© Esenyurt Haberleri

Esenyurt’ta Koronavirüs Seferberliği

Esenyurt Belediyesi, Çin'de başlayıp dünyanın dört bir yanına yayılan Koronavirüs ile mücadele kapsamında, ilçe genelinde yürüttüğü çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Esenyurt Belediyesi, Çin'de başlayıp dünyanın dört bir yanına yayılan Koronavirüsile mücadele kapsamında, ilçe genelinde yürüttüğü çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Mart ayı içindekitüm kültür sanat etkinliklerini tedbir amacıyla iptal eden Esenyurt Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlardaki ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerineara vermeden devam ediyor.

Esenyurt Belediyesi, Çin'de başlayıp dünyanın dört bir yanına yayılan Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçe genelinde birçok çalışma başlattı. Okul, cami, kamu binaları, toplu taşıma araçları, kapalı pazarlar gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını yürüterek bilgilendirme afişleri asan belediye, personeller için de bilgilendirme seminerleri düzenledi. Vatandaşın sağlığı için çalışmalarını aralıksız sürdüren Esenyurt Belediyesi, Mart ayı içerisinde düzenlenecek tüm kültür sanat etkinliklerini de tedbir nedeniyle iptal etti.

PERSONEL UYARILDI

Esenyurt Belediyesi hizmet binasında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerinde, belediye personeli Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Halis Şimşek tarafından Koronavirüs hakkında bilgilendirildi. Virüsün kökeni, bulaşma yolları, belirtileri gibi birçok önemli bilginin verildiği eğitimde, personeller dikkat etmeleri gereken durumlar konusunda uyarıldı.

ORTAK KULLANIM ALANLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

İlçe genelinde toplu taşıma araçları, ibadethaneler, okullar, kamu binaları gibi ortak kullanım alanlarında ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını hız kesmeden devam eden Esenyurt Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlara ise,Koronavirüs için alınması gereken önlemlerle ilgili bilgilendirme afişleri astı.

ETKİNLİKLER MART AYI SONUNA KADAR İPTAL

Esenyurt Belediyesi sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak konser, tiyatro, sergi gibi kültür sanat faaliyetleri başta olmak üzere tüm kapalı alan etkinliklerinin Mart ayı sonuna kadar iptal edildiğini belirtti. Yapılan açıklamada; “Koronavirüs’e karşı önleyici tedbirler kapsamında, Mart ayındaki tüm kültür-sanat etkinliklerimiz ileri bir tarihe kadar ertelenmiştir. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Özer 3 Fidan’ı Anma Programında Konuştu

CHP Esenyurt İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği 3 Fidanı Anma Programı’na katılan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer; “Kendilerinden daha büyük bir davaya inananlar, yaşamında daha büyük bir amaca bağlananlar, karanlıkta yürürken etraflarını aydınlatmak için yakacak bir şey bulamadıklarında gözlerini kırpmadan kendilerini feda ederler. 3 Fidan da o dönemde toplumu ve geleceği aydınlatabilmek için kendilerini bile bile feda etmiştir” dedi.

Belinden çıkardı, rastgele ateş etti!

Esenyurt Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Esenyurtta belinden çıkardığı silahla havaya rastgele ateş açtı" şeklinde paylaşılan görüntüler üzerine emniyet ekiplerince çalışma yapıldığı aktarıldı.

Başkan Ahmet Özer, hıdırellez neşesine ortak oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Esenyurt'ta boğazına para kaçan çocuk ölümden döndü!

Esenyurt'ta annesiyle alışveriş yaparken boğazına takılan bozuk para nedeniyle nefes alamayan çocuk, çevredeki vatandaşlar ve bir vatandaşın Heimlich Manevrası sayesinde kurtarıldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt’ta uyuşturucu serasına çevrilen Ev'de 15 kilogram esrar ele geçirildi

Esenyurt’ta Güven Timleri tarafından uyuşturucu serasına çevrilen eve operasyon düzenlendi. Operasyonda özel düzenekle saksılara ekilmiş 15 kilogram esrar ele geçirilirken 1 kişi yakalandı.

Tartıştığı babasını vurdu!

Esenyurt’ta bilinmeyen nedenle tartıştığı babasını silahla vuran şahıs kaçarak kayıplara karışırken yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

TÜM HABERLER