© Esenyurt Haberleri

Sivilceler nasıl geçer?

Sivilceler ergenlikten başlayıp hayatımızın her döneminde ara ara tekrarlayan ve dönem dönem can sıkıcı da olabilen bir deri hastalığıdır. Dermatolog Dr. Sevil Çatal, sivilcelere ağır ilaç kullanmadan da çözüm bulunabileceğini söylerek konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Sivilce probleminin altında yatan sorunlar hava kirliliğinden tutun da uyku düzensizliğine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Peki ağır ilaçlar kullanmadan yüz boyun ve sırt bölgesindeki sivilce ve sivilce izlerinden kurtulabilir miyiz? Artık bu sorunun cevabı; evet. Ağır ilaçlar ya da cildi tahriş edebilen kremler kullanmak istemeyen ya da kullanması uygun olmayan hastalar için tedaviler kliniklerde yapılabiliyor.

Tedavi sürecinizde sosyal hayattan kopmazsınız. Ciddi bir yan etkiyle karşılaşmazsınız. Özellikle güneşin etkisini yitirdiği günlerde tedaviye başlamakta fayda var.

Altın iğne diğer adıyla fraksiyonel radyofrekans cihazla işlemler yapılmakta. Tedavi süreci cilt tipi ve sivilce yoğunluğuna göre seans aralıkları ve sayısı belirlenerek başlıyor.

Peki diğer altın iğnelerden farkı ne derseniz; aktif sivilceler için özel bir başlık ile atış yapmakta ve kafes etkisiyle o bölgedeki sivilce ve izleri yok ediliyor. Gerekli görülen durumlarda ise tedavi aralarında meyve asitlerinden ve akne için özel üretilmiş serumlarla mezoterapiden de faydalanılıyor.

Sivilceler ergenlik döneminde başta olmak üzere psikososyal olarak kişileri etkiler. Bu yüzden tedavi süreci ve bu süreçte vakit kaybetmeden etki görmek için mutlaka uzmana danışılmalı.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER