esss

Başkan Çalık, Basın Bayramında Gazetecilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çalık, Basın Bayramında Gazetecilerle Buluştu
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bölgenin gazetecileri ile bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, basın emekçilerinin gününü kutladı.

Mesleğin günümüz şartlarındaki zorluklarına da değinen Belediye Başkanı Çalık, “Basının özgür olmadığı, çok sesliliğin yerini tek sesliliğin aldığı ülkelerde gerçek anlamda bir demokrasiden söz edilemez. Her zaman olduğu gibi, Beylikdüzü’nün bu yeni döneminde de basınımızla sürekli iletişim halinde olmayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Türk basınında sansürün kaldırılışı olarak kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 111.yıldönümünde Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın özgürlüğüyle ilgili önemli mesajların verildiği programa Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık’ın yanı sıra İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Başkanı Nezir Karayün, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve yerel basın temsilcileri katıldı. Basının ve gazetecilerin önemine değindiği konuşmasının ardından Başkan Çalık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Basınla her zaman iletişim halinde olacağız”

Beylikdüzü’nün yeni döneminde her zaman olduğu gibi basınla iletişim halinde olacaklarını ve şeffaflık ilkesiyle her konuda basını bilgilendireceklerini belirten Başkan Mehmet Murat Çalık, “Toplumda hepimizin bir rolü, sorumluluğu var fakat siz gazetecilerin sorumluluğu daha büyük. Her zaman gerçeklerin peşinde koşmakla ve kamuoyunu gerçeklerden haberdar etmekle yükümlü olan sizler, bu sayede topluma yön verip insanlara ışık tutuyorsunuz. Gazeteciliğin suç sayılıp gazetecilerin hedef gösterildiği bu ortamda, hâlâ aktif gazetecilik yapmaya çalışanlar büyük baskılarla mücadele ediyor. Basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 156’ncı sırada olmak inanın, yüzümüzü kızartıyor. Çünkü biliyoruz ki, basının özgür olmadığı, çoksesliliğin yerini tek sesliliğin aldığı ülkelerde gerçek anlamda bir demokrasiden söz edilemez. Dilerim bu karanlık dönem bir an önce son bulur ve hep beraber daha özgür yarınlara kavuşuruz” şeklinde konuştu.

 

“Beylikdüzü’nü iyi yaşamın adresi haline getireceğiz”

Konuşmasının devamında Beylikdüzü’nü iyi yaşamın adresi haline getireceklerini belirten Başkan Çalık, Yaşam Vadisi projesinin ne denli önemli olduğuna değinerek birinci hedeflerinin Beylikdüzü halkının nefes aldığı alanları artırmak ve Beylikdüzü' nü daha da çağdaş bir kent haline getirmek olduğunu vurguladı. Beylikdüzü’nde Yakuplu Ormanı ve Piknik Alanı, Sahil Mahallesi Park ve Sosyal Tesisi, Dereağzı Medeniyet Parkı’nı hayata geçireceklerini belirten Çalık, Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi, İstanbul Kent Akademisi ve İnovasyon Merkezi ve Beylikdüzü Kent Enstitüsü gibi önemli projelerle de Beylikdüzü’nün yükselen ivmesini devam ettireceklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Demir’den Sosyal Medya’da Eleştirilere Sert YanıtÖnceki Haber

Başkan Demir’den Sosyal Medya’da Eleştir...

Geleceğin Kemancıları Esenyurt'ta YetişiyorSonraki Haber

Geleceğin Kemancıları Esenyurt'ta Yetişi...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!