esss

Erdoğan: Kıskançlık biterse yatırımlar patlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Kıskançlık biterse yatırımlar patlar
Erdoğan, “Kamunun yatırım ihtiyaçlarını, özel sektörün dinamizmiyle bir araya getirirsek yatırımları canlandırırız.” dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altyapı yatırımlarının teşvik edilmesine duyulan ihtiyacın giderek arttığını ve bunun için G20 Dönem Başkanlığının önceliklerinden biri olarak Türkiye'nin, “yatırımlar” konusunu tespit ettiğini söyledi. G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, “2030'a kadar küresel altyapı yatırım ihtiyacı, 70 ile 90 trilyon dolar olarak hesap ediliyor.

Bunu karşılamak için özel sektör ve kamu el ele vermeli. Kamunun yatırım ihtiyaçlarını, özel sektörün dinamizmiyle bir araya getirebilmemiz halinde, küresel ölçekte altyapı yatırımlarını canlandırabiliriz. Burada kamunun kıskançlık dönemini kapatması lazım, onu ayaklar altına alması lazım. 'Özel sektör daha fazla niye kazanıyor' veya 'Özel sektörün kazanma hakkı yok' gibi bir anlayışla buna yaklaşırsa, netice almak mümkün değil.

Özel sektörde de finans kuruluşlarının kıskanç davranmaması gerekir. Bir dayanışma, yardımlaşma içerisinde, paylaşım anlayışıyla bunu gerçekleştirmek mümkün” dedi.

TANAP GÜZEL ÖRNEK
TANAP örneğini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda TANAP hızla devam ediyor, yürüyor. Bütün bunlar bir şeyi gösteriyor. Burada bir dayanışmanın olması. Gerek Azerbaycan'ın gerek Gürcistan'ın gerek Türkiye'nin gerek AB üyesi ülkelerin gerekse TANAP'a ortak ülkelerin dayanışması, el ele vermesi, TANAP'ın yatırım sürecini hızlandıracaktır. G20 üyeleri olarak geçtiğimiz yıl kabul ettiğimiz büyüme stratejilerini uygulamaya geçirdiğimiz takdirde, 2018 yılına kadar yüzde 2.1 oranında ilave büyüme sağlanmasını bekliyoruz. Bu da küresel ekonomiye 2 trilyon dolar ilave kaynak girişi anlamına geliyor. Bu yıl büyüme stratejilerimizi somut bir takvim çerçevesinde nasıl uygulamakta olduğumuzu gösteren bir raporu Antalya'da onaylamayı planlıyoruz. Böylece sözlerimizin arkasında durduğumuzu, kararlarımızın takipçisi olduğumuzu tüm dünyaya göstermiş olacağız.”

AFRİKA'YI UNUTMAYALIM
Türkiye'nin diğer önceliğinin de kapsayıcılık olduğunu hatırlatan Erdoğan; “Bugün Afrika ülkelerinin karşı karşıya olduğu sıkıntılar  devam ediyor. Enerjiye erişim sağlanmadan, kalkınmadan, yatırımdan, büyümeden, sağlıktan, beslenmeden ve ısınmadan bahsedebilmemiz mümkün değildir. Dünya genelinde 1.3 milyar insanın elektrikten mahrum olarak hayatını sürdürüyor olması vahim bir durumdur. Bu insanların 650 milyonu, Sahra Altı Afrika'da yaşıyor. Bu nedenle G20 enerji iş birliği ilkelerinin ilk sırasında yer alan enerjiye erişim konusuna özel önem veriyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir yılda 2615 kişi öldüÖnceki Haber

Bir yılda 2615 kişi öldü

Valiler kararnamesi imzalandıSonraki Haber

Valiler kararnamesi imzalandı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!