esss

Engelli Sivil Toplum Kuruluşları olağanüstü hal toplantısı yaptı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli Sivil Toplum Kuruluşları olağanüstü hal toplantısı yaptı!
Özel gereksinimli çocukların ve dezavantajı grupların temsilcileri olan Türkiye geneli tüm sivil toplum kuruluşları Pendik Divan Otel’de özel eğitimin yeniden dizayn edilmesi için bir araya geldi.

Toplantıya Türkiye Otizm Meclisi, Tohum Otizm Vakfı, Anadolu Otizm Federasyonu, Özel Özel Eğitim Kurumları Federasyonu, Disleksi Vakfı, Tüm Özel Rehabilitasyon Merkezleri Derneği, Balıkesir Otizmli Bireyler Derneği, Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği, Özel Özel Eğitim Kurumları Bursa Derneği, Kahramanmaraş Derneği  İstanbul Derneği ve daha bir çok sivil toplum örgütü katıldı.

Özel gereksinimli bireylerin eğitimlerinin gündeme alındığı toplantıda özel eğitimle alakalı tüm konularda ortak hareket etme kararı alındı. Önümüzdeki günlerde ilk adım olarak özel eğitim çalıştayı yapılmasına karar verildi. Organizasyona Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu ve ( Anofed ) öncülük yaptı.

“Özel Eğitim için tüm kuruluşlar birlikte hareket edecek.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanı Yunus Kılıç, “Toplantının ana gündem maddesi ise özel eğitimde nitelikli eğitim için birlikte hareket etme konusuydu. Tüm kurumlar olarak birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyorum. 8 saatlik eğitimin yetersiz olduğu, seansların artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yanı sıra aile eğitimlerinin de büyük önem taşıdığının farkındayız bu noktada da faaliyetler sürdürmemiz gerekiyor.

Yakın zamanda yapılacak olan çalıştaya kadar ön hazırlıkların yapılması, raporların özel eğitimin önde gelen profesörler eşliğinde hazırlanması, Türkiye Otizm Meclisi üzerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne rapor olarak sunulması, aynı zamanda aynı raporun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Maliye Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’na da gönderilmesini hedefliyoruz. Bu hususta gerekli olan tüm çalışmaları tüm sivil toplum kuruşları olarak hep birlikte hazırlayacağız.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmamoğlu ve Çalık'tan balıkçılara gece ziyaretiÖnceki Haber

İmamoğlu ve Çalık'tan balıkçılara gece z...

İstanbul'da gece metrosunu 35 bin yolcu kullandıSonraki Haber

İstanbul'da gece metrosunu 35 bin yolcu...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!