© Esenyurt Haberleri

Biradım Derneği Esenyurt'ta 5 Çocuklu bir aileyi sevindirdi

Esenyurt BirAdım Derneği, yapmış oldukları sosyal yardımlarla iyilik kervanına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde  ‘BirAdım Derneği’  Esenyurt’ta yaşan 5 çocuklu bir ailenin tün ev eşyalarını temin ederek sevinçlerine ortak oldu. Yaptıkları yardımlarla adlarından söz ettiren dernek yöneticileri sosyal medya üzerinden de Esenyurtlulardan tam not aldı.

Konu hakkında açıklama yapan dernek yöneticileri yaptıkları açıklamalamada şu ifadelere yer verdiler: Takvim düzeni herkes için aynı olsa da zaman herkesin içinde başka türlü ilerler.

Yaşam mücadelesi herkes için farklıdır. Bazen doğup büyüdüğünüz topraklardan göçmek zorunda kalırsınız.

Aslında birçoğumuzun hikâyesi hep aynı zorunlu göç ve geldiğimiz şehirde hayata tutunmak.

Bir Anne ve Baba için en zor olan çaresizliktir. İşsizlik ve geçim sıkıntısından dolayı memleketlerinden göç etmek zorunda kalan ve İstanbul’a taşınan 5 çocuklu bir Ailemiz, son paraları ile tuttukları Ev ve boş odalar.

Oturma grubu, Yatak, Halı, Buzdolabı, Çamaşır Makinası, Televizyon aklınıza gelebilecek hiç bir Ev eşyası yok sadece 7 kişinin üzerinde kıvranarak yattığı iki parça sünger ve 1 halı

Çaresizlik içinde uzanacak bir yardım eli bekleyen Ailemizin sesine Bir Adım Derneğimiz ses oldu. Dost ve arkadaşlarımızın desteğiyle Ev eşyalarını temin ettik. Evlerini dizdik Kardeşlerimizi sıcak yataklarına kavuşturduk. Aile de çalışacak durumda olanlara iş bulduk.

Ve mutlu bir şekilde vedalaştık. Bir Adım’ın değerli gönüllüleri ve Yardımda emeği katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. İyilik bulaşıcıdır sözünü de not düştürler.

İlginizi Çekebilir

Başkan Ahmet Özer, hıdırellez neşesine ortak oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Esenyurt'ta boğazına para kaçan çocuk ölümden döndü!

Esenyurt'ta annesiyle alışveriş yaparken boğazına takılan bozuk para nedeniyle nefes alamayan çocuk, çevredeki vatandaşlar ve bir vatandaşın Heimlich Manevrası sayesinde kurtarıldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt’ta uyuşturucu serasına çevrilen Ev'de 15 kilogram esrar ele geçirildi

Esenyurt’ta Güven Timleri tarafından uyuşturucu serasına çevrilen eve operasyon düzenlendi. Operasyonda özel düzenekle saksılara ekilmiş 15 kilogram esrar ele geçirilirken 1 kişi yakalandı.

Tartıştığı babasını vurdu!

Esenyurt’ta bilinmeyen nedenle tartıştığı babasını silahla vuran şahıs kaçarak kayıplara karışırken yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

Başkan Özer, Yakınan değil iş yapan bir belediye başkanı olacağım!

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bölgedeki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Esenyurt'ta uyuşturucu operasyonu: Kaçmak için 5'inci kattan atladı

Esenyurt'ta polis ekipleri uyuşturucu satışı yapıldığı öğrenilen bir adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında polisten kaçmaya çalışan İran uyruklu M.E. 5. kattan atladı. Ağır yaralanan M.E'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, evde bulunan 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

TÜM HABERLER