esss

Ardahanlı Muhtarlardan Yardım Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahanlı Muhtarlardan Yardım Çağrısı
Ardahan'ın Hanak ilçesi Sazlıçayır Köyünden, Ardahan merkez mahallesi olan Yeni Mahalleye göç eden 6 kişilik aile, depodan bozma 2 gözlü bir evde betonun üzerinde yaşıyorlar.

Ardahan'ın Hanak ilçesi Sazlıçayır Köyünden, Ardahan merkez mahallesi olan Yeni Mahalleye göç eden 6 kişilik aile, depodan bozma 2 gözlü bir evde betonun üzerinde yaşıyorlar.

6 kişilik bir ailenin babaları 2 yıl önce rahatsızlanıp Samsun Devlet Hastanesine kaldırılıp ve bir türlü rahatsızlığı düzelemeyen baba Sahil Kızılkaya'ın ardından aile ortada kaldı.

4 çocuğuyla ortada kalan anne Derya Kızılkaya, çoçuklarını bir yandan okutup bir yandan da hayat mücadelesi veriyor.

4 çocuktan en küçükleri olan F. Kızılkaya 1 yaşında, H. Kızılkaya ise henüz 2 yaşında olmasından dolayı, anne Derya Kızılkaya bir devlet kurumuna gidip yardım talebinde bulunabilmek için bile zor anlar yaşadığını ifade ederken; 6 ve 8 yaşında olan E ve N isimli 2 kız çocuğunu da okula götürüp getirmek zorunda olduğunu belirtti.

Eşinin rahatsızlanmadan önce çalışıp hayatlarını idame ettirdiklerini ama rahatsızlandıktan sonra kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını belirten anne Kızılkaya, bu nedenle biriken borçlar nedeniyle evdeki eşyaları sattıklarını dile getirdi. Anne Derya Kızılkaya, Devletimiz Sosyal vakıftan veya Fonlardan yardımlarını esirgemiyor fakat yardım talebini yenilemediğimizde kesiliyor. Bu nedenle bende çocuklarımı bırakıp her zaman yardım talebinde bulanamıyorum dedi.

Okula Giden E ve N kız kardeşler, ödevlerini halısı olmayan evde betonun üzerinde çalıştıkları görülürken; Anne derya Kızılkaya çocuklarının hastalanmasından korktuğunu ifade etti.

Muhtarlar Sahiplendi...

Ardahan Merkez Mahallelerinden Atatürk Mahalle Muhtarı İbrahim Özer ve Yeni Mahalle Muhtarı Ayhan Kılıç, bu aileye sahip çıkarak, yardım severlerden aile için destek istedi.

Yeni Mahalle Muhtarı Ayhan Kılıç;

"Mağdur durumda olan bu ailenin imkân ve gelirleri yok. Ailemiz Vakfa ve fona 10 günce yardım talebinde bulundular ama henüz çıkmadı. İlerleyen günler de çıkacaktır. Bizde mahalleli ve muhtarlık olarak gereken imkânlarımızı kullanarak mağduriyetlerinin biraz olsun gidermeye çalışıyoruz. Duyarlı halkımızdan ve İdari amirlerden bir an önce yardım yapılması konusunda çağrıda bulunuyorum" dedi.

Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Özer;

"Evlerinde eşya bulunmayan bu ailemize halkımızın destek çıkmasını istiyorum. Hiç olmasa ayaklarını yere basmayacakları bir halı veya yatacakları bir kanepede olabilir.

Sayın Valimizi, Belediye Başkanımızı ve diğer kurum amirlerini de bu aileye destek vermesi için çağrıda bulunmak istiyorum. Bu tür yardıma ihtiyacı olan ailelerimize yardım yapılmasını istiyoruz. Önümüzde kara kış var. Bu sadece 1 ton kömürle bitmiyor. Tabi ki devletimizin gücüne güveniyoruz. Gelip görüp bu aileye yardımcı olmalarını istiyoruz" deyip;

Yardım etmek isteyen ve bu aileye ulaşmak isteyen herkesin Atatürk ve Yeni Mahalle muhtarlarını, telefonla arayıp ulaşabileceklerini dile getirdi.

TELEFON NUMARALARI:

Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Özer; 0 538 413 36 57

Yeni Mahalle Muhtarı Ayhan Kılıç; 0 546 945 23 32

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Nüfus Müdürlüğü'nde izdiham!Önceki Haber

Esenyurt Nüfus Müdürlüğü'nde izdiham!

Beylikdüzü taş heykel sempozyumu başladıSonraki Haber

Beylikdüzü taş heykel sempozyumu başladı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!