrı kesicilerin yanlış kullanımına yol açan kısır döngü işte böyle oluşur.

Başağrısı ve migren ağrılarına en iyi yaklaşım daha doğal yollardan geçiyor.

Gümüşdüğme

**

Ayçiçeği ailesinden bir bitki olan gümüşdüğme, yüzyıllardır doğal tedavi olarak kullanılmakta olup sıklıkla migren önleyici olarak kullanılıyor. Gümüşdüğmenin önerilen günlük dozu 250 mg. Bunu ister takviye haplarla alabilir ister yapraklarından çay yaparak veya taze yapraklarını doğrudan yiyerek tüketebilirsiniz. Gümüşdüğmede bulunan partenolid isimli bileşen, beyindeki kan damalarının kasılmasını durdurur ve enflamasyonu önler.

Veba otu

Veba otu, diğer adıyla petasites, küçük otsu bir bitkidir. Veba otunda bulunan izopetasin ve petasin isimli bileşenler, spazm çözücüdür ve enflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Veba otunu kapsül olarak alabilir, özütünü veya tozunu kullanabilirsiniz. Veba otu özütünün önerilen günlük dozu 50-100 mg'dır.

Zencefil

2000 yılı aşkın bir süredir yemek baharatı olarak kullanılmakta olan zencefil, aynı zamanda mide bulantısı, ishal ve mide ülserinde tedavi edici olarak kullanılıyor. Zencefil, temel olarak iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Zencefili yemeklerinize ekleyerek veya tablet/kapsül şeklinde tüketebilirsiniz. Zencefil kullanmanın faydalarına ilişkin daha fazla bilgi için bu makaleyi okuyun.

Fesleğen yağı

 

Fesleğen yağı, ocimum basilicum adındaki fesleğen otundan elde edilir. Stresi azalmaya yardımcı olur ve strese bağlı başağrısı, migren ve alerjilere yi gelir, mide bulantısı, kusma ve krampları tedavi eder. Fesleğen yağının tedavi edici etkisinden yararlanmak için, avcunuza birkaç damla fesleğen yağı damlatıp koklayabilir veya burnunuza sürebilirsiniz. Diğer bir yöntem olarak, şakaklarınıza birkaç damla sürüp masaj yapabilirsiniz. Üçünü olarak ise, bir kâse soğuk suya 5 damla fesleğen yağı ekleyip temiz bir bezi bu suya daldıp alnınıza yerleştirin.

Muz ve buz kompresi

Migren tedavisi için önerilen alın bölgesine soğuk kompres yöntemini bir adım ileri taşıyabilir ve buzu muz kabuğuna sarıp, günde 2-4 defa alnınıza ve boynunuza 15-20 dakika süreyle yerleştirebilirsiniz. Muz kabuğunda bulunan potasyum ile buz, ağrı hissini dindirmeye yardım eder.

Bu bilgiler profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Tıbbi durumunuz ve/veya halihazırdaki ilaçlarınız hakkında herhangi bir sorunuz varsa daima doktorunuzun veya başka bir sağlık uzmanının tavsiyesini isteyin. Burada okuduğunuz bir şey yüzünden profesyonel tıbbi tavsiyeleri göz ardı etmeyin veya profesyonel tedaviyi ertelemeyin.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER