UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Final Heyecanı Zirvede
SPORAvrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en prestijli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final rövanş karşılaşmaları, yarın ve 6 Mayıs Çarşamba günü oynanacak maçlarla tamamlanacak. Bu kritik mücadelelerin ardından finale yükselen takımlar netlik kazanacak.
Arsenal ile Atletico Madrid final için sahada
İngiliz temsilcisi Arsenal, sahasında İspanyol ekibi Atletico Madrid’i ağırlayacak. İspanya’da oynanan ilk karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanmıştı.
Atletico Madrid, Devler Ligi’nde daha önce 1974, 2014 ve 2016 yıllarında olmak üzere 3 kez finale yükselmesine rağmen kupayı kazanma başarısı gösteremedi. İspanyol ekibi bu finallerde Bayern Münih ve Real Madrid karşısında sahadan mağlup ayrıldı.
Arsenal ise turnuva tarihindeki tek finalini 2006 yılında Barcelona karşısında oynamış, sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrılmıştı.
Bayern Münih – PSG eşleşmesinde gol düellosu
Yarı finalin diğer ayağında ise Alman devi Bayern Münih ile Fransız temsilcisi Paris Saint-Germain karşı karşıya gelecek. İlk maçta sahasında Bayern Münih’i konuk eden PSG, gol düellosu şeklinde geçen mücadeleyi 5-4 kazanarak avantaj elde etti.
Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi tarihinde 11 kez finale yükselirken 6 kez kupayı kazanma başarısı gösterdi. Alman ekibi son şampiyonluğunu 2020 yılında PSG’yi mağlup ederek elde etti. PSG ise 2025 yılında tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi zaferine ulaştı.
Yarı final rövanş maç programı (TSİ):
- Yarın
22.00 – Arsenal – Atletico Madrid - 6 Mayıs Çarşamba
22.00 – Bayern Münih – PSG
Devler Ligi’nde final bileti için nefes kesecek mücadeleler futbolseverleri bekliyor.
İlginizi Çekebilir
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu
Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında görev yapacak hakemler Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyuruldu. Haftanın en kritik karşılaşması olan Galatasaray–Fenerbahçe derbisinin hakemi de netleşti.
Erzurumspor FK, Trendyol Süper Lig’de
Trendyol 1. Lig’in 36. haftasında Bodrum FK, sahasında Erzurumspor FK 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından mavi-beyazlılar, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek adını Süper Lig’e yazdırdı.
30’uncu haftanın Süper Lig hakemleri açıklandı
Süper Lig’in 30’uncu haftası yarın oynanacak iki karşılaşma ile başlayacak. Haftanın maçlarında görev alacak hakemler de belli oldu.
Türkiye-Romanya maçına François Letexier düdük çalacak!
2026 FIFA Dünya Kupası Play-off turunda Türkiye ile Romanya arasında oynanacak kritik müsabakayı, Fransız hakem François Letexier yönetecek.
Liverpool-Galatasaray maçının hakemi belli oldu
Şampiyonlar Ligi 2025/26 sezonu son 16 turu rövanş karşılaşmaları başlıyor.
Büyük derbinin hakemi belli oldu
Beşiktaş - Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu. Derbi hakemi Ozan Ergün oldu.