esss

Başkan Çelik “En önemli kriter mütevazilik” dedi..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çelik “En önemli kriter mütevazilik” dedi..
Adı sıkça Belediye Başkanı Aday Adayı olacağı yönünde anılan Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik, aday adayı olmayacağının altını çizdi. Çelik Belediye Başkan adayları için ise en büyük kriterlerin ‘mütevazilik’ olduğunu söyledi.

Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik ve yönetim kurulu üyeleri; Cemalettin Solmaz, Alican Gökçe, Cüneyt Keskeç ve Mehmet Aydoğdu gazete merkezimizi ziyaret ederek yaklaşan yerel seçim sürecini değerlendirdiler.

Ak Parti’de başlayan belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi müracaatları öncesinde gündemi değerlendirme fırsatı yakaladık. Adı belediye başkan aday adayı olacağı yönünde sıkça anılan Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik, aday adayı olmayacağını, görevini ilçe başkanı olarak sürdüreceğinin altını çizdi. Meclis yapısının belirlenmesi noktasında ilçe başkanı olarak tüm yetkilerini sonuna kadar kullanacağını belirtti.

‘’Ben teşkilatçıyım’’

Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik: ‘’Ben teşkilatçıyım. Teşkilatımın farklı kademelerinde görevler yaptım. Şuanda da bildiğiniz gibi Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanıyım. Partimizin belediye başkan aday adayları için çizdiği çizgide ilçe başkanı olanların, ilçe yönetici vasfında olan kişilerin belediye başkanlığı ve meclis üyeleri müracaatı yapmayacakları belirtilmiştir. Ne ben ne de ilçe yöneticilerim belediye yönetimiyle alakalı bir düşünceye sahip değiliz. Adımın sıkça anıldığını biliyorum. Bunu da çok normal karşılıyorum. Çünkü bildiğiniz gibi geçtiğimiz yılsonu sağlık sorunları nedeniyle istifa eden Sayın Necmi Kadıoğlu’nun ardından teşkilatımızdaki temayül sonrası belediye başkanı olacak beş kişilik liste içerisinde benim de adım vardı. Bu nedenle adımın aday adayı olacağım yönünde dolaştığını düşünüyorum. Ama ben aday adayı değilim’’ açıklamasında bulundu.

‘’Seçim çalışmalarına hız vererek başladık’’

Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik, yaklaşan belediye seçimlerine yönelik Esenyurt’ta yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. Başkan Çelik: ‘’Mahalle teşkilatlarımızın tamamını oluşturduk. Esenyurt’ta seçim çalışmalarına hız vererek başladık. Bu hususta tutumumuz ve çalışmalarımız belli. ’’ dedi.

‘’Belediye başkanı olan kişinin olmazsa olmazı mütevaziliktir’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkan adayları için oluşturduğu kriterleri belediye meclis üyeleri için de olması gerektiğini savunan Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik: ‘’Bu partide hiç kimse Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünde değildir. Alınan oylar her zaman partimizin kurucusu Cumhurbaşkanımız ve partimiz Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarıdır. Bunun aksini kimse iddia edemez. Belediye başkanı olacak kişilerin ve belediye başkanı olan kişinin olmazsa olmazı mütevaziliktir. Adaletli olmaları, ehliyet, liyakat ve sadakat sahibi olmalarıdır. Bu belirlenen kriterler neticesinde Esenyurt’ta mütevazı şartı en önemlisidir’’ ifadesini kullandı.

‘’Belediye başkanı kriterleri neyse meclis üyesi için de o kriterler geçerlidir’’

Belediye meclis üyelerinin de görevlerinin önemli olduğunu, belediye başkanı olacak kişilerin kriterlerinin meclis üyesi olacak kişilerde de bulunması gerektiğini belirten Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik: ‘’Belediye meclis üyesi olacak kişilerin toplumda karşılığı olmalı. Bu konuda belediye başkanı kriterleri neyse meclis üyesi için de o kriterler geçerlidir. Meclis yapısının belirlenmesi noktasında ben ilçe başkanı olarak tüm yetkilerimi sonuna kadar kullanacağım.'dedi

‘’Teşkilatımız ve belediye başkanımızla birlikte uyum içerisindeyiz’’

Partimizi temsil edecek kurum yani vitrin, meclis üyelerinden oluşur. Vitrinimizi şekillendirmek zorundayız. Hızla büyüyen ve gelişen bir ilçeyiz. Her mahallede mahalle teşkilatlarımızın yoğun çalışması nedeniyle Esenyurt’a hâkimiz. Esenyurt’un 43 mahallesiyle İstanbul’un en gözde ilçesi olduğunun bilincindeyiz. Teşkilatımız ve belediye başkanımızla birlikte uyum içerisindeyiz. Sorunlara da el atıyoruz. Yaklaşan yerel seçimlerde de Esenyurt için ne gerekliyse onun mücadelesini vereceğiz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Abdurrahman Ada Esenyurt’a Talip olduÖnceki Haber

Abdurrahman Ada Esenyurt’a Talip oldu

Çoban ve Babahan’dan gazetemize ziyaretSonraki Haber

Çoban ve Babahan’dan gazetemize ziyaret

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!