© Esenyurt Haberleri

Başkan Efrail Çifci güven tazeledi

İstanbul Ardahan Kültür Evi'nin 12 Mayıs 2024 Pazar günü gerçekleşen 9'ncu genel kurulunda mevcut başkan, Efrail Çifçi tek liste ile yeniden Kültür Evi Başkanı oldu.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezin' de gerçekleşen genel kurulumuza, üyelerimizin yoğun ilgisi oldu.

Tek liste ile tekrar başkan olan İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi, katılan protokol mensupları ve tüm hemşerilerine teşekkür etti.

Yoğun katılım

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen genel kurula Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, MHP Esenyurt İlçe Başkanı Metin Yazar, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, federasyon başkanları, kooperatif başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda Ardahanlı vatandaşlar katıldı.

Anneler unutulmadı

İstanbul Ardahan Kültür Evi seçimine üyeler tarafından yoğun ilgi gösterilmesi ve katılımın yoğun olması dikkat çekti. 12 Mayıs Anneler Günü olması sebebiyle dernek yöneticileri tarafından, salonda bulunan kadınların anneler günü kutlanarak, kırmızı gül verildi.

Genel kurul programı, divan heyetinin oluşması ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Çifçi, ‘Hemşerilerime teşekkür ediyorum’

İstanbul Ardahan Kültür Evi'nin son dönem içerisinde gerçekleşen faaliyetleri anlatan slayt  ardından mevcut dernek başkanı Efrail Çifçi selamlama konuşması yaptı. Çifçi; " Buraya katılan yâda katılamayan Kültür evimizin üyelerine başkan olarak bugüne gelmeyi onlara borçluyum. Genel kurulumuza katılan belediye başkanlarımıza, protokol mensuplarımıza ve tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Çaykara, ‘Emekleriniz için teşekkür ediyorum’

Çifçi'nin konuşması sonrasında, programa katılan belediye başkanları selamlama konuşmaları yaptılar. İlk olarak söz alan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara; ‘ Öncelikle genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Ardahanlılara kendimi çok yakın buluyorum. Çevremde de bu nedenle Ardahan’lı olduğum sanılıyor. Bununla gurur duyuyorum. Türkiye’nin her yerinde Ardahan’ı yaşatan, Ardahan’ı bilen siyasette, bürokrasi de birçok kıymetli insanı yetiştirmiş ve ilçeleriyle kültürüyle kardeşçe yaşamayı benimsemiştir. Kıymetli hemşerilerimin sizlerin gerek Avcılar’a gerekse Esenyurt’a çok ciddi katkılarınızın olduğunu biliyorum. Bundan sonraki süreçte de daha başarılı işleri birlikte yürüteceğimize inanıyor. Seçilecek yeni yönetimi tebrik ediyorum’ dedi.

Özer,  ‘Esenyurt’u Türkiye’ye hediye edeceğiz’

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ise konuşmasına genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek başladı. Özer, ‘Esenyurt 81 ilden ve 101 ülkeden göç alan bir ilçe. İlçemizde 101 dil konuşuluyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şey. Bunun iyi yöneticiler için bir nimet olduğunu düşünüyorum. İlçemizin bir takım negatif yönleri var. Ama güçlü yönlerimiz de var. Güçlü yönlerimizden biri Esenyurt’umuzun, 81 ilden göç ederek gelmiş, burayı kendine yurt edinmiş insanların kenti olması. Çünkü göçle gelen insanın motivasyonu yüksek olur. Biz güçlü yanlarımızı kullanarak, bu negatif yanları ortadan kaldıracağız ve çocuklarımıza 21. yüzyıla yakışır bir Esenyurt bırakacağız. Bu modeli burada başarıya ulaştırabilirsek, bunu Türkiye’ye de hediye edebiliriz. Bizim halkımıza el uzatmamız gerekiyor. Bunun da yolu kültür-sanat ve spordur’ ifadelerini kullandı.  

