esss

ABD'nin Kudüs kararı Esenyurt'ta protesto edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD'nin Kudüs kararı Esenyurt'ta protesto edildi
Esenyurt'ta Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi ellerinde Filistin bayrakları ile ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs kararına hep bir ağızdan karşı çıkarak Filistin'e destek mesajları verdi.

Esenyurt Kudüs Platformu on binleri meydana topladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesi açıklamasının ardından İslam coğrafyasındaki tepkiler ve Filistin'e destek çığ gibi büyüyor. Esenyurt ‘ta da Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun öncülüğündeki “Esenyurt Kudüs Platformu” tarafından Filistin'e destek kapsamında bir dizi program başlatıldı.

Yarın sabah namazında Sultanahmet Cami'nde ve öğlen Esenyurt ‘ta "Kudüs'ü Düşünme Nöbeti" ile devam edilecek olan programların ilki Cuma namazı sonrası Esenyurt Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce kişi ile başladı. Başkan Kadıoğlu'nun basın açıklaması yaptığı programda, ellerinde Türk ve Filistin bayrağı taşıyan vatandaşlar hep bir ağızdan tekbir getirerek, Filistin'e desteklerini yineledi.

“Kudüs ümmetin ortak sevdasıdır”

Cuma namazı çıkışı açıklama yapan Başkan Kadıoğlu, toplanma amaçlarını aktararak Müslümanlara seslendi. Kadıoğlu; “Mescid-i Aksa'yı esaretten kurtarma arzusu bugün bu meydanda ve Türkiye'nin bütün meydanlarında zirve yapmıştır. 830 yıl önce Haçlılardan geri alınan Kudüs tam 100 yıldır bugünde dâhil olmak üzere Siyonistlerin işgali altındadır. Bugün ABD kendi iç siyasetini güçlendirmek için Kudüs'ü Siyonizmin başkenti ilan etmiştir. Bu zihniyet dünyaya zulmeden zihniyettir. Bu zihniyet kahrolsun. Yıkılsın paramparça olsun. Kudüs ümmetin ortak sevdasıdır. Kudüs insanlığın ortak yeridir. Kudüs semavi dinlerin merkezidir. Siyonistlerin zulmü altında yıkılmasına asla ve asla müsaade edilemez. Ey insanlar işte Kudüs için bugün ben ne yapabilirim deme günüdür. Zira Mescid-i Aksa bütün ümmete hediyedir" dedi.

HABER: Hakan Azar / www.esenyurthaberleri.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seccadeni al gelÖnceki Haber

Seccadeni al gel

Esenyurtlular Kudüs İçin Sultanahmet'te ToplandıSonraki Haber

Esenyurtlular Kudüs İçin Sultanahmet'te...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!