esss

Ardahan Kültür Evi'nden Şimşir ve Aydın'a destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Kültür Evi'nden Şimşir ve Aydın'a destek
İl ve ilçe kongreleri için temayül yoklaması yapan Ak Parti’de, Esenyurt için 10 adayın ismi konuşulurken, adaylar arasından 2 isimin Ardahanlı olması bölge derneklerini de harekete geçirdi.

Ardahan Kültürevi Yönetim Kurulu’nun organize ettiği toplantı, 9 Ağustos Çarşamba günü kahvaltı eşliğinde çoksayıda bölge derneğinin katılımı ile gerçekleşti. Programa AK parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt Belediyesi Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Ak Parti Meclis Üyesi Togay Çoban ve Mercan Koç, Esenyurt Belediyesi Basın Müdürü Metin Karakoç, KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, Göle Dernekler Federasyonu Ertekin Baysal,Esenyurt Kars Dernek Başkanı Ali Kılıç gibi önemli isimler katıldı.

Çifçi’den Şimşir ve Aydın’a destek çağrısı

Programın ilk konuşmasını yapan Ardahan Kültürevi Başkanı EfrailÇifçi katılımcılara teşekkür etti. Çiftçi; “Biliyorsunuz Ak PartiEsenyurt için kongre süreci başladı.Bizimde bu süre dahil olan iki genç kardeşimiz var. Bir STK olarak bu iki kardeşimize de destek olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Kars Ardahan ve Iğdır Dernekleri olarak Esenyurt’taciddi bir kitleye sahibiz ama önemli olan hedefe ulaşmak. ‘Bakan çıkaracağız’ dedik ve çıkardık. Şimdi de Ak PartiEsenyurt İlçe başkanlığına da bu 2 kardeşimden birini Başkan yapacağız. Toplantının hemen ardından Ak Parti İstanbul İl başkanlığına gideceğiz. Daha sonra STK temsilcilerimizle birlikte Ankara’ya çıkartma yapacağız. İnşallah bu çabalarımızın sonucu muvaffak olur” dedi.

Şenay Değer; “Esenyurt  siyasetine Ardahan yön veriyor”

Çiftçi’nin ardından toplantıdasözü  Ak PartiEsenyurt ilçe başkanı Şenay Değer aldı. Değer;  Ben öncelikle bizi burada bir araya getiren Ardahan Kültürevi Yönetimine teşekkür ederim. Ben kısa ben size süreçten bahsedeyim, bizim partimizi uyguladığı 3 dönem kuralı var İstanbul’da 5 tane ilçe başkanı üçüncü dönemini doldurmuş durumda. Esenyurtla birlikte Arnavutköy, Sultanbeyli, Zeytinburnu ve Güngören ilçeleri 3 dönemini doldurmuş durumda ama bunların dışında başka ilçelerde belli değişiklik olabilir. Ama saydığım bu ilçeler kesin olarak değişecek olanlardır ve bu ilçelerde diğerlerine göre süreç biraz hızlı başladı. Çünkü önümüzde bir kongre süreci var  ve bu süreçte 18 Ağustos’ta başlayacak ama İstanbul’daki kongreler Eylül ayında başlayacak Kurban bayramında sonra  Ekim sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Biz ilçe olarak delege seçimlerimizi yaptık sonrasındaysa temayüllümüzü gerçekleştirdik.Ve bu temayülde de 10 kardeşimiz ön plana çıktı. Onur Şimşir ve Cihan Aydın kardeşimizde bu 10 kişinin arasındaydı ve Salı günüde Temayülü gerçekleştiren genel merkez ekibi bir ön görüşme yaptı yani adayları çağırıp görüştüler. Aynı zamanda Kadın kolları ve Gençlik kolları başkanları da çağırılıp görüşüldü. Ardından Belediye başkanı ile görüşüldü bundan sonraki süreç ise bu adaylardan yada bu adayların dışından biride olabilir yani sadece adaylar olamaya bilirde akabinde 3 isim Ankara’ya gönderilip bunun üstünde çalışma yapılacak” dedi.

