© Esenyurt Haberleri

İlk Ders Zilini Başkan Bozkurt Çaldı

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencileri yalnız bırakmayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu.

2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda da yeni eğitim öğretim yılının açılış haftası dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. Programa, Esenyurt İlçe Kaymakamı Dr.Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, öğrenci ve veliler katıldı. Törende, Başkan Bozkurt ilçe protokolü ile birlikte öğrenci ve öğretmenlerin hazırlamış olduğu birbirinden renkli gösterileri izledi.

Ardından Başkan Bozkurt protokol üyeleriyle birlikte ilk ders zilini çalarak Esenyurt’ta yeni eğitim yılını başlattı. Tören sonunda sınıfları gezen Başkan Bozkurt öğrencilere,“En büyük sınav iyi insan olmak, ülkesini ve insanlarını sevmek. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Hepiniz için iyi bir yıl olsun, ben şimdiden başarılar diliyorum. Çok başarılı olun, bizim içinde ülkemiz içinde çok değerlisiniz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta yapılan Türkiye’nin en büyük lise kampüsünün inşaatı yüzde 91 oranında tamamlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde açılması planlanan Esenyurt’taki Türkiye’nin en büyük lise kampüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Kampüsün inşaatı yüzde 91 oranında tamamlandı.

YKS başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularının alınmaya başladığını duyurdu.

Esenyurtlu Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Spor ve Eğlenceye Doyacak

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Esenyurt Belediyesi minikler için “Sömestir Şenliği” düzenleyecek. Beğenilen yapım ve sinema gösterimlerinin yanı sıra programda belediyenin tüm spor tesislerinde toplam 28 alanda kurs hizmeti verilecek.

Esenyurt’ta veliler, YKS öncesi bilgilendirildi

Esenyurt Belediyesi’nin velilere yönelik düzenlediği bilgilendirme seminerinde uzman psikologlar ailelere YSK’ye dair önemli bilgiler verdi.

Yargıtay’dan öğretmenlere fazla mesai kararı

Özel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti.

Liselerde yeni dönem: Sınıf tekrarı geri döndü!

Sınıf tekrarı uygulaması geri döndü. Düzenlemenin detayları da açıklandı.

TÜM HABERLER