© Esenyurt Haberleri

CHP Esenyurt 25 Dönüm Arsa için Basın Açıklaması yaptı

CHP Esenyurt İlçe Örgütü, eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nun vakfına tahsis edilen 25 dönümlük arsanın Esenyurt Belediyesi'ne iade edilmesi için basın açıklaması yaptı.

Bu akşam Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Değerli Esenyurt’lular

Bugün burada, çocuklarımızın elinden çalınan geleceklerine sahip çıkmak için toplandık.

Mülkiyeti Esenyurt Belediyesine ait olan ancak 8 yıl önce Yeşilköy 2001 Vakfına tahsis edilen ve sonrasında dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ile O nun döneminde Esenyurt Belediyesi’nin büyük ihalelerini alan işadamı Orhan Özyurt’un aile vakfına dönüşen 25 dönümlük arsanın yeniden Esenyurt halkına ve Esenyurt’un çocuklarına iadesi konusu geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis toplantısında gündeme geldi.

Sayıştay’ın denetim raporlarıyla da hukuka aykırılığı tespit edilen tahsis işleminin iptal edilerek, vakıftan geri alınmasını içeren başkanlık teklifinin görüşülmesi ve karara bağlanması çoğunluğunu AKP’li üyelerin oluşturduğu Hukuk komisyonunca Ekim ayı oturumuna bırakılmıştı.

Esenyurt Belediye Başkanı Sn. Kemal Deniz BOZKURT ve Belediye yönetimi ilçedeki okulların yetersizliğine dikkat çekerek, arsanın vakıftan geri alınarak yapılması düşünülen LİSE KAMPÜSÜ PROJESİ konusu 1 Aylık sürenin ardından 10 / EKİM / 2019 tarihindeki meclis toplantısında ele alındı ve AKP meclis üyeleri, verdikleri ret oyuyla bu arazinin vakıfta kalmasını sağladılar.

Burada dikkat çeken diğer bir konu ise Esenyurt Belediyesi Hukuk Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Kadir ÇAKIR’ ın aynı zamanda Esenyurt Üniversitesi’nin Hukuk Danışmanı, Avukatı olması ve arsanın tahsisinin vakıfta kalması lehine oy kullanmasıdır. Başka bir deyişle Esenyurt halkının oylarıyla, Esenyurt halkına hizmet etmek için seçilenler tercihlerini, Esenyurt un 160 bin çocuğunun hakkı, geleceği yönünde değil, 2 kişinin menfaati yönünde yapmışlardır.

İlçemizde yer alan okulların sınıf mevcudiyetlerinin 50-60’lara çıktığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Yapı stoku fazlalığı nedeniyle hızla göç almaya devam eden ilçemizde, yeni okullara ve yeni okul alanlarına ihtiyacımız var. Bunun yanı sıra;

Lise Kampüsü Projesi, Anadolu, Fen, Ticaret, İmam Hatip ve Sağlık gibi değişik branşlardaki tüm liseleri bir araya getiren bir proje.

Kampüs içerisinde, bu liselerde eğitim gören öğrencilerin yararlanabileceği kütüphaneler, spor salonları, laboratuvarlar ve sosyal tesisler gibi ortak alanlar olması öngörülüyor. Bu proje ile bir kampüs içerisinde eğitim görecek olan öğrencilerin uyuşturucu tacirlerinden korunmalarının ve güvenliğinin daha rahat sağlanabilmesi amaçlanıyor.

Durum bu iken bahse konu 25 dönümlük bu arsa iki kişinin çıkarına kurban edilmek isteniyor.

Esenyurt’lu çocukların geleceğine umut olabilecek bu projeyi ret eden anlayışı kınıyoruz.

160 Bin çocuğun geleceğine engel olan bu anlayışın her zaman karşısındayız. Bu anlayışla mücadelemiz devam edecektir. Sayıştay raporu ile belgelenmesine rağmen her tarafı hukuksuzluk ve yanlışlıklarla dolu böyle bir karara oy veren AKP meclis üyelerini kınıyoruz. Ve Takdiri Esenyurt halkına bırakıyoruz.

160 Bin öğrencinin geleceğini 2 kişiye tercih edenleri tarih unutmayacaktır, Esenyurt Halkı Unutmayacaktır.

Basın açıklamamızı Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle bitirmek isterim.

“Eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esarete ve sefalete terk eder.”

Ve başka bir sözünde de “En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır” der.

Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Cumhuriyet Halk Partisi

Esenyurt İlçe Başkanlığı

İlginizi Çekebilir

İmamoğlu'na siyasi yasak davasında karar çıkmadı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle yargılandığı dava 31 Mayıs'a ertelendi.

Özgür Özel imaj değiştirdi. İki ameliyattan sonra saçını boyattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Başkanlığı seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 'tam kanunsuzluk hali' sebebiyle başvuruda bulundu. YSK’nın önünde açıklamalarda bulunan Özel’in yeni imajı dikkat çekti.

Seçim bitti itiraz süreci başladı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde itiraz süreci başladı. İtirazlar sandık kurullarından sonra sırasıyla, ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurulu’na yapılacak.

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul ikiden büyüktür

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul'da yerel gazetecilerle bir araya geldi. İstanbul’daki muhalefet ve iktidar adaylarını eleştiren Şahin, “Istanbul'dan en önemli problemlerini ortaya koyup biz bunları şu somut projelerle çözeceğiz diye söyledikleri tek cümle yok” ifadesini kullandı.

CHP adaylarını tanıttı, Hatay ve Esenyurt adaylarının isimleri okunmadı

CHP, İstanbul Esenyurt’tan aday gösterdiği Ali Gökmen‘in ismini aday tanıtım toplantısında ilan etmedi.

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti. Eski CHP Milletvekili Tekin, sosyal medyadan duyurduğu istifasında "Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı" gibi ifadelerle partisini eleştirdi.

TÜM HABERLER