© Esenyurt Haberleri

İGD Başkanı Hınıslı'dan 'Kamu Tasarruf Paketi'ne tepki

Basının yaşatılması, tasarruftan daha önemli basın açıklaması yapan İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Hasan Hınıslı, “Kamuda Tasarruf Paketi”ne sert tepki gösterdi.

Başkan Hınıslı, Ekonomik zorluklarla mücadele eden yaygın ve yerel basınımız, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ile daha da büyük bir tehdit altına sokulmuştur. Paket kapsamındaki kısıtlamalar, yerel basının hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştıracak hatta birçoğunun kapısına kilit vurmasına neden olacaktır... Kamuda tasarrufun faturasını yerel basına ödetmek yurttaşın sesini kısmaktan öte gitmez. 

“Basının gelir kaynakları, gazete abone satışları, reklamlar ve resmi ilanlar üzerine kuruludur. Ancak Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, bu gelirleri önemli ölçüde tırpanlayacak düzenlemeler içeriyor. Örneğin; “basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyecek, kamu kurumları günlük gazete alımı yapmayacak ve görev alanı dışındaki yayınlara abonelik yapılmayacak.” Yerel basının yaşatılması en az tasarruf kadar, hatta özgürlükler ve demokrasi adına daha da önemlidir. 

Ekonomik sorunlarla boğuşan yerel medya kuruluşları, artan kurlar karşısında kâğıt, kalıp ve mürekkep gibi girdi maliyetlerinin artmasıyla karşı karşıya kalmıştır. Döviz kurlarındaki yükseliş ve asgari ücret ve SGK prim artışı da bu sorunları daha da aşılması güç hale getirmiştir. Yüzlerce yerel medya kuruluşu kepenk indirme noktasına gelmiş durumdadır.  Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, sanki yerel basının idam fermanı gibi boynuna takılmıştır. Demokrasinin temel taşlarından biri olan basının yaşatılması için bu olumsuz uygulamaların acilen iptal edilmesi gerekiyor” dedi. 

İlginizi Çekebilir

Güllü’nün kızı ve arkadaşı kasten öldürme suçu şüphesiyle yakalandı

Yalova’daki evinin terasının penceresinden düşerek hayatını kaybeden Güllü’nün ölümüyle ilgili soruşturma çerçevesinde, İstanbul Büyükçekmece’de gözaltına alınan sanatçının kızı Tuğyan Ülkem Gülter, arkadaşı Sultan Nur Ulu’nun "kasten adam öldürme" suçu şüphesiyle yakalandıkları öğrenildi. Öte yandan yurtdışına kaçma için valizlerini hazırlayan şüphelilerle birlikte olan 2 arkadaşlarının daha gözaltında olduğu bildirildi.

Türk vatandaşları Gürcistan'a artık sadece kimlikle seyahat edemeyecek

Gürcistan hükümeti, 1 Ocak 2026'dan itibaren Türk vatandaşlarının ülkeye girişinde kimlik/pasaporta ek olarak seyahat ve sağlık sigortasını zorunlu hale getirdiğini açıkladı. Uygulama, günübirlik ziyaretler dahil tüm girişleri kapsayacak.

TÜVTÜRK Çalışanlarından İstanbul'da grev kararı: 750 işçi 13 Aralık'ta iş bırakacak

TÜVTÜRK'te Nakliyat-İş Sendikası ile patron arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması nedeniyle grev kararı alındı. İstanbul'da toplam 750 işçi, 13 Aralık'ta iş bırakacak.

Adnane Ouaid'den arkadaşına tam destek

Adegboye Oluwatobi Veron, Bodrum Spora transfer olacak. Spor dünyasının sevilen isimlerinden Adegboye Oluwatobi Veron, futbol kariyerine Bodrum Sporda devam edecek.

AKOM İstanbul'da kar için ilk kez tarih verdi

İstanbul’da kış hazırlıkları sürerken AKOM’dan kar yağışına ilişkin kritik bir değerlendirme geldi.

Şans oyunu sitesi 'Tuttur'a soruşturma!

Saran Holding bünyesindeki eski bayilik sözleşmesi kapsamında faaliyet göstermeyen http://tuttur.com sitesi hakkında "kullanıcı bilgilerine müdahale" iddiaları üzerine resen soruşturma başlatıldı. Adli bilişim ekipleri sistemleri incelerken, şu ana kadar herhangi bir ihlal bulgusuna rastlanmadı.

TÜM HABERLER