© Esenyurt Haberleri

Vatandaş seferberlik içerisinde!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 kenti derinden etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında tüm yurtta olduğu olduğu gibi Büyükçekmece halkı da “Tek Yürek” oldu.

Deprem günü bölgesine 17 TIR yardım malzemesi gönderen Büyükçekmece Belediyesi, bölgeden gelen talepler doğrultusunda depremzedelerin ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanabilmesi için gece gündüz aralıksız çalışıyor.

6 noktadan yardımlar toplanıyor

Türkiye’yi derinden üzen depremin yaralarının sarılması için tek yürek olan Büyükçekmece halkı hem bölgeye gönderilecek yardımın tedariki aşamasında hem de yardım malzemelerinin sevki konusunda gece gündüz demeden çalışıyor. Büyükçekmece Belediyesi’nce ilçenin 6 farklı noktasında oluşturulan Deprem Yardım Kabul Merkezleri’nde toplanan yardımlar TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde tasnif ediliyor. Battaniye, kışlık giysi, bot, çocuk bezi, biberon, bebek maması, kuru gıda, ısıtıcı, uyku tulumu, tıbbi sarf malzemesi ve hijyen malzemelerinden oluşan yardımlar yine belediye ekipleri ve gönüllü vatandaşların katkılarıyla paketlenerek TIR’lara yükleniyor

BAKUT 12 vatandaşı enkazdan canlı çıkardı

Büyükçekmece Belediyesi, her biri günde 15 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek üretebilecek 2 mutfak adet takımını Hatay’a iline gönderdi. Deprem bölgesine giden ilk arama kurtarma ekipleri arasında yer alan Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma ekibi (BAKUT) bölgede çalışmalarını sürdürürken bugüne kadar 12 vatandaşımızı enkazdan canlı çıkarmayı başardı. Hatay’a 8 adet iş makinası, 3 adet arama kurtarma aracı ve 1 ambulans gönderildi. Ayrıca arama kurtarma çalışmalara destek verilmesi için de 10’u teknik personel olmak üzere 50 personel bilgeye sevk edildi.

İlginizi Çekebilir

Büyükçekmece'de cinayet! Parkta bıçaklanan kişi hayatını kaybetti

Büyükçekmece'de bir parkta kimliği belirsiz kişi ve ya kişiler tarafından bıçaklanan Yıldıray K. (50) kanlar içinde dakikalarca yürüdükten hayatını kaybetti. Polis, olayın ardından kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Ali Koç, Ekrem İmamoğlu'ndan Büyükçekmece'de söz verilen 200 dönümü istedi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Büyükçekmece’de kendilerine verilecek arazili ile ilgili görüştü.

Büyükçekmece‘de otomobil göle uçtu! Sürücü kurtarılamadı..

Büyükçekmece'de Mustafa Tığ'ın kullandığı otomobil, manevra yapan TIR'a çarpmamak için ani dönüş yaptı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini katbettiği otomobil göle uçtu. Çevrede bulunan vatandaşlar otomobilin sürücüsünü kurtararak kenara çıkardı. İhbar üzerine olay yerine ekipler tarafından hastaneye kaldırılan Tığ, kurtarılamadı.

Başkan Hasan Akgün 7’nci kez büyük rekora imza attı

Büyükçekmece'de belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlarına göre, mevcut başkan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Hasan Akgün kazandı. Akgün, böylece 7’nci kez üst üste başkan seçilmiş oldu.

CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den Türk milletini aşağılayan sözler!

CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Türk milleti için skandal ifadeler kullandı. Akgün, "250 bin yıl sonra dahi Türkiye Avrupa medeniyetini ve demokrasisini yakalayamaz. Çünkü biz en iyisini yapma noktasında genetik olarak bir yapıya sahip değiliz" sözleri tepki çekti.

Hatice Bozdağ AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu

Büyükçekmece’nin sevilen kadın siyasetçisi, AK Parti MKYK Üyesi olan Hatice Bozdağ, AK Parti Büyükçekmece Belediyesi 1. Sıra meclis üyesi adayı oldu.

TÜM HABERLER