© Esenyurt Haberleri

Esenyurt’ta aday olamadı Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde AKP’nin Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olan Metin Toprak, Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

AKP’den 31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olan ancak aday olarak tercih edilmeyen Metin Toprak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi. 

Merkez Bankası 92. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ankara’da bulunan TCMB İdare Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlendi. 

BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLMUŞ ANCAK TERCİH EDİLMEMİŞTİ 

Burada yapılan seçimlerde Merkez Bankası'nın Denetleme Kurulu üyeliğine, AKP’nin Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olan ancak aday olamayan Metin Toprak seçildi. 

Toprak, Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliği görevini 2 yıl boyunca sürdürecek. 

DAHA ÖNCE DE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU 

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Toprak, AKP Milletvekili Aday Adaylığı için 2015 yılında görevinden istifa etmişti. 

METİN TOPRAK KİMDİR? 

1966 yılında Göle-Ardahan’da dünyaya gelen Metin Toprak, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde aldı. 

Lisans eğitimini tamamlamasının ardından yüksek lisans ve doktora derecelerini de yine İstanbul Üniversitesi’nde tamamlarken, 1996 yılında doçent unvanını almaya hak kazandı. 

Özel sektörde başlayan kariyerinde çeşitli görevler alan Toprak, 1990'lı yıllardan itibaren ise kamu hizmeti alanında önemli sorumluluklar üstlendi. 

Başbakanlık bünyesinde uzman yardımcısı olarak görev alan Toprak, çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi ve yönetici olarak çalıştı. 

Toprak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda Başkan Yardımcılığı, Rekabet Kurumu'nda İkinci Başkanlık gibi kritik pozisyonlarda bulundu. 

İlginizi Çekebilir

Yargıtay'ın yeni Başkanı belli oldu

Yargıtay'da seçim 37. turda sonuçlandı. Yargıtay'ın yeni Başkanı Ömer Kerkez oldu.

Anneler Günü Mesajları

Karşılıksız sevgileri ve fedakârlıklarıyla her zaman baş tacımız olan ve haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimiz başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerin “Anneler Günü” kutlu olsun.

Trafikte yeni dönem.. Her şeye ceza yazamayacaklar!

Trafikte yeni dönem Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile başlıyor. Fahri trafik müfettişleri her şeye ceza yazamayacaklar.

Yenidoğan' şebekesine operasyon Esenyurt’ta sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli oldu

Afrika'dan gelen çöl tozu megakent İstanbul'u da sardı. Bakanlık verilerine göre en çok etkilenen ilçeler belli oldu.

Emeklilere zam yapılıp yapılmayacağını bakan açıkladı

Emeklinin ara zam ya da seyyanen zam beklentisi suya düştü. Temmuzda masaya yatırılacağı açıklanmıştı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılmayacağını söyledi. Böylece emekli sadece enflasyon farkını alacak. Bahar geçecek, yaz geçecek emekli kışa "belki ara zam" alırız diye bekleyecek

TÜM HABERLER