esss

CHP'den FETÖ'ye ihale himmeti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'den FETÖ'ye ihale himmeti
FETÖ'nün 'belediye imamı' Erkan Karaaslan'ın, Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalemi'nin de aracılığıyla Sarıyer, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri belediyelerinden 8 milyonluk ihale aldığı tespit edildi.

Bekad, Yeküd, E-Yöntem, ADEO Girişim, Sampaş, Vadi Yazılım, Glokal, Kamusis ve Vizyon Yayıncılık CHP'li belediyelerden aldığı 'kıyak' ihalelerle dikkat çeken şirketlerdi. Şirketlerin sahibi ise FETÖ soruşturmaları kapsamında 16 Ağustos’tan beri tutuklu olan Erkan Karaarslan. FETÖ’nün ‘yerel yönetimler imamı’ olduğu iddia edilen Karaarslan’dan Beylikdüzü, Avcılar, Sarıyer, Silivri, Beşiktaş Belediyeleri ‘danışmanlık’ hizmetleri satın aldı. Bu ihaleler sonucunda Karaaslan’a 8 milyonun üzerinde para aktarıldığı belirlendi.

MÜFETTİŞLER HAREKETE GEÇTİ

Akşam'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; İçişleri müfettişleri, CHP’li belediyelerinin ihalelerle ilgili jet hızıyla inceleme başlattı. Bu ihalelerde imzaları bulunan personel, ihale komisyon üyeleri, ihaleden sorumlu olan başkan yardımcıları ve belediye başkanlarının bilgilerine başvurdu. Müfettişler ilk olarak Sarıyer, Silivri, Avcılar ve Beylikdüzü belediyelerine gitti.  Beşiktaş Belediyesi’nin ‘İhale Yönetim Danışmanlığı’, Adalar Belediyesi’nin de ‘Mali Yönetim Danışmanlığı’ adı altında Karaarslan’dan danışmanlık hizmeti aldığı belirlendi. Müfettişlerin önümüzdeki günlerde de bu belediyelerde inceleme yapacağı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun özel kalemi işin içinde mi?

Karaarslan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan ile yakın ilişkide olduğu iddia edildi. Ceylan’ın 6 Nisan 2016’da Sarıyer Belediyesi’nde Erkan Karaarslan ile birlikte boy gösterdiği fotoğraflar ortaya çıktı. 'FETÖ belediye imamı Karaarslan' ve Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Ceylan, Belediye Başkanı Şükrü Genç ile aynı karede görülüyor. Öte yandan Kararslan’ın CHP’li belediyelerden ihale aldığı şirketleri Ceylan’ın göreve geldiği 2011 tarihinden sonra açması da dikkat çeken bir başka detay. Karaaslan'ın ihaleleri almak için Ceylan'ı kullandığı ileri sürülüyor. STAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte en güzel cuma mesajları..Önceki Haber

İşte en güzel cuma mesajları..

KPSS sonuçları açıklandıSonraki Haber

KPSS sonuçları açıklandı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!