Karakaş; “Bayrağı Kars, Ardahan, Iğdır devralacak

Daha sonra söz Alan EsenyurtBeldiye Başkan Yardımcısı Gazanfe Karakaş söz alarak şunları söyledi; “İlçe başkanımızın da ifade ettiği gibi, aslında güzel bir süreç işliyor derneklerin bu olaya dahil olması her bölgenin her yörenin bu olaya müdahil olması Esenyurt’ta Ak Parti’ye ilginin alakanın yüksek olduğunu gösteriyor. Bu ayrıca Ak Partili olarak hoşuma gitmedi desem yalan olur. Tabi her bölgenin her yörenin gönlümde bir aslan yatmaktadır Kars, Ardahan, Iğdır da sayın başkanımızın bıraktığı yerden bayrağı devralacak ve bir hemşerimizin o mevkide olması geçiyor geçmiyor dersek yalan olur. Bu konuda da iki genç kardeşimizin işin mutfağından gelen iki kardeşimiz adaylar içerisine dahil oldu rabbim yollarını açık etsin inşallah hayırlısı olur. Benim acizane fikrimde şudur hemşeriler olarak bu konuya hassasiyet göstererek asılalım sayın başkanımızın ifade ettiği gibi delegeler noktasında da ciddi bir yoğunluk var ciddi ciddi bu işi takipçisi olalım ama neticede ne çıkarsa kabulümüzdür deyip yola devam etmemiz lazım çünkü önümüzde çok hassas süreçler var. Bu süreçler sonunda güçlü bir AK Partinin ilçenin varlığı Esenyurt’ta olduğu gibi İstanbul’da da ve Türkiye’de de ses getirecektir. Bu süreçte Onur ve Cihan kardeşime şimdiden başarılar diliyorumgönlümüz onlardan yana.”

“İlk 3’ün içinde isimlerimizin olmasını isterim”

Ardından söz alan Ak Parti İlçe Başkan aday adayı Onur şimşir kendisini tanıtarak adaylık sürecini anlattı.Şimşir şunları söyledi; Öncelikle böyle güzel bir toplantıyı organize ettiği için KAİ dernek başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. 1982 İstanbul doğumluyum aslen Ardahan Çıldırlıyım yaklaşık 31 yıldır EsenyurtSaadetdere Mahallesinde ikamet ediyorum. İstanbul Gelişim Üniversitesi siyaset bilimi uluslararası Yüksek lisans mezunuyum 2003 yılında Esenyurtgençlik kollarında mahalle başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden başlamak üzere bugüne kadar Ak PartiEsenyurt Gençlik Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği,Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği gibi bir çok görevi ve son olarak 2014 yerel seçimlerin de Esenyurt Belediye Başkanımızın Başkan Danışmanlık görevini yaptım.Yıllardır Ak Parti teşkilatı içinde emeğimiz var. Bu süreçte Ardahan Kültürevi yine öncülük yaparak bizlere sahip çıktı. Tüm dernek başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Şuan aday adayı sayısı 10’a düştü birkaç gün sonra bu sayı 3’e düşecek. Benim arzum bu ilk 3’ün içinde hem ben hemde kardeşim Cihan’ın isminin olmasıdır. Ama takdir burada hem ilçe başkanımızın hem Belediye Başkanımızın,  Genel Merkezin,  Genel Başkanımızın en son Cumhurbaşkanımızın  takdiri ile şuana kadar istenilen kriterler de Esenyurt’ta bir ilçe başkanı çıkarılacaktır” dedi.

Cihan Aydın; Tüm hemşerilerime Teşekkür ediyorum

Onur Şimşir’in ardından söz alan diğer ilçe Başkan aday adayı Cihan Aydın; Onur kardeşimizle birlikte hizmet anlamında adaylıklarımızı açıkladık. Bunun ikimiz içinde hayırlı olmasını rabbim hangimize nasip edecekse ona hayır getirmesini temenni ediyorum. 3 dönem kuralına takılıp da görevini bırakan ilçe başkanımızda yeni döneminde başarılar diliyorum. İlçe başkanımızın sonuna kadar yanında olacağımızı bilmesini isterim. Bu süreçte yanımızda olan destek veren siz değerli büyüklerime dernek başkanlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Süleymanoğlu; Kardeşlerime Neferlik ve Ağabeylik yapacağım

Programda son konuşmayı yapan ise Esenyurt Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu oldu Söleymanoğlu, Şunları söyledi; “Şuan burada çok hayırlı bir iş için bir arada bulunmaktayız.İlçe Başkanlığı adaylığı içinde 2 tane genç kardeşim bu göreve talip oldular bende bu yolda kendilerine başarılar diliyorum. Bizim gönlümüz artık Esenyurt’tademogratif  yapıya bakarak Kars, Ardahan, Iğdır nüfusu üzerinden konuşursak bu İllerden bir arkadaşımız ilçe başkanı  olmasını isteriz. Bu konuda her iki kardeşimizde bu işte yeterlidir. Teşkilatlarda büyüdürler bu işi layığıyla yapacaklarına ben inandığım gibi sizlerinde inanmasını isterim. Biz hemşerileri olarak üstümüze düşen neyse yapmalıyız, yapacağız da.Her iki kardeşimizden hangisi ilçe başkanı olursa olsun herkesin içinde söz veriyorum kendilerine ağabeylik ve neferlik yapacağım” dedi.

KAYNAK: ESENYURTHABEERLERİ.COM / Hakan Azar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bonzaiden sonra ölümler 6 kat arttıÖnceki Haber

Bonzaiden sonra ölümler 6 kat arttı

Esenyurt belediyesi Başkan Yardıcısı Ada'dan Teog bilgilendirmesiSonraki Haber

Esenyurt belediyesi Başkan Yardıcısı Ad...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!