© Esenyurt Haberleri

Ekrem İmamoğlu’ndan sosyal yardım açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 374 milyon lira olan sosyal yardım bütçesini 775 milyon liraya çıkartma kararı aldıklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak corona virüsü salgını önlemleri hakkında bilgi verdi.

İlk vakanın açıklanmasının ardından 26 gün geçtiğini belirten İmamoğlu, “Dün itibari ile Türkiye'de vefat sayısı 574'e ulaştı. Bu tür süreçlerin yükseliş  süreçleri olduğunu biliyoruz. Sorumluluğumuzun en üst seviyede olduğu  günler yaşıyoruz. Her birimiz bir seferberlik sürecinin parçasıyız” dedi.

SOSYAL YARDIM BÜTÇESİ ARTTIRILDI

Bu süreçte milyonlarca insanın iş kaybına, gelir kaybına uğradığını vurgulayan İmamoğlu günü birlik iş yapan insanların gelir yardımı için İBB'ye başvurduğunu söyledi.

İBB'nin 230 bin aileye zaten sosyal yardım yaptığını, 100 bin çocuğa süt dağıttığını anlatan İmamoğlu “Ama bugün pandemi sürecinde neredeyse 100 bini aşan kişi İBB'ye başvurarak yardım talep ediyor. Demek ki önümüzdeki günlerde daha da artacak. 374 milyon lira olan sosyal yardım bütçesini 775 milyon liraya çıkartma kararı aldık. Daha da üst seviyelerde olacak ihtiyacı karşılama adına da olağanüstü meclis hazırlığımız var. Sosyal yardım bütçesini artırma hakkı yasada yüzde 3'ü aşamadığı için sosyal yardım bütçesi daha da yukarı taşımak için meclis üyelerimizden yetki talep edeceğiz” diye konuştu.

YARDIMLAR DAĞITILMAYA BAŞLANDI

İmamoğlu, toplanan bağışlarla yardım talep eden 9 bin 500 aileye yardımların gönderilmeye başlandığını, 500 bin gıda kolisinin de önümüzdeki günlerde dağıtım aşamasına geleceğini aktardı.

YÜZDE 64 SOKAKTA

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan önlem kararları ile 20 yaş altına da 65 yaş üstü gibi sokağa çıkma yasağı getirildiğini hatırlatan İmamoğlu “Buna rağmen İstanbul'da toplumun yüzde 64'ünün sokağa çıkma ile ilgili bir yasağı yok.  Ancak hepimiz bu tecrit kendinize uygulanıyormuşçasına evden çıkmamanız gerekiyor. Biz tabi ki toplu taşımayı sahada etkin biçimde hazır tutuyoruz. Ama bunu tutmamızın sebebi görevi olan insanlara katkı sunabilmek” dedi.

İlginizi Çekebilir

İmamoğlu'na siyasi yasak davasında karar çıkmadı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle yargılandığı dava 31 Mayıs'a ertelendi.

Özgür Özel imaj değiştirdi. İki ameliyattan sonra saçını boyattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Başkanlığı seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 'tam kanunsuzluk hali' sebebiyle başvuruda bulundu. YSK’nın önünde açıklamalarda bulunan Özel’in yeni imajı dikkat çekti.

Seçim bitti itiraz süreci başladı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde itiraz süreci başladı. İtirazlar sandık kurullarından sonra sırasıyla, ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurulu’na yapılacak.

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul ikiden büyüktür

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul'da yerel gazetecilerle bir araya geldi. İstanbul’daki muhalefet ve iktidar adaylarını eleştiren Şahin, “Istanbul'dan en önemli problemlerini ortaya koyup biz bunları şu somut projelerle çözeceğiz diye söyledikleri tek cümle yok” ifadesini kullandı.

CHP adaylarını tanıttı, Hatay ve Esenyurt adaylarının isimleri okunmadı

CHP, İstanbul Esenyurt’tan aday gösterdiği Ali Gökmen‘in ismini aday tanıtım toplantısında ilan etmedi.

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti. Eski CHP Milletvekili Tekin, sosyal medyadan duyurduğu istifasında "Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı" gibi ifadelerle partisini eleştirdi.

TÜM HABERLER