© Esenyurt Haberleri

Bilişimci Suat Işıklı'dan çocuklara drone kullanma imkânı

Ardahan’da Milli Egemenlik parkında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kapsamında düzenlenen etkinliği, drone ile görüntülemeye giden Bilişim Uzmanı Mehmet Suat Işıklı çocuklara drone kullanma imkânı verdi.

Çocuklar için oyunlar ve çeşitli aktivitelerin yapıldığı alanda, yasal izinler çerçevesinde organizasyonun yapıldığı yeri havadan görüntüleyen Işıklı çocukların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Işıklı “ Çocuklarımızın hemen hemen hepsinin insansız hava aracı olan droneları bilmesi çok dikkatimi çekti. Her gören çocuğun havada drone var demesi teknolojiye ilginin ilkokul seviyesine kadar indiğini göstermektedir. Çocukların zihni, hayal gücü, zekâsı ve şefkati bizlere umut oluyor adeta. Velilerinin izni ile bazı çocuklarımıza insansız hava aracını (drone) izlemesine ve kullanmasına imkan sağladım. Bazen insanlara bir dokunuş gerekir ve gördüğünden feyz alıp ufkunu genişletebilir. Çocuklarımızdan bir tanesi Umut Mataracı’nın hayalide pilot olmakmış ve ilk defa drone kullanmaktan çok mutlu olduğunu söylemesinden de ayrıca mutluluk duydum.” dedi.

MİNİKLERİN DRONE İLE İMTİHANI

Umut’u izleyen iki minik kız da dronu görünce el salladılar ve pozlar verdiler. İlk kalkışında korksalar da sonrasında drone alışıp onu keyifle izlediler.

Bilişim Uzmanı Mehmet Suat IŞIKLIBu umut yeşeriyor, ümitle bezeniyor ve bizlere de geleceğin zeminini onlar için kurmak düşüyor. Günümüzde çocukların geçmiş nesillerin öğrenim düzeylerine, zihin yapılarına ve zekâlarına göre farklılıklar gösterdiğini görüyoruz. Doğdukları günden itibaren teknolojinin içerisinde bulunan çocuklar dijital dünyanın bir bireyi haline geliyor.” dedi.

İlginizi Çekebilir

ARSİAD ve AGC heyeti İstanbul Valisini ziyaret etti

Güçlü bir Ardahan Lobisi' parolasıyla iki dönem başkanlığı yaptığı İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu başkanlığı döneminde ortaya koyduğu çalışma ve çabalarla Ardahan'ı ülkenin en büyük kenti İstanbul'da tanıtmaya çalışan, KAI, KAISİAD gibi çanta, tabela STK'larının gölgesinde ismi kalan Ardahan adını öne çıkarmaya çalışan ve Ardahanlıların ülkenin yanı sıra dünyanın en büyük kenti metropolünde siyasal, sosyal, kültürel olarak verdikleri mücadelelerine katkı sunmaya çalışan Gazeteci Fakir Yılmaz ve ARSİAD ile AGC heyetinden önemli bir ziyaret daha geldi.

Ardahan'da musluklardan çamur akıyor

Ardahan´da kent merkezinde musluklardan akan çamurlu su vatandaşları isyan ettirirken, belediyenin duyarsız kalması ise tepkilere neden oldu.

Ardahan’ın sorunlarına yapay zeka çözüm önerisi sunacak

Ardahan Konfederasyonu ARDAKON Genel Başkanı Sami Atıcı’nın girişimleriyle kalkınma alanında bir olacak olan yapay zeka ile sorunların çözümleri bulunacak. Yenilikçi Çözümlerle Ardahan’ın Geleceğine Işık Tutan Yapay Zeka Destekli Araştırma ARDAKON Genel Başkanı Atıcı’nın yönlendirmesiyle hazırlandı.

Ardahan’da bir hemşire darp edildi!

Geçtiğimiz günlerde Ardahan’da apart işletmeciliği yaptıkları iddia edilen iki kişi Devlet Hastanesi’nde görevli bir hemşireyi apart içinde darp ettikleri ileri sürüldü.

Vekil Kaan Koç, Ardahan'a yatırım getirmeye devam ediyor

AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ve Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı ziyaret etti.

Gazeteci Fakir Yılmaz ARDAFED’e Tekrar aday mı oluyor?

Önceki Dönem Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı aynı zamanda Gazeteci Fakir Yılmaz, yaklaşan kongrede aday olup olmayacağı merak konusu oldu.

TÜM HABERLER