esss

Başkan Hasan Akgün: Dünya Barışı İçin Kore'deyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Hasan Akgün: Dünya Barışı İçin Kore'deyiz
Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı’ndaki Türk şehitliğini ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Atalarımız burada dünya barışı ve Korelilerin özgürlüğü için mücadelede şehit düştü.

Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı'ndaki Türk şehitliğini ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Atalarımız burada dünya barışı ve Korelilerin özgürlüğü için mücadelede şehit düştü. Dün de bugün de Kore'de bulunmamızın en önemli nedeni dünya barışına katkıdır" dedi.

Dünya Dans Festivali için ülkemizi temsil etmek üzere Güney Kore'de bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki Büyükçekmece Belediyesi heyeti temaslarına Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı'ndaki Türk şehitliğini ziyaret ederek başladı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Atalarımız burada dünya barışı ve Korelilerin özgürlüğü için mücadelede şehit düştü. Mustafa Kemal Atatürk dünya barışı ve ulusların özgürlüğü için bir meşaledir. Atatürk'ün yaktığı meşale hem yolumuzu hem de tüm dünyayı aydınlatmaktadır. Dün de bugün de Kore'de bulunmamızın en önemli nedeni dünya barışına katkıdır. Buraya da gelerek aziz şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla andık. Kahraman gazilerimize saygıyla uzun ömürler diledik" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve heyet üyeleri, şehitlikteki Türk mezarlarını ziyaret ederek başlarında dualar okudu. Duygulu anların yaşandığı ziyaretin ardından heyet, Koreli yetkililerden Şehitlik ve Anıtsal Mezarlık hakkında bilgi aldı.

Güney Kore'nin Busan şehrindeki Anıtsal Mezarlık 1950-1953 yılları arasındaki Kore Savaşı'nda hayatını kaybeden Birleşmiş Milletler askerleri için yaptırılmıştı. Mezarlık içinde Kore Savaşı'nda şehit olan 724 askerimizden 462'sinin defnedildiği 'Türk Şehitliği' de bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin Dev HoldingiÖnceki Haber

Türkiye'nin Dev Holdingi

Beylikdüzü'nde 200 Çocuk Sünnet ettirildiSonraki Haber

Beylikdüzü'nde 200 Çocuk Sünnet ettirild...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!