esss

Binlerce Karadenizli Esenyurt'ta Bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Binlerce Karadenizli Esenyurt'ta Bir araya geldi
Esenyurt ’ta bu yıl ikincisi düzenlenen Hamsi-Balık Festivali binlerce kişinin rağbet gösterdiği büyük bir şölene dönüştü.

İlçede faaliyet gösteren Karadeniz Dernekleri ve Esenyurt Belediyesi tarafından organize edilen 2’nci geleneksel Hamsi-Balık Festivali’nin onur konuğu ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu.

Festivale İç işleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Karakoç, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaş katılım sağladı.

Mehter Takımı’nın marşları ile başlayan program daha sonra Karadeniz müziğinin sevilen sesi Resul Dindar konseri ile devam etti. Resul Dindar’ın Karadeniz esintileri ile dolu şarkıları ardından konuşmalar yapıldı.

Ada, “Katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum”

Giresunlular Dernek Başkanı ve Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada açılış konuşması yaptı. Ada, “ Geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz Karadenizliler Hamsi Balık Festivali’ne katılan tüm hemşerilerimizi, birliğimizi ve kardeşliğimizi bir kez daha gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizim her zaman gönlümüzde yer alan desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yaklaşan referandum seçimine değinerek dış güçlerin Türkiye üzerinde yine plan kurduğunu söyledi.

“İstiklal savaşını bir kez daha vereceksiniz”

Kadıoğlu, “ Türkiye’nin ayak seslerini, sizin ayağa kalkışınız duyulmaya başlandı. Türkiye dirilmeye başladı bunu görüyorlar. Onun içinde korkmaya başladılar yapacakları en fazla budur. Siz Türk gençleri, Türk halkı, Karadeniz halkı yolunuza devam edeceksiniz. Siz istiklal savaşını bir kez daha vereceksiniz ve siz istikrarı bir kez daha sağlayacaksınız. Türkiye’yi bir kez daha kucaklayıp hak ettiği yere getireceksiniz.Almanya şöyle demiş, Hollanda böyle demiş, hani çağdaş batıydı bunlar, bunların çağdaşlığı bu kadar, ama hiç korkmayınız.16 milyonluk ülke kendi işlerini dahi yapamayan, içlerinde 7 milyon yabancıyı kendi işleri için tutan bu Hollanda’nın, bu Almanların bize yapacak hiçbir şeyi yok bizim gençliğimiz var, bizim sermayemiz var, bizim geleceğimiz teminat altında yeter ki içimizdeki hainleri atalım. Biz bu duyguların adamıyız, biz bu duygularla geleceği selamlıyoruz, biz bu duygularla bir kez daha istiklal savaşı veriyoruz, bir kez daha istikbal savaşı veriyoruz.  Gençlerimize, kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan'da yapılacak olan 18 maddelik anayasa değişikliği için referandum çalışmalarını İstanbul’da katıldığı programlarla sürdürdü. Bu kapsamda Soylu, Esenyurt Belediyesi ve Esenyurtlu Karadenizliler Platformu’nun organize ettiği ‘Hamsi Festivali’ne katıldı.

Süleyman Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na; “Kaybedersen o sırça köşklerde oturmak yok”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Esenyurt ’ta katıldığı programda 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' hakkında konuştu. Seçimi kaybedenin arkasına bakmadan gideceğini söyledi.

“İç İşleri Bakanlığı haram olsun”

Soylu ayrıca terörle mücadele noktasında gelinen durumu da anlattı. 30 farklı bölgede PKK ile mücadele edildiğini ifade eden Soylu, PKK’ya katılmak için dağlara çıkarılan çocukları hatırlattı. Mücadelenin sadece terörle değil aynı zamanda terörizmle de olduğunu vurgulayan Soylu şöyle konuştu;“Sadece teröristle mücadele etmiyoruz biz aynı zamanda terörizmle de mücadele yapıyoruz. O çocukları onların ellerine bırakamayız. 12, 13, 14 yaşındaki kız çocuklarını alıp her birinden bir terör makinesi imal edebilmek için dağlara götürüyorlardı. Annelerin elleri koynunda kalıyordu. O çocukları oraya götürüp taciz ediyorlardı.  İnsan haklarından bahsediyorlar, kadın haklarından bahsediyorlar, süslü püslü kelimeler kullanıyorlar. Burada İç İşleri Bakanı olarak söylüyorum. Eğer bundan sonra 12, 13, 14 yaşında analarının kucağında olması gereken, onların sevgisiyle büyümesi gereken çocukları dağa götürürlerse Allah şahittir bana İç İşleri Bakanlığı haram olsun” dedi.

Program sonunda ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan türküleri ile Esenyurtlulara müzik ziyafeti yaşattı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta iş görüşmesinde dehşet..Önceki Haber

Esenyurt'ta iş görüşmesinde dehşet..

Dernek Yöneticilerinden Kadıoğlu'na ziyaretSonraki Haber

Dernek Yöneticilerinden Kadıoğlu'na ziya...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!