esss

Büyükçekmece’ye 11 bin oy taşıdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükçekmece’ye 11 bin oy taşıdılar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Anaokulunu, TIR garajını, boş arsaları, inşaatları ev gösterip kişileri yerleştirdiler. 11 bin 186 kişinin ikamet kaydı Büyükçekmece’ye getirildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde dönen organize usulsüzlükle ilgili de çarpıcı bilgiler verdi:
 Organizeli bir usulsüzlük yapıldığı bize çok net bir şekilde gözüküyor. Büyükçekmece Belediyesi'nde çalışan bir işçi 28 Mart 2017'de nüfus müdürlüğünde görevlendirilmiş. Sahte belgeler düzenleyip birtakım işlemler yapıyor. 18 Ocak 2019'a kadar çalışıyor. 353 kişi suç duyurusunda bulunan kişilerin adedini gösteriyor. Bu kişi 7 bin 486 kişinin kaydında şüphe oluşturacak şekilde işlem yapıyor. Bu belediyedeki ayak.
 Bunun başka uçları var. 7 bin 282 kişi ya İstanbul'un dışından ya da Büyükçekmece'nin dışından ilçeye kaydırılıyor. 100 adet adres değişikliği formunda kişilerin imzası olmadığı anlaşılıyor. Bu kişi 104 boş arsaya kişi kaydediyor. 36 inşaat, 35 sahte adres, 269 ikamet etmeyen, 31 beyanda bulunulmayan yer, 129 boş daire inşaatına kişi yerleştiriyor. Boş arsa ikamet kaydediliyor. Konut olmayan anaokulunu, TIR garajını ev olarak gösteriyor. 11 bin 186 kişini ikamet kaydının Büyükçekmece'ye getirildiğini tespit ettik.

ŞİFRESİNİ VERMİYOR

Yavuz'un bahsettiği Büyükçekmece'deki usulsüzlükler yerel seçimler öncesinde ilçedeki seçmen sayısında yüzde 17.5 'lik artış olmasıyla ortaya çıktı. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Nufüs Müdürlüğü'ne verilen dilekçelerdeki imzaların taşınan kişilere ait olmadığı anlaşıldı.

Sahte seçmen taşıma işini Büyükçekmece Belediyesi'nde zabıta görevlisi olarak çalışan Mehmet Özgür Samanlı'nın Büyükçekmece Nüfus Müdürlüğü'ne geçmesi sonrasında gerçekleştiği belirlendi. Halen kadrosu CHP'li belediyede bulunan Samanlı'nın Nüfus Müdürlüğü'nde çalışan 10 memurdan birisi olmasına rağmen diğer memurlardan 10 kat yasadışı veri girdiği saptandı. Samanlı, "Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "seçim kanununa muhalefet" suçları kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında 19 Ocak'ta tutuklandı. Dosya kapsamında Osman Doğan isimli bir cafeci de tutuklu bulunuyor. Samanlı'nın üzerinde yakalanan ve el konulan telefonunun şifresini savcılığa vermemesi dikkat çekti. Savcılık halen telefonun şifresini kırmaya çalışılıyor..

UYAP ŞİFRELERİ VARDI

Büyükçekmece Başsavcısı Mustafa Çiğdem, maaşlarını Büyükçekmece ve Beylikdüzü belediyelerinden alan çoğu icra mahkemelerinde çalışan 50 personeli uzaklaştırdı. Belediyelerin altına araç bile tahsis ettiği bu çalışanların çoğu dosya kayıt memuruydu. UYAP şifreleriyle her dosyaya kolaylıkla ulaşabiliyordu. Personellerin ardından ilçe seçim kurulu başkanı Aykut Güzeltunç'un da yeri değiştirildi. 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi olan Güzeltunç 4 aylık geçici görevlendirmeyle Gaziosmanpaşa'ya gönderildi.

CHP'Lİ AKGÜN İFADE VERMEKTEN KAÇIYOR
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında belediye başkan yardımcıları Başak Sancar, Nuraydın Sak, Ömer Kazancı, Mehmet Başaran, Adem Yazır ifadeye çağırıldı. İfadeleri alınan şüpheli belediye başkan yardımcıları olayla ilgileri olmadığı yönünde bilgi verdi. Büyükçekmece'nin CHP'li Belediye Başkanı Hasan Akgün de şüpheli konumunda. Akgün'ün kaybetme korkusu ile ilçeye yasadışı seçmen kaydı yapılmasını sağladığı değerlendiriliyor. Akgün savcılığın çağırmasına rağmen 2 aydır ifade vermedi. Seçimlerden sonra ifade vereceğini savcılığa ileten Akgün sessizliğini koruyor. Osman ASİLTÜRK/SABAH

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Belediyesi Otopark’ı Ücretli Oldu!Önceki Haber

Esenyurt Belediyesi Otopark’ı Ücretli Ol...

CHP'den Büyükçekmece'deki 'sahte seçmen' iddialarına cevapSonraki Haber

CHP'den Büyükçekmece'deki 'sahte seçmen'...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!