esss

Avcılar imarla yenilenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avcılar imarla yenilenecek
2017 yılının ilk toplantısında Avcılar Belediye Meclisi önemli kararların altına imzasını attı.

Avcılar Belediye Meclisi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde yaptığı toplantıda imarda hak mahrumiyetinin önüne geçmek için düğmeye bastı. Gümüşpala Mahallesi, Üniversite Mahallesi ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi için hazırlanan ‘İmar Planı Değişikliği’ kararını oy birliği ile onayladı.

2016 yılının Eylül ayında da Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde Avcılar Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünce, “Merkez, Ambarlı, Denizköşkler ve Cihangir Mahallelerine ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği” Avcılar Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilmiş ve İBB Meclisine sunulmuştu.

1982 yılı 1/1000 Ölçekli İmar Planı’na göre 5-6 kata kadar izin verilen binalar, 2008 yılında çıkartılan İmar Planı doğrultusunda 4 kata düşürülmüştü. 2008 yılında gelen değişiklik uygulaması ile 5 ya da 6 katlı binalarda ikamet eden ev sahipleri ise hak mahrumiyetine uğruyordu. 5-6 katlı binaların ev sahipleri, 2008 İmar Planı gereği Kentsel Dönüşüm’ den faydalanmak isterlerse bina kat sayısı 4’ e düşüyordu. Bu sebeple de ev sahipleri, binalarının Kentsel Dönüşüm’ den faydalanarak yenilenmesini istemiyorlardı.

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNDE ONAYLANAN İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ İLE KAYBEDİLEN HAKLAR GERİ ALINACAK

Eski ve yıpranmış olan 5-6 katlı bu binaların Kentsel Dönüşüm kapsamında yenilenmesi ve depreme dayanıklı modern yapılara dönüştürülmesi gerekiyordu. Hak mahrumiyetini önlemek ve depreme dayanıklı modern yapılar inşa etmek isteyen Avcılar Belediyesi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’ nin öncülüğünde Avcılar Belediye Meclisi’nde Plan ve Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘İmar Planı Değişikliği’ni oy birliği ile onayladı.

Bu plan değişikliği kapsamında Gümüşpala Mahallesi, Üniversite Mahallesi ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesindeki binalar ele alınacak. İmar Planı Değişikliği hem hak mahrumiyeti yaşayacak olan vatandaşların haklarını geri vermeyi, hem de eskimiş binalarının yenilenerek, olası bir afet durumuna karşı dayanıklı hale gelmesini amaçlıyor.

Avcılar Belediye Meclisi’nde onaylanan İmar Planı Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunulacak. İmar Planı Değişikliği İBB Meclisi’nde de kabul edilip askı süreci tamamlandıktan sonra ‘İmar Planı Değişikliği’ projesi uygulanmaya başlanacak. Avcılar ilçesinin mahallelerinde ise Plan ve Proje Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar ise tüm hızı ile devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıkamış Şehitleri Esenyurt'ta AnıldıÖnceki Haber

Sarıkamış Şehitleri Esenyurt'ta Anıldı

Emekli zam oranı belli olduSonraki Haber

Emekli zam oranı belli oldu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!