Genel kurul ’da; Kültür Evi Genel sekreteri Ayhan Aydemir'in faaliyet raporunu, Dernek Saymanı Ercan Demir'in gelir gider mali tabloyu açıklaması ile devam etti. Divan yönetimine, Efrail Çifçi başkanlığı dışında başka bir aday liste verilmediği için seçimin açık oylama ile yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Efrail Çifçi başkanlığında ki aday liste okunması sonrasında yapılan açık oylamada yeterli çoğunluğu alan Çifçi yeniden başkan şeçildi.  Rakibi çıkmayan Efrail Çifçi İstanbul Ardahan Kültür Evi 9'ncu genel kurulunda açık oylama ile başkanlık koltuğunu bırakmadı.

TEŞKKÜRLER

İstanbul Ardahan Kültür Evi olarak, 12 Mayıs 2024 Pazar günü gerçekleştirdiğimiz, 9’ncu genel kurulumuza katılarak bizleri onurlandıran başta Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’ya,

Genel kurulumuzda Divan başkanlığı yapan Yalçın Avcı’ya, kâtip üyeleri Çıldır Dernekler Federasyon Başkanı Kemal Şimşir’e, Damal Dernekler Federasyon Başkanı Güner Kökat’a, Göle Dernekler Federasyon Başkanı Eren Küpeli ’ye, Hoçvan Dernekler Federasyon Başkanı Ayhan Öztürk’e, Hanak Dernek Başkanı Togay Çoban’a, Esenyurt Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Halis Köroğlu’na, Gazeteci Mustafa Küpeli ‘ye,

Milliyetçi Hareket Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Metin Yazar’a ve yönetimine, Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Tanju Karakuş ve yönetimine, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanvekili Sevgül Yıldız ve yönetimine, Esenyurt Belediyesi başkan yardımcılarına, belediye birim müdürlerine,

Ardafed Başkanı Engin Demirkuş’a, Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur’a, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzğun’a mahalle muhtarlarına, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya’ya, belediye meclis üyelerimize, kooperatif ve oda temsilcilerine, sivil toplum kurum temsilcilerine, İl ve ilçe dernek başkanlarımıza, köy dernek başkanlarımıza, iş insanlarımıza, kanaat önderlerimize, basın mensuplarımıza, derneğimizin kıymetli üyelerine ve tüm hemşerilerimize,

Çelenk gönderen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na,

Çiçek ve çelenk gönderen değerli dostlarımıza, telefon, mesaj ve sosyal medya yoluyla tebriklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

İstanbul Ardahan Kültür Evi Yönetim Kurulu adına Başkan

Efrail ÇİFÇİ    

İlginizi Çekebilir

Milletvekili Seyithan İzsiz Partisi’nden istifa etti

2023 Genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili olan bölgemizin tanınmış iş insanı Seyithan İzsiz Sosyal medya hesabından Partisinden istifa ettiğini açıkladı..

Başkan Özer: Bu şehir sizin şehriniz, ona sahip çıkın

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede beş yıl içinde yapacağı yatırımları ve hayata geçireceği projeleri halkla birlikte belirliyor. Katılımcı yönetim anlayışıyla düzenlenen 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı’nda konuşan Özer, “Amacımız beş yılda burada bir fark yaratmak. Birlikte bir proje havuzu oluşturarak oradan insanlara dokunacak projeleri seçelim. Herkes bu şehirle ilgili düşüncesini söylesin. Bu şehir sizin şehriniz, bu plan da halkın planı ona sahip çıkın” dedi.

Köroğlu Ailesinin acı günü

Esenyurt Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mimar Halis Köroğlu’nun babası Şemsettin Köroğlu bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kurban Bayramı Kutlama İlanları

2024 Kurban Bayramı Kutlama İlanları..

Esenyurt'ta 8 araç ve iş yeri kundaklandı

Esenyurt'ta, kundaklama sonucu 8 araç ve iş yeri alev alev yandı. Şüphelinin araçları ateşe verdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Yangın sokakta paniğe yol açarken, alevler itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü.

Esenyurt'ta feci olay! Balkondan düşen çocuk hayatını kaybetti

Esenyurt'ta 4 katlı binanın, en üstteki dairenin balkonundan düşen 10 yaşındaki Efe Çakıroğlu hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER