esss

Ak Parti Esenyurt’un bir ağabeye ihtiyacı var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ak Parti Esenyurt’un bir ağabeye ihtiyacı var
Ak Parti Esenyurt İlçe teşkilatı kurucu üyesi ve Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanlığı gibi zor görevleri üstlenmiş, Esenyurt’u yakından tanıyan bir isim; Ak Parti Büyükçekmece Başkanvekili Abdullah Yılmaz gazetemize konuştu; “Esenyurt’u iyi bilen Esenyurt halkı ile iyi ilişkiler kurabilecek, yöresel bakmayan, herkesin kabul ettiği, herkesin kucak açtığı biri olmalı. Bir de gelecek başkanın bir ağabey rolü üstlenmesi gerekiyor”

Yaklaşan Ak Parti İlçe Kongreleri öncesi nabız yoklamak amacıyla başladığımız röportaj serimize, bu hafta Ak Parti Esenyurt kurucuları arasında ve Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevini yürütmüş olan Abdullah Yılmaz ile devam ediyoruz…

*Ak Parti’nin kuruluşundan beri çeşitli kademelerde görev aldınız. Ak Parti Esenyurt ilçe teşkilatının kurucuları arasında yer aldınız. Şimdi ise Ak Parti Büyükçekmece Başkanvekili olarak görev yapıyorsunuz. Baştan sona gelirsek son referandum sonuçlarını Bölgemiz Esenyurt ve Türkiye bağlamında değerlendirir misiniz?

“Başarısızlıktan daha iyi bir sonuç var elimizde”

-Biraz sıkıntı yaşadık. Referandum sürecinde ben de dahil partili arkadaşlarımız değiştirilmek istenen 18 maddeye tam hakim olamadık. Seçmeni ikna etme sürecinde bunu tam olarak başaramadığımıza inanıyorum. Büyükçekmece de istediğimiz oy oranını alamadık fakat oylarımızı korumuş olduk. Uzun yıllar bu bölgede yaşamış ve siyaset yapmış biri olarak Esenyurt’u çok iyi biliyorum. 1 Kasım seçimlerinden sonra Esenyurt’ta seçmen sayısı 50 bin artış göstermiş. Bu 50 bin kişiden 20 bini referandumda evet tercihini kullanmış. Bizim hedefimiz %55-60 civarında oy almakta. Gelinen noktada ise Türkiye’ye baktığınız zaman Esenyurt’ta alınan sonuç bir başarışsızlık değildir. Peki, başarılı mı? Başarılı da değil. Başarısızlıktan daha iyi bir sonuç var elimizde. Referandum sürecinin kısa olmasını da göz önüne alırsak bence ortada başarılı bir sonuç var. Esenyurt’ta ki seçmende bize bir ders vermiş oldu Türkiye genelinde olduğu gibi. Bu noktadan dersimizi iyi çıkarmamız gerek. Esenyurt’ta bir de şöyle bir durum var; Hayır cephesini oluşturan CHP ve HDP’nin oyları birleştiğinde Ak Parti oyları ile bıçak sırtı olan bir ilçede yaşıyoruz. Bir de yapılan sistem değişikliğinin bizim için bir handikabı vardı. Siz yıllardan beri insanların içinde yaşadığı bildiği ve benimsediği bir siteme karşı bir alternatif sunuyorsunuz. İnsanlara alışa gelmediği bir durumu anlatmaya ve ikna etmeye çalışıyorsunuz. Dolayısıyla bu zor bir seçimdi bizim için. Tüm bu anlattıklarım üzerinden tekrar baktığınız zaman Esenyurt’ta başarılı bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum. Ak Parti Esenyurt teşkilatı bir bütün olarak rüştünü ispat etmiştir.

*Olağanüstü kongre sonrasında yapılması planlanan ilçe kongreleri içinde Esenyurt teşkilatında siz neler olabileceğini öngörüyorsunuz?

“Esenyurt bıçak sırtında”

-Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanımız Şenay Bey 3 dönemdir görev yapıyor. Şuan ki duruma göre 3 dönem kuralına takılıyor. Artısı eksisi başka bir şey ama ekibi ile birlikte çok büyük hizmetlerde bulundu. Allah razı olsun. Kendisi bugüne kadar yaptıkları için de teşekkür ediyoruz. Yapılan değişiklikle birlikte artık Türkiye’de %47,%48 ile iktidar olma dönemi bitti. İktidar olabilmeniz için %50’nin üzerinde oy almanız gerekiyor. Esenyurt’ta mevcut durumu baz alırsak şuan bıçak sırtındayız. Yani Esenyurt’ta % 50’yi geçmek için çok çalışmak gerekiyor. Gelecek olan ilçe başkanı gidenlere göre daha zor bir göreve gelmiş olacak. %50’nin üzerine çıkabilmesi için farklı hedefler koymak zorunda kalacak. Gelecek ilçe başkanının Esenyurt’u iyi bilen Esenyurt halkı ile iyi ilişkiler kurabilecek, yöresel bakmayan, herkesin kabul ettiği, herkesin kucak açtığı biri olmalı. Bir de gelecek başkanın bir ağabey rolü üstlenmesi gerekiyor. Eski teşkilatçılar ile şuan canla başla çalışan üyeleri harmanlayacak bir başkana ihtiyaç şart. İnşallah ahbap çavuş ilişkileri dışında gerçekten bu işe layık olan kişiler seçilerek etrafında birkaç alternatif oluşturularak masaya oturulursa daha iyi olur. Böylece burada kazanan Esenyurt olacaktır. Esenyurt kazanırsa Türkiye’de kazanacaktır diye düşünüyorum.

*Sizin aklınızda olan bir isim var mı?

“Necmi Kadıoğlu olduğu sürece Esenyurt’ta bir sorun olmaz”

-Açıkçası bir isim vermeyi çok doğru bulmuyorum. Esenyurt’ta herkes kimin ne yapabileceğini gayet iyi görüyor. Esenyurt’ta hem teşkilata hem de belediyeye ağabeylik yapan bir isim var. O isimde Necmi Kadıoğlu’dur. Kendisine danışıldığı zaman ilçe teşkilatı adına bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum. Necmi Kadıoğlu olduğu sürece Ak Parti için Esenyurt’ta bir sorun olmayacaktır. Necmi Kadıoğlu ismi gerek hizmetleri gerek tecrübesi ile Esenyurt halkı tarafından bağrına basılan bir isimdir. Allah noksanlığını göstermesin. 2019 artık zor bir dönem olacak. 2009’dan 2004’den daha zor bir süreç bizi bekliyor.  O dönemden bile zor bir döneme giriyoruz. Bu yüzden Esenyurt’un halkının içi sinen bir ilçe yönetiminin oluşturulmasını şart olarak görüyorum.

*Peki, siz aday olur musunuz?

-Ben Büyükçekmece İlçe Başkanvekiliyim. Aday olmam gibi bir durum söz konusu olamaz.

*2018’de erken seçim olacağı yönünde iddialar var siz buna katılır mısınız?

“Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri 2019’da”

-Erken seçim olacağını düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten bunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri 2019 Kasım ayında yapılacaktır. Bizim ilçe kongrelerinden hemen sonra bu 2 yıl içinde yapmamız gereken şey; referandum sürecinde tam olarak anlatamadığımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini olmalıdır. Hayır oyu veren seçmenleri ikna etmemiz ve doğru olan sistemin bu olduğuna ikna etmemiz gerekiyor. Bunun içinde ilçe teşkilatlarının can siparane bir şekilde çalışmaları gerekiyor.

*Son olarak Şenay Değer için bundan sonrası ne olmalı. Belediye Başkan Adaylığı veya Milletvekilliği? Birlikte çalıştığınızı biliyoruz. Ne dersiniz?

“Şenay Değer’in Esenyurt’ta tutacağını zannetmiyorum”

-Her ilçe başkanının mutlaka bir hedefi olmalıdır. Öyle ilçe başkanlığım bitti, siyaseti bıraktı diye bir durum söz konusu olmamalıdır. Şenay Bey 2019’a kadar başka birimlerde de görev alabilir. Bu il teşkilatı da olabilir, genel merkez de olabilir. 2019’da ise Şenay  Bey’e Milletvekilliği yakışır diye düşünüyorum. Birileri Esenyurt Belediye Başkanlığı için Şenay Bey’in ismini konuşuyor. Kendisinde söyledi; Necmi Başkan burada olduğu sürece bizim burada aday olma gibi bir durumumuz söz konusu değil. Esenyurt zor bir bölge Şenay Değer’in Esenyurt’ta tutacağını zannetmiyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ters yönde giden kadın sürücü trafiği kilitledi!Önceki Haber

Ters yönde giden kadın sürücü trafiği ki...

AK Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım olduSonraki Haber

AK Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım ol...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!