© Esenyurt Haberleri

Belediye binasını yumurta yağmuruna tuttular! Arbede yaşandı

Bakırköy'de pazar yerleri, başka bir yer gösterilmeksizin kapatılan pazarcılar, Bakırköy Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı. Belediye binasına yumurta atan grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Bakırköy Zuhuratbaba Dikilitaş'taki salı pazarı, 10 Temmuz'da Bakırköy Belediyesi Meclis kararıyla yeni bir pazar yeri göstermeksizin kapatıldı. Karara tepki gösteren pazarcılar, geçen hafta belediye önüne gelerek eylem yaptı. Bu sabah da pazar yerinde toplanan esnaf, Bakırköy Belediyesi önüne yürüyerek kararı protesto etti. Bir süre belediye önünde bekleyen grup, daha sonra belediye binasına yumurta attı. Polis gruba müdahale etmek isterken grupla polis arasında arbede yaşandı. Belediye binasının arka tarafına geçen bir grup kapılara taş atarak park halindeki araçların üzerine çıktı. Polis ekipleri taşkınlık çıkaran grubu uyararak bina çevresinden uzaklaştırdı. Özgürlük meydanında toplanan grup, burada oturma eylemi yaptı.

'BELEDİYE BAŞKANI MAKAMINDA YOK'

Pazarcılar adına açıklama yapan Bakırköy İstanbul Umumi Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün, "Geçen hafta pazar yerinden yürüyerek Bakırköy Belediyesi'nin önüne geldik. Esnafın işine aşına ekmeğine göz koyanların haklı mücadelesi için hakkımızı istemeye geldik. Geçen hafta nasıl muhatap bulamadıysak, bu hafta da bir muhatap bulamadık. Belediye başkanı makamında yok. Pazarcının esnafı hiçbir gerekçe gösterilmeden kaldırıldı. Pazarcılar olarak talepte bulunduk ama hiçbir cevap alamadık. Biz pazarcı esnafı olarak mağdur edildik. Bizim isteğimiz pazarcı esnafına bir yer temin edilip çoluk çocuğunu rızkını kazanacak yer temin edilmelidir" dedi.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan' şebekesine operasyon Esenyurt’ta sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli oldu

Afrika'dan gelen çöl tozu megakent İstanbul'u da sardı. Bakanlık verilerine göre en çok etkilenen ilçeler belli oldu.

Emeklilere zam yapılıp yapılmayacağını bakan açıkladı

Emeklinin ara zam ya da seyyanen zam beklentisi suya düştü. Temmuzda masaya yatırılacağı açıklanmıştı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılmayacağını söyledi. Böylece emekli sadece enflasyon farkını alacak. Bahar geçecek, yaz geçecek emekli kışa "belki ara zam" alırız diye bekleyecek

YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına itiraz mesaisi sürüyor. Kurul; Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini reddetti.

Ramazan Bayramı mesajları

Bayramı bayram yapan birlikte olmaktır. Mutluluğu, sevgiyi birlikte paylaşmaktır. Her bayram aynı heyecanla beklenir, aynı sevinçle yaşanır. Ailemizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz bayramlar da var elbet. Ne kadar uzak olsak da kalbimiz hep onların yanında olur. Bayramınızı Kutluyoruz..

Sigaraya Dev zam!

Sigara fiyatlarına bir zam daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, yapılan zammı sosyal medya hesabından duyururken, en ucuz sigaranın 58 TL olması bekleniyor.

TÜM HABERLER