© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Kent Konseyi’nden, Basınsız basın toplantısı

İstanbul’un en yoğun ilçelerinden Esenyurt’ta, Esenyurt Kent Konseyi tarafından 12 Nisan günü düzenlenen basın toplantısına, bölgede hizmet veren basın mensuplarının davet edilmemesi, kamuoyunda “şeffaflık” ve “katılımcılık” ilkeleri açısından soru işaretlerine neden oldu.

Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen toplantının “basın toplantısı” olarak duyurulmasına rağmen, çok sayıda gazetecinin programa davet edilmediği ortaya çıktı. İlçede görev yapan basın mensupları, kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını ve bazı gazetecilere ambargo uygulandığını belirtilerek duruma tepki gösterdiler. 

Basın temsilcileri, kamu adına görev yaptıklarını hatırlatarak, böylesi toplantılardan dışlanmanın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Özellikle yerel basının yok sayılması, “Esenyurt’ta bilgi akışı kısıtlanıyor mu?” sorusunu gündeme taşıdı.  

Gazetecilerden tepki 

Esenyurt’ta görev yapan bazı gazeteciler, bu durumu “basına kapalı basın toplantısı” olarak nitelendirerek ilçe adına hiç bir hayrı olmayan bir yönetimden anca böyle bir tavır beklenir denildi.  Basının dışlandığı bir ortamda yapılan açıklamaların kamuoyuna sağlıklı şekilde ulaşmasının mümkün olmadığını ifade eden gazeteciler, Kent Konseyi’nden açıklama beklediklerini dile getirdiler. 

İlginizi Çekebilir

CHP Esenyurt’tan ‘’Mutlak Butlan’’ ve Polis baskınına tepki

CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı, CHP Genel Merkezi’ne yönelik düzenlenen polis baskını ve gündeme gelen “mutlak butlan” tartışmalarına karşı eylemlerini sürdürüyor.

CHP Esenyurt Meclis Grubu'ndan Sert Bildiri: ‘Siyasetin Adresi Mahkeme Değil Sandıktır!

CHP Esenyurt Meclis Grubu’ndan “Kamuoyuna Duyuru” başlıklı dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, siyasi partilere yönelik yargı müdahalelerinin demokrasiye zarar verdiği vurgulanırken, millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olamayacağı ifade edildi.

Kılıçdaroğlu CHP’nin Yüz Karasıdır! Genç siyasetçi Ogün Zilek’ten sert açıklamalar...

Bölgenin tanınmış simalarından genç siyasetçi Ogün Zilek, sosyal medya hesabından yaptığı sert açıklamayla eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Zilek, açıklamasında Kılıçdaroğlu’nu ağır sözlerle eleştirirken, parti içinde yaşanan sürece ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

“Elektrik Arızası” Dediler, Esenyurt'ta Kaldırımın Ortasına Dev Baz İstasyonu Diktiler!

Esenyurt Talatpaşa Mahallesi’nde bugün yaşanan olay mahalle sakinlerinin büyük tepkisine neden oldu. İddiaya göre bir gün önce bölgeye gelen ekipler, Fatih Camii’nin hemen önündeki kaldırımda çalışma başlatarak vatandaşlara “elektrik arızasını tamir ediyoruz” bilgisini verdi. Çalışmayı sorgulayan bazı vatandaşlara ise bu kez “MOBESE kamerası kuruluyor” denildi.

Esenyurt'ta Gece Yarısı Tabela Operasyonu Esnafı Ayağa Kaldırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Esenyurt Adile Naşit Bulvarı üzerinde bulunan işletmelere gece yarısı tabela sökme operasyonu düzenledi.

Esenyurt Esnafı isyanda! Kooperatif Esnafa mı, Koltuğa mı hizmet ediyor

Esenyurt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde yıllardır değişmeyen yönetim anlayışı yeniden tartışma konusu oldu. Birçok esnafın krediye ulaşamadığını, devlet destekleri ve teşviklerden yeterince haberdar edilmediğini dile getirdiği kooperatifte gözler mevcut Başkan Gürsel Doğan’a çevrildi.

TÜM HABERLER