esss

CHP’den işçiler için 45 gün önerisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’den işçiler için 45 gün önerisi
Avcılar Belediyesinden atılan 300’ü aşkın işçinin direnişi sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ağbaba ve Torun, sorunun çözümü için sendikadan 45 gün süre istedi. Sendika ise işçilerin hemen işe iadesini istiyor.

İstanbul Avcılar Belediyesinde sendikalı oldukları ve haklarını aradıkları için işten çıkarılan 300’ü aşkın işçinin direnişi devam ederken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından sorunu çözmekle görevlendirilen CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, bugün önce belediye yetkilileriyle, ardından da Belediye-İş Sendikası yöneticileriyle görüştü.

Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir’in verdiği bilgilere göre, Ağbaba ve Torun, tekliflerinin kabul edilmesi durumunda, 45 gün içinde işe geri dönmek isteyen işçilerin işe geri alınacağını, dönmek istemeyenlerin de tazminatlarının verileceğini söyledi. İşçilerin işten çıkarılmalarının ardından yeni işe alımların yapıldığını, bu nedenle sorunun çözümü için 45 günlük bir zaman dilimine ihtiyaç olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcıları, bu yönde bir protokol imzalanması önerisinde bulundu.

İşçiler karar verecek

BirGün’e konuşan Özdemir, sendika olarak bu teklifi kabul etmediklerini ve hazırlanan protokolü imzalamadıklarını belirterek, “Mutabakata varmış değiliz. Biz işçilerin tamamının hemen işe başlatılmasını istiyoruz” dedi.

Özdemir, şunları kaydetti: “Önce yılbaşına kadar süre istediler, biz bunu kabul etmeyince 45 güne düşürdüler. Ancak burada 155 gündür direniş var, işçiler zaten yeterince mağdur. Ama bu öneriyi arkadaşlarımıza sunacağız ve birlikte değerlendireceğiz. Onların 45 günlük zaman dilimini kabul etmesi durumunda bizim söyleyecek sözümüz olmaz.”

Direniş çadırında bekleyiş

Öte yandan direnişteki işçiler, görüşmeden çıkan sonucu bekliyor. Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile şube yöneticilerinin direniş çadırına gelerek işçilere görüşmenin ayrıntılarını açıklaması ve CHP Genel Başkan Yardımcılarının bu teklifini işçilerle birlikte değerlendirmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu görevlendirmişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta Belediye-İş Sendikası yöneticileriyle yaptığı görüşmede, CHP’li Avcılar Belediyesinde sendikalı oldukları ve haklarını aradıkları için işten atılan 300’ü aşkın işçinin direnişiyle ilgili bilgi almış, ardından sorunun çözümü için CHP İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Yerel YönetimlerdenSorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’u görevlendirmişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'tan Başçiftlik'e Gönül KöprüsüÖnceki Haber

Esenyurt'tan Başçiftlik'e Gönül Köprüsü

Başkanlardan omurilik felçlilerine destekSonraki Haber

Başkanlardan omurilik felçlilerine deste...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!