© Esenyurt Haberleri

Artan internet kullanımı nedeniyle WhatsApp'tan ilk kısıtlama geldi

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, artan internet kullanımı sebebiyle sunucularda oluşan yoğunluğu azaltmak için 15 saniyelik video sınırı getirdi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs(COVID-19) salgını, neredeyse tüm insanlığı eve hapsetmiş durumda. "Evde kal" çağrısına kulak verip kendini sosyal yaşamdan izole eden birçok kişi, bu süre zarfında adeta internete akın etmiş durumda. Hal böyle olunca dünyadaki internet trafiğinde de ciddi bir artış yaşandı.

Hizmet sağlayıcıları ve internet üzerinden hizmet veren birçok firma, internet trafiğine binen bu yükü azaltmak için çeşitli önlemler aldı ve almaya da devam ediyor. Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan WhatsApp da önlem alan şirketler arasında.

WhatsApp durumları için video süresi 15 saniye ile sınırlandırıldı

Daha önce sunucu kapasitelerini iki katına çıkaran popüler mesajlaşma uygulaması, şimdi de WhatsApp durumlarındaki video süresi sınırını 30 saniyeden 15 saniyeye düşürdü.

ŞİMDİLİK HİNDİSTAN'DA ANCAK YAKINDA KÜRESEL ÇAPTA UYGULANABİLİR

Şimdilik Hindistan'daki bazı kullanıcılar için geçerli olan bu kısıtlamayla birlikte, WhatsApp durumlarına en fazla 15 saniyelik videolar yüklenebiliyor.

İlerleyen günlerde Hindistan'daki tüm kullanıcılar için geçerli olacak bu uygulama, global olarak WhatsApp'ın hizmet verdiği 180'den fazla ülkede de kendisini gösterebilir.

WhatsApp, trafiğe olan baskıyı azaltmak için başka önlemler alacak mı, alacaksa bu önlemler kapsamında ne tür kısıtlamalara gidilecek bir hayli merak ediliyor.

KAYNAK: DONANIMHABER

İlginizi Çekebilir

Airfryer kullanmak sağlıklı mı?

Son yıllarda hayatımıza hızla giren airfryer fritözler sağlıklı mı? Yağsız pişirme lezzeti etkiliyor mu?

Youtube’da Döngü Nasıl Yapılır?

Youtube’da döngü nasıl yapılır; aynı video ya da listeyi sürekli olarak oynatmak istiyorsanız video ve listenin yanında bulunan döndürme simgesine basarak döngü aktif hale getirilebilir.

2024’ün Web Tasarım Trendleri Webintek ile Netleşiyor!

Dijital dünyada var olmanın avantajları bir hayli büyük. Her sene başka bir boyuta evrilen web tasarım sektörüne yön veren firmalardan biri olan Webintek ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. 2024’ün Web Tasarım trendleri ve web tasarım örnekleri ile ilgili Webintek’in bırakmış olduğu notlar şu şekilde:

OnePiece Full İzle

Eiichiro Oda tarafından yaratılan OnePiece, geniş bir karakter kadrosuyla dolup taşan bir manga ve anime serisine ev sahipliği yapar.

Akıllı Saat Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Akıllı saatler günlük yaşam tarzımızın önemli bir parçası haline geldi. Sadece zamanı söylemekle kalmıyor, aynı zamanda GPS takibi, fitness takibi, mesajlaşma ve arama ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli özellikler sunuyorlar. Giyilebilir cihazların artan popülaritesiyle birlikte, piyasada binlerce akıllı saat mevcut ve bu da doğru olanı satın almayı zorlaştırıyor. Dolayısıyla, yeni bir akıllı saat için pazardaysanız, satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken ilk sekiz faktörü burada bulabilirsiniz.

Bilişim uzmanu Işıklı uyardı! Amazon dolandırıcılığına dikkat

Bilişim Uzmanı Mehmet Suat IŞIKLI piyasada son günlerde çok fazla kişinin kurbanı olduğu yeni dolandırıcılık sayfaları hakkında bilgi verdi.

TÜM HABERLER