© Esenyurt Haberleri

Bakan Özer, Esenyurt’ta 73 okul yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Özer, MEB’in 2022 yılı bütçesinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için iki aydan beri ciddi çalışma yaptıklarını anlatan Özer şöyle devam etti: “850 bin dersliğimiz var. 850 bin derslikten bugün itibarıyla sadece 1496 tane sınıf kapalı. Yani binde 2, yüzde 1’in çok çok altında. Zaman zaman basında, kamuoyunda vakalarla, okullarla ilgili farklı spekülasyonlar oluyor. Gerçekten bizler okullarla, eğitimlerle ilgili çok rahat konuşan bir toplumuz. Yani bir akademisyen okulların açılıp kapanmasıyla ilgili bir görüş serdettiği zaman hangi kitleleri etkilediğini ve bunun gerçekten rasyonel bir politika olup olmadığını düşünmeden çok rahat bir şekilde konuşabiliyor ama aynı refleksi AVM’ler, oteller için göremiyoruz. Okulların kapanmasıyla ilgili hiçbir durum söz konusu değildir ve velilere mümkün olduğu kadar Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak açıklamaları dikkate almalarını özellikle tavsiye ediyorum.

Konuşmalarda ağırlıklı olarak kalabalık sınıflarla ilgili çok atıf yapıldı. Bizim 850 bin dersliğimiz var. Bunun yüzde 56’sındaki öğrenci sayısı 25’in altında. Yani bizim 476 bin 850 sınıfımızda öğrenci 25’in altında. 26-30 arasında yüzde 18, 31-35 arasında yüzde 16. Elbette kim isteyebilir ki bir sınıfta kalabalık öğrenci olsun. Hiç kimse istemez. Bu kadar okul yapılan, dersliklerin bu kadar artırıldığı bir dönemde okul yapmayla ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Biraz önce sayın vekillerimizden biri Esenyurt ile ilgili örnek verdi. Esenyurt’ta arazi yok. Esenyurt’ta daha yeni geçen hafta 68 dönümlük arazi bulduk ve 73 okul yapacağız. Esenyurt’taki tüm okul problemlerini de bu şekilde çözmüş olacağız. dedi”

İlginizi Çekebilir

Beylikdüzü Deniz Yıldızı Anaokulu'nun 23 Nisan gösterisi izleyenleri mest etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Beylikdüzü Deniz Yıldızı Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı özel gösteriler izlemeye değerdi. Ailelerin ayakta alkışladığı miniklerin muhteşem gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Esenyurt'ta yapılan Türkiye’nin en büyük lise kampüsünün inşaatı yüzde 91 oranında tamamlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde açılması planlanan Esenyurt’taki Türkiye’nin en büyük lise kampüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Kampüsün inşaatı yüzde 91 oranında tamamlandı.

YKS başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularının alınmaya başladığını duyurdu.

Esenyurtlu Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Spor ve Eğlenceye Doyacak

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Esenyurt Belediyesi minikler için “Sömestir Şenliği” düzenleyecek. Beğenilen yapım ve sinema gösterimlerinin yanı sıra programda belediyenin tüm spor tesislerinde toplam 28 alanda kurs hizmeti verilecek.

Esenyurt’ta veliler, YKS öncesi bilgilendirildi

Esenyurt Belediyesi’nin velilere yönelik düzenlediği bilgilendirme seminerinde uzman psikologlar ailelere YSK’ye dair önemli bilgiler verdi.

Yargıtay’dan öğretmenlere fazla mesai kararı

Özel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti.

TÜM HABERLER