© Esenyurt Haberleri

Oruçlu iken Başınızın Ağrımaması için şunları yapın

Prof.Dr. Canan Karatay, Ramazan ayında oruç tutan ancak biraz zorlananlar için dikkat çeken önerilerde bulundu.

Ramazan ayı için, iftar ve sahur vakitlerinin dikkate alınması gerektiğini kaydeden Karatay, tüketilecek besinlere özen gösterilmesini önerdi. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, iftar ve sahur vakitlerinde bazı besinlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

İşte Canan Karatay’ın oruç tutanlara tavsiyeleri;

"Bol bol kemik suyu için, tüm gün dinç kalın"

"Sahurda yenilecek en sağlıklı yemek kahvaltıdır. Kahvaltıyı çok iyi yapın. Kahvaltıda yumurta, tereyağı, zeytin, fındık, fıstık tüketebilirsiniz”

"Paça çorbası, işkembe, kelle paça çorbalarını bol bol tüketin"

''Köy tereyağında pişireceğiniz 2-3 yumurtayı sarısıyla birlikte yiyin, ertesi gün kendinizi daha dinç hissedeceksiniz”

"Çay içebilirsiniz ancak çay, süt ya da kahve bu içecekler mutlaka şekersiz olarak tüketilmeli”.

“Bol su için. Ramazandan önce veya sonrasında vücudu hazırlamak için vücudun suya çok ihtiyacı olacaktır"

"İftara doğru baş ağrısı yaşayabilirsiniz. Bu ağrının nedeni susuzluktur. Susuzluk baş ağrısı yapar. Bu nedenle iftar, sahur veya bu iki öğün arasında su içmeyi ihmal etmeyin"

"Ama su tek başına yeterli değildir. Vücudun su ve tuza ihtiyacı vardır. İkisini de ölçülü şekilde tüketmek lazım”.

''Pide Ramazan'a özel yiyeceklerdendir. Tabiî ki hiç yemeden olmaz. İftar ve sahurda ince bir Ramazan pidesini ikiye ayırın. Yarısına bol tereyağı sürün ve bu şekilde tüketin. Pidenin yapılırken ince ve yaş maya ile yapılması lazım.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER