© Esenyurt Haberleri

İstanbul'da 2. Kars-Ardahan-Iğdır Günleri Başladı

2. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda başladı.

Dört gün sürecek etkinlikte Kars, Ardahan ve Iğdır’ın birbirinden lezzetli yöresel lezzetleri görücüye çıkarken, tanıtım günlerine katılan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, “ Ardahan, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli” dedi.

(KAISİAD) Kars-Ardahan-Iğdır Sanayicileri ve İşadamları Kültür ve Dayanışma Derneği ve Kars, Ardahan Iğdır’lı STK’ların desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda başladı.

19-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan tanıtım günlerinde Kars, Ardahan, Iğdır valiliklerinin ve belediyelerinin stantlarının yanı sıra bu kentlere yönelik tanıtım ve yiyecek stantları da yerini aldı. Kaşar peynirinden tereyağına, baldan yöresel pek çok ürün tanıtım günleri kapsamında sergilendi. Tanıtım günlerinin ilk gününde ziyaret edenler arasında birçok vatandaşın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Esenyurt Belediye Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu,  Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Meclis üyeleri, STK temsilcileri de vardı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu,  Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Kars Ardahan ve Iğdır standlarını ziyaret ederek, yöresel ürünlerin tadına baktılar.

“Ardahan, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli”

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ankara’dan sonra yapmış oldukları ikinci etkinlikleri olduğunu ve Kars, Ardahan, Iğdır’ı tanıtabilme adına belediye olarak tanıtım günlerinde yerlerini aldıklarını dile getirdi. Başkan Köksoy, “Gücümüz yettiği kadar Pişimizi, ketemiz, balımız ve kaşarımızla ilimizi tanıtmaya çalışacağız. En önemlisi Ardahan o kadar farklı bir yer ki tarım ve hayvancılığı bir tarafa bırakın turizm potansiyeli yüksek olan illerimizden bir tanesi. Şehrimiz burada tanıttığımızla kalsın istemiyorum; tüm hemşehrilerimizi, Ardahan’ı merak eden herkesi belediye başkanı ve belediye çalışanları olarak ağırlamak istiyorum. Ardahan’ı gezsinler, görsünler, sonra gittikleri yerde Türkiye’yi gezdik ve gördük desinler. Çünkü Ardahan öyle bir yer. Buram buram tarih kokan ve bulunduğu coğrafya gereği çok önemli konumda olan, stratejik ve ekonomik bakımdan istikrarlı şehir diyebileceğimiz çok önemli şehirlerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla Ardahan mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli. Herkesin her zaman imkânları olmuyor, herkes gelip yerinde göremiyor. Dolayısıyla bizde Ardahan’ı merak eden hemşehrilerimize ve herkese bu şekilde ketemizle, kaşarımızla, balımızla ve Ardahan tanıtım rehberimizle bir şekilde Ardahan’ı anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Beylikdüzü ve Büyükçekmece sahil şeridindeki karavanlar kaldırıldı

Büyükçekmece ve Beylikdüzü sahil şeridinde uzun süredir park halinde bulunan karavanlar belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Beylikdüzü'nde parkın yanındaki çukur tehlike saçıyor!

Beylikdüzü'nde Ihlamur Caddesi üzerindeki çocuk parkının yakınında bulunan inşaat alanındaki çukur kapatılmayı bekliyor. Bölge sakinleri minik Edanur'un başına gelenlerden sonra yetkililere çağrı yaparak çözüm bulunmasını istiyor.

Beylikdüzü balık halinde silahlı kavgada 3 kişi yaralandı

Çıkan tartışmada bir şahıs tabanca ile etrafa rastgele ateş açarak 3 kişiyi yaraladı. Yaşanan kavga güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Beylikdüzü’nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında

Beylikdüzü’nde motosikletli şüphelilerin belindeki silahı fark eden polis dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan şüpheliler ile polisin kovalaması kask kamerasına yansırken 18 yaşından küçük olduğu belirlenen şüphelilerin üzerinde 1 adet havalı tabanca ve satışı yasaklı olan cinsel güç artırıcı ilaçlar bulundu.

Yabancı uyruklu şahıs Beylikdüzü'nde tuvalet soyarken yakalandı

Beylikdüzü’nde yabancı uyruklu şahıs ücretli tuvaleti soymaya çalışırken yakalandı. Hırsızlık şüphelisini yakalayan işletme sahibi "50 kere hırsızlık yaptı yakalamadılar. En sonunda ben yakaladım” dedi.

Yeniden Refah Partisi Adayı Vehbi Orakçı: İmamoğlu AK Parti'ye geçmek için benden yardım istedi

Yeniden Refah Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Vehbi Orakçı, Haberler.com yayınında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ses getirecek bir iddiada bulundu. Orakçı, İmamoğlu'nun AK Parti'ye geçmek için kendisinden yardım istediğini öne sürdü.

TÜM HABERLER