© Esenyurt Haberleri

Esenyurt’ta Minibüsçülere Ceza Yağdı

Esenyurt polisi sosyal mesafe kuralını hiçe sayan minibüs sürücülerine yönelik takibini sürdürüyor.

Polis, uygulama noktalarını WhatsApp grupları üzerinden bir birine bildiren minibüsçülere yönelik gezici uygulamayı devreye sokarken Esenyurt’ta tıklım tıklım minibüsler polisi adeta çileden çıkardı. Daha önce 3 kez fazla yolcu taşımaktan ceza yiyen minibüs sürücü pişmanım demesine rağmen ceza yemekten kurtulamadı.

Yeni tip korona virüs sürecinde yayınlanan genelge ile toplu taşıma araçlarının kapasitenin yarısı kadar yolcu alması kararlaştırıldı. Kısıtlama ve cezalara rağmen uslanmayan şoförler vatandaşların sağlıklarını hiçe sayarak araçlara fazla sayıda yolcu almaya devam ediyor. Küçükçekmece İlçe polisi ile Esenyurt ilçe trafik polisleri İçişleri Bakanlığının COVID-19’la mücadele kapsamında, toplu taşıma araçlarında yolcu sayısının yarıya indirilmesi ve araçlarda yolcuların güvenli mesafede oturmasına ilişkin genelgesi doğrultusunda trafik denetimlerini sürdürdü.

Esenyurt’ta polis adeta çileden çıktı

Esenyurt hattında çalışan minibüslere denetim yapan trafik polisleri gördükleri manzara karşısında ise çileden çıktı. Tıka basa dolan minibüsleri gören polis ekipleri “Yazık günah değil mi vatandaşa?” diye tepki gösterdi. Uygulama esnasında daha önce 3 kere taşıması gerekenden fazla yolcu taşıdığı için ceza yiyen sürücü yine aracında fazla yolcu ile yakalandı. 3 bin 180 lira idari para cezası yiyen sürücü “pişmanım” dedi.

Dolu minibüslerdeki fazla yolcular ücretleri iade edilip indirilerek başka arabalar nakil edildi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Ahmet Özer, hıdırellez neşesine ortak oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Esenyurt'ta boğazına para kaçan çocuk ölümden döndü!

Esenyurt'ta annesiyle alışveriş yaparken boğazına takılan bozuk para nedeniyle nefes alamayan çocuk, çevredeki vatandaşlar ve bir vatandaşın Heimlich Manevrası sayesinde kurtarıldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt’ta uyuşturucu serasına çevrilen Ev'de 15 kilogram esrar ele geçirildi

Esenyurt’ta Güven Timleri tarafından uyuşturucu serasına çevrilen eve operasyon düzenlendi. Operasyonda özel düzenekle saksılara ekilmiş 15 kilogram esrar ele geçirilirken 1 kişi yakalandı.

Tartıştığı babasını vurdu!

Esenyurt’ta bilinmeyen nedenle tartıştığı babasını silahla vuran şahıs kaçarak kayıplara karışırken yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

Başkan Özer, Yakınan değil iş yapan bir belediye başkanı olacağım!

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bölgedeki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Esenyurt'ta uyuşturucu operasyonu: Kaçmak için 5'inci kattan atladı

Esenyurt'ta polis ekipleri uyuşturucu satışı yapıldığı öğrenilen bir adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında polisten kaçmaya çalışan İran uyruklu M.E. 5. kattan atladı. Ağır yaralanan M.E'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, evde bulunan 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

TÜM HABERLER