esss

Başkan Köksoy'dan Ağır Sözler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Köksoy'dan Ağır Sözler
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, hakkında çıkan dedi kodular için sosyal medya hesabından açıklama yaparak ağır konuştu.

İşte o açıklama

Kıymetli, onurlu ve fedakâr hemşehrilerim;
Son günlerde sosyal medyada ve bazı karanlık mekânlarda hakkımda ortaya atılan iftiraları, hakarete varan paylaşımları ve fesatlıkları takip etmekteyim.
Yaklaşık 20 yıldır Ardahan’a,memleketime sevda ile bütün mesaimi, enerjimi, ortaya koyarak hizmet üretme ve proje geliştirme derdindeyim. Cenab-ı hak bu hizmet görevinde son 8 yılımı belediye başkanı olarak sürdürmemi nasib etti. Bu vesile ile şahsımı ve partimi seçme teveccühünde bulunan halkımıza tekrar teşekkür ediyor, Allah’a şükrediyorum.
Belediye başkanlığı süresince de, şehir dışındaki toplantı, temsil ve proje takibi haricinde halkımın içinde ve görevimin başındayım. Belediyemizi herkese ve her kesime kapısı açık bir şekilde hizmet eder bir hale getirdim. İmkan ve zaman ölçüsünde belediyemize ve tarafıma intikal eden hiçbir soruna kayıtsız kalmadım. 
Bu hizmet süresi içinde vaziyeti idare eder, popülist yaklaşımlardan uzak, şehrimizin gerçek ihtiyaçlarına, geleceğine yönelik projeler geliştirdim ve çoğunu uyguladım. Şehrimizi geliştirmek, estetik bir görünüm kazandırmak, turizm cazibesi olan bir mekâna dönüştürmek için elimden geleni yapmaktayım. Bu sürede hiçbir mekân ve hiçbir sektör yerinde saymamış, geriye gitmemiş sürekli iyileştirilmiş ve geliştirilmiştir.
8 yıl önceki Ardahan’ın ne durumda olduğunun unutulmaması da hakkın teslimi için önemlidir. Şehrin içindeki hayvan pazarının çamur ve gübre içindeki halini ve at arabalarını, Perşembe pazarının bataklığı andıran halini, kura nehrine, alabalık deresine ve açığa akan kanalizasyon pisliğini, valilik binasına ayağına poşet takarak gidenlerin durumunu, kalacak ev bulamayan memur ve öğrencilerin çaresizliğini, Yeni mahalledeki kentsel dönüşüm projesini, AVM binası yapılan yerin önceki halini, cenaze ve taziye hizmetlerimizi, iş makinası parkının geliştirilmesi, sokak hayvanları barınağını, fidanlığı unutmamak lazım.
Şehir merkezindeki 148 km.lik yolun, %80’inin önceden sadece çamur olduğunu, bugüne kadar bu yolların 80 km.lik kısmının sıcak karışım asfalt, satıh kaplama veya beton kilit parke ile kaplandığını (90 yıl boyunca sadece 35 km yol çalışması yapıldığını unutmadan), bu yollar yapılırken (iklimden dolayı) toplam 100 günlük gerçek çalışma süresi olan Ardahan’da, aynı zamanda yaklaşık 125 km. yeni kanalizasyon kazısı ve tesisatı yapıldığını, 120 km.ye yakın doğalgaz şebekesi döşendiğini, 30km kadar yeni su isale hattı döşendiğini, 35 km elektrik hattının ve 20 km.lik telekomünikasyon hattının yeraltına alındığını ve tüm bu çalışmaların eski ve yeni yollara mecburen zarar verilerek yapıldığını hatırlatmak isterim.
Şehrimizde yaklaşık 7000 hane olduğu düşünüldüğünde 4500 yeni dairenin son 8 yılda inşa edildiğini, yurtlar, pansiyonlar,spor tesisleri ve kamu binaları gibi önemli yatırımların bu dönemde yapıldığının, bu binalardan kaynaklı yaklaşık 500 ayrı noktada kanal, su, elektrik, doğalgaz vb. bağlantıları için yolların parçalandığının da bilinmesi gerekir. 
Şehrimizin adeta bir şantiyeye dönüştüğünü, şantiye çalışmalarının görsellik ve temizlik açısından (iş makineleri, beton mikserleri, ağır hafriyat kamyonlarının sebep olduğu) bazı sorunlar ortaya çıkardığını, ancak belediye olarak bütün bu çalışmaların yakından takip edildiğini, arızaların ve bozulmaların (çoğu belediyenin sorumluluğunda olmadığı halde) hızla onarımı ve rehabilite çalışmalarının en uygun çalışma mevsiminde yapıldığını da, halkımız izlemekte ve bilmektedir. 
İlk defa sporculara ve spor kulüplerine yardım yapıldığını, ilk defa camilere ve okullara destek ve katkılarda bulunulduğunu, sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden gösterişten uzak yapıldığını, ilk defa üniversite okuyan öğrencilerimize öğrenim yardımı yapıldığını,ayrıca tanıtım, kutlama, sosyal faaliyetler gibi birçok hizmeti bu metne sığdırmak mümkün olmadığını da hatırlatmak isterim. ( Belediyemiz web sitesinden ve facebook sayfasından bu çalışmalar görülmekte, takdir ve teşekkürle karşılanmaktadır.) 
