© Esenyurt Haberleri

TEOG birincileriyle ilgili flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG'daki 17 bin birinciyle ilgili olarak "TEOG mantığı klasik anlamda bildiğimiz SBS ya da LYS, YGS gibi değil.

Eleştiri yapanların büyük çoğunluğu bunu bilmedikleri için böyle ifadeler kullanarak eleştiriler yapıyorlar.Bu durum şaşırtıcı değil. Normal sınavda nasıl 100 alan öğrencimiz varsa, burada da var" dedi. Tekin, TEOG'da 665 birinci oldu, her iki dönemde bütün testleri doğru yaptılar" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Habertürk TV'de konuştu. TEOG sınavında çok sayıda öğrenin birinci olmasına ilişkin "Bu durum şaşırtıcı değil" açıklamasında bulundu. Tekin'in açıklamalarının satır başları şöyle:

Temel yanılgı şurada. TEOG mantığı klasik anlamda bildiğimiz SBS ya da LYS, YGS gibi değil. Eleştiri yapanların büyük çoğunluğu bunu bilmedikleri için böyle ifadeler kullanarak eleştiriler yapıyorlar.

"YÜKSEK NOT VEREN ÖĞRETMENLER DEVREYE GİRMEZ Mİ O ZAMAN?"

Şu anda ortaokullardan liseye geçişlerde hiçbir sınav yok. Biz sınavla geçişi kaldırdık. Sınavla geçişi kaldırdığınızda aklınıza gelecek yegâne çözüm çocuğunuzun ortaokuldaki başarıların akademik notlarını toplarsınız bir derecelendirme yaparsınız. Bu şekilde değerlendirdiğimizde haklı olarak eleştiriler olacaktır. Okullarda gerek öğretmenler, gerek öğrencilerden kaynaklanan yüksek not veren okullar devreye girmez mi o zaman? Bunu ortadan kaldırmak için biz şöyle bir uygulama başlattık. Objektif bir standart oluşturalım dedik.

Şu anda yaptığımız çocuklarımızın zaten karne almak için girdikleri sınavlardan 1 tanesinin sorularını biz gönderiyoruz. Çocuk merkezi bir sınav havasına girmiyor. Bir sürü tedbir aldık. Çocuk bu sınava kendi okulunda ve kendi sınavında giriyor. Bugün Türkçe dersinin yazılı sınavı var, her gün nasıl geliyorsa geliyor, 1. saat Türkçe dersine giriyor ve o güne kadar işlediği konulardan yazılısına giriyor. Tek farkı var bu yazılının sorularını kendi öğretmeni hazırlamadı, biz hazırlıyoruz. Şişirme not verme mekanizmasını ortadan kaldıran bir standart oluşturmuş oluyoruz. Buradan biz çocuklarımızın ortaokul mezuniyet notlarını oluşturmuş oluyoruz.

İKİ DÖNEMDE BÜTÜN TESTLERİ DOĞRU YAPAN 665 BİRİNCİ OLDU

Normal sınavda nasıl 100 alan öğrencimiz varsa, burada da var. 17 bin kişinin birinci olması şaşırtıcı değil. TEOG'da 665 birinci oldu, her iki dönemde bütün testleri doğru yaptılar.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan' şebekesine operasyon Esenyurt’ta sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli oldu

Afrika'dan gelen çöl tozu megakent İstanbul'u da sardı. Bakanlık verilerine göre en çok etkilenen ilçeler belli oldu.

Emeklilere zam yapılıp yapılmayacağını bakan açıkladı

Emeklinin ara zam ya da seyyanen zam beklentisi suya düştü. Temmuzda masaya yatırılacağı açıklanmıştı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılmayacağını söyledi. Böylece emekli sadece enflasyon farkını alacak. Bahar geçecek, yaz geçecek emekli kışa "belki ara zam" alırız diye bekleyecek

YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına itiraz mesaisi sürüyor. Kurul; Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini reddetti.

Ramazan Bayramı mesajları

Bayramı bayram yapan birlikte olmaktır. Mutluluğu, sevgiyi birlikte paylaşmaktır. Her bayram aynı heyecanla beklenir, aynı sevinçle yaşanır. Ailemizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz bayramlar da var elbet. Ne kadar uzak olsak da kalbimiz hep onların yanında olur. Bayramınızı Kutluyoruz..

Sigaraya Dev zam!

Sigara fiyatlarına bir zam daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, yapılan zammı sosyal medya hesabından duyururken, en ucuz sigaranın 58 TL olması bekleniyor.

TÜM HABERLER