esss

Büyükçekmece KAİDER kaz ziyafeti verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükçekmece KAİDER kaz ziyafeti verdi
Büyükçekmece, Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği (KAİDER),Büyükçekmece ilçe protokolünü, yörelerine özgü olan meşhur kaz eti ziyafetinde ağırladı.

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Sarıkamış’ta 10 binlerce askerimizin donarak şehit olduğu elim olayın 104. Yıldönümü dolaysıylaSarıkamış şehitleri ve tüm şehitlerimiz için de dua okutuldu.

Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği (KAİDER) geleneksel olarak düzenlediği ‘Kaz ziyafeti’ etkinliğinde Büyükçekmece ilçe protokolüyle bir araya geldi. Büyükçekmece kaymakamı Dr. Mehmet Özel ve Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı yemeye İlçe daire Müdür ve Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri,bürokrat, yargı ve iş dünyasının yanı sıra eğitim camiasından davetliler katıldı.

Büyükçekmece Mimaroba Atatürk parkı içerisinde yer alan YelkenRestaurant’ta gerçekleşen geleneksel kaz yemeyi buluşmasında misafirler Kars yöresine özgü pişirilen kaz etini çok beğendiklerini belirttiler.Ziyafete gelen misafirlerini kapıda karşılayan dernek başkanı Burçay Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri,  gecede konuklarla yakından ilgilendi.  davetlilerden tam not aldılar.

“Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım”

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede konuşan KİADER başkanı Burçay Yıldız, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek ‘’Dernek olarak önceliğimiz Büyükçekmece’deki 25 bin civarındaki Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşerilerimizi tek çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürümüzü yaşatmayı ve hemşerilerimizleilçe protokolü arasında köprü olmayı arzu ediyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi biz de diyoruz ki: Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz. Birlik ve beraberlik her şeyin ilacıdır. Bir masa etrafında toplanabilmeyi rekabet ederek değil, paylaşarak büyümeği, sürtüşerek değil anlaşarak hareket etmeyi, birlikten güç doğar demeyi ilke edinmiş tüm Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşerilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Başkan Yıldız sözlerine devam ederek‘’Kars, Ardahan ve Iğdır, coğrafik olarak sınırları ayrılmış olsa da birlik ve beraberliğinden hiçbir zaman taviz vermemiştir ve “KAI” olarak hep birlikte durmuştur. Kars, Ardahan ve Iğdır birçok etnik kökenin, farklı düşüncenin Türk, Kürt, Azeri, Çerkez, Molokan, Alevi, Sunni, Caferi ve birçok farklılığın birlikte dostça barış içerisinde yaşadığı tam bir Türkiye mozaiğidir. Güneşin ilk doğduğu bu topraklar Serhat’ın üç güneşi aynı zamanda sınır bekçileridirler’’ şeklinde konuştu.

Sarıkamış şehitleri unutulmadı

Kars’tan özel sipariş ile gelen ve özenle hazırlan kazlar  davetliler tarafından Kars, Ardahan ve Iğdır’ın tarihini anlatan sinevizyon eşliğinde afiyetle yenilirken, düzenlenen yemeğin menüsü kaz etinden oluşurken misafirler yemekte bol muhabbet etme imkânı bularak stres attılar. Geleneksel bir hal alan yemeğe katılan konukların çoğunun ilk defa yediği ve lezzetine hayran kaldıkları Kars’a özgü kaz yemeğini çok beğenen misafirler ise dernek yönetimine kendilerine böyle bir lezzet tattırdığı için teşekkür ettiler. Gecede ayrıca Sarıkamış’ta 10 binlerce askerimizin donarak şehit olduğu elim olayın 104. yıldönümü dolaysıyla şehitlerimiz Büyükçekmece İlçe Müftüsü İrfan Üstündağtarafından dualar eşliğinde anıldı.

Kars’ta liste başı

Kars iline  özgü yöresel kaz yemeyi her  dönemde büyük ilgi görüyor.Karslı konuğunu, yöresel lezzetler arasında liste başı olan tandırda kaz ile ağırlıyor. Tandırda asılarak pişirilen kaz, damlayan yağından pişirilen bulgur pilavı ile servis ediliyor ve kar yiyen kazın eti daha lezzetli oluyor. Ayrıca kaz eti Kars’ta ayazda tuzlanarak kurutulduğu için ayrı bir lezzet kazanıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hemşerilerinden CHP’li Hakan Ataklı’ya tam destekÖnceki Haber

Hemşerilerinden CHP’li Hakan Ataklı’ya t...

Esenyurt'ta feci kaza! Baba Oğul Kamyon Altında Kaldılar..Sonraki Haber

Esenyurt'ta feci kaza! Baba Oğul Kamyon...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!