Tamamlanmak üzere olan ayrıştırmalı katı atık depolama projesi, kanalizasyon atık su arıtma projesi, şelale çalışması, yayalaştırma ve yürüyüş yolları çalışmaları, tarihi köprü ve mekanların restorasyon çalışmaları, imar disiplini ve ilk defa imar müdürlüğü ve gerekli bir çok müdürlüğün kurulması, imar kanunun 18. maddesinin uygulanması (yani imar planının sahaya gerçek anlamda uygulanması) sürekli proje geliştirmek ve uygulamanın yanında hibe programlarının takibi hep bu dönemde olmuştur.
Pislikten ve kokudan girilmeyen bir idari binası olan, çalı süpürgesi alacak itibarı ve gücü olmayan, çöp koyterneri bile bulunmayan bir belediyeden bugünlere gelinmiştir. (bunların hepsinin 8 yıl önceki fotoğrafları mevcuttur ve gerektiğinde halkımızla paylaşılacaktır.) Ancak bütün bu yol, tesis, şebeke ve binalar, bölgemizin ağır iklim şartlarından dolayı zaman zaman arızalanmakta, fakat bu arızalar süratli bir biçimde giderilmekte, bunun için kurduğumuz izleme ve onarım ekiplerimiz her gün çalışmaktadır. 
Yeni kentsel dönüşüm projesi, şehir içindeki (yaklaşık 400 civarında ahırın ve 8000 büyükbaş hayvanın şehir dışına çıkarılarak modern işletmelere dönüştürülmesi, rahvan atlı spor merkezi, yeni şehir mezarlığı, Hasan Sabri Paşa Kışlası’nın şehir parkına dönüştürülmesi, şehirlerarası otogar ve tır transfer merkezi projesi(uygulama projesi hazır,50 dönüm yerin istimlaki gerçekleştirildi) kapalı otopark projesi(ihalesi yapıldı) Prof. Dr. Abdulmecid Doğru Bulvarı ile çeşitli caddelerde 10km.lik sıcak asfalt çalışması, 10 km.lik satıh kaplama, 10km.lik beton kilit parke döşenmesi ise 2017 yılının programlarıdır. 
Bütün bu hizmet ve projelere rağmen yine de şehrimizin birçok eksiği olduğu açıktır. Yeni projeler ve şehrimizin geleceğine yatırımlar devam edecektir. Bunlar hakkında öneri ve eleştiriler de pek tabi ki olacaktır ve başımızın tacıdır. Bu eleştiri ve önerilere açık ve hoşgörülü olduğum, başta basın olmak üzere herkesçe bilinmektedir.
İki seçim geçirmiş, memleketine hizmet eden, her şeyi ile halkın gözü önünde olan bir belediye başkanıyım. Belediye başkanlığımın öncesi de dahil 20 yıl boyunca hizmet anlayışımı, siyasi ve sosyal yaklaşımımı, maddi ve manevi dünya görüşümü, yakınlarım, komşularım, mesai arkadaşlarım, alışveriş yaptığım esnaf ve Ardahan halkı gayet iyi bilir. Mal, mülk ve para sevdası değil memleket sevdası ile hizmet eden, iş disiplini ve hizmet aşkı olan, mütevazı ve sade yaşamayı ilke ve inanç edinmiş bir insanım. Davam; milletime ve devletime bir tarih şuuru ve manevi inanç köklerinden ilham alarak hizmet etmektir. 
Ancak şahsıma aşağılık iftiralarda bulunanlar, beni son bin yılın en büyük ihanet örgütü ile ilişkilendirmeye çalışanlar ve çeşitli hakaretlerde bulunanlar, karanlık ve fesatlık köşe ve mekanlarda karalama kampanyası yürütenler, Sosyal medyada sözde kahramanlık ve vatanseverlik yapmaya çalışanlar, şehrimize sadece pislik ve ahlaksızlık bırakmış olan “eski” siyasetçiler ve onların tasmasını tuttuğu kalemşorlar ve tetikçileri, hayasizca elini ovuşturalar için ancak şunları söylüyorum; görevimin başında, şehrimize ve halkımıza hizmet etmenin şerefini yaşıyorum. Ayrıca şahsıma alçak iftira yapanlar hakkında gerekli hukuki yollara başvurduğumu belirtmek isterim. 
Sizler İçinizdeki necaseti başkalarına sıçratmaya çalışıyorsunuz. Hizmet kervanı yürürken siz havlıyorsunuz. Toplumda hiçbir karşılığı olmayan serserilere laf taşıtıyorsunuz.
Size tavsiyem; adamlığınızı daha fazla kaybetmeyin, adam olmak ve millete hizmet etmek davanız var ise, her pozisyonda, mekanda, yaşta ve imkanda bu hizmet yapılabilir. Oklarınızı, düşmanlığınızı, çalışan insanlara değil, hırsızlara, sahtekarlara, vatan millet düşmanlarına yönlendirin. Böylelikle hem toplumda itibarınız düzelir adam yerine koyulursunuz hem de bu dünyada ve öbür dünyada hesap vermeniz kolaylaşır. Saygılarımla...

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti MYK’sında Kavurmacı rahatsızlığıÖnceki Haber

AK Parti MYK’sında Kavurmacı rahatsızlığ...

Üniversiteliler Çocuk ihmal ve istismarına değindiSonraki Haber

Üniversiteliler Çocuk ihmal ve istismarı